Av kärlek till kallrökt lax

Otroligt enkelt och ofattbart gott! Vi är ganska säkra på att den lättlagade carpaccion på kallrökt lax blir en av dina favoritdelikatesser!

Carpaccio på kallrökt lax passar utmärkt som förrätt eller tilltugg på kvällsbjudningen.

För fyra personer behöver du:
200 g kallrökt lax
3 rädisor
2 msk kapris
svartpeppar
färsk dill

Till citronmarinerad rödlök:
1 rödlök
saften av ½ citron
1 msk rybsolja

Rädisan ger rätten en härlig knaprighet.

Börja med löken:
Skala rödlöken och skiva den i tunna ringar. Blanda i citronsaften och oljan. Låt stå i en halv timme. Rör om en gång emellan.

Sätt samman portioner:
Lägg ut laxen på ett serveringsfat. Skär rädisorna till tunna skivor och lägg dem på laxen tillsammans med rödlöksringarna.

Sista finishen:
Lägg till kaprisen och den färska dillen. Krydda med svartpeppar. Servera med färskt bröd.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola

Hemma

Fjärrvärme är framtidens värmelösning – experten räknar upp framgångsstegen

Läs mer
Aktuellt

Laddplats för elbilen till egnahemshuset – fyra tips för ett lyckat köp

Läs mer
Aktuellt

Välgörenhet på egen hand: @aurikatariina städar hos främmande människor utan ersättning!

Läs mer
Aktuellt

Anslutning till elnätet

Läs mer
Energitips

Allt du behöver veta om att ladda elbilar

Läs mer
Aktuellt

Solpanelerna allt lönsammare – du får nu en större ekonomisk nytta!

Läs mer
Aktuellt

Skeppet som blev världens snackis

Läs mer
Aktuellt

Stugan för fyra årstider: 5 tips för stuglivet året runt!

Läs mer
Aktuellt

Fjärrvärmen lever och andas i takt med invånarna

Läs mer
Mat & recept

Av kärlek till kallrökt lax

Läs mer
Aktuellt

Vasa är en lysande möjlighet för batteriindustrin

Läs mer
Aktuellt

Alpackor som passion: “De har en mystisk kraft som är svår att förklara”

Läs mer
Dela