Gröt med smak av morotskaka

Den trendiga färskgröten är superlätt att laga och passar fint som frukost, mellanmål eller matsäck på en utflykt i naturen. En smak av morotskaka gör gröten oemotståndlig.

För två portioner behöver du:

1 medelstor morot
2 dl havreflingor
2 msk linfrökross
1 mandarins saft
2 ½ havremjölk
1 msk honung
½ tsk kanel
En nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

Garnera med:
Naturell yoghurt
pekannötter
blåbär
granatäppelkärnor

1. Börja med morötterna:

Skala och råriv morötterna på den fina sidan av ett rivjärn.

2. Rör ihop grötens ingredienser:

Blanda ihop morotsrivet, havreflingorna, linfrökrosset, mandarinsaften, havremjölken, honungen, kanelen och vaniljpulver.

3. Låt gröten tillreda sig själv:

Ställ gröten i kylen, helst över natten eller i minst en timme.

4. Duka fram vackert:

Fördela gröten i två skålar och fullända portionerna med yoghurt, krossade pekannötter, blåbär och granatäppelkärnor.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Mari Lahti

Aktuellt

Vasakompetens: Plast får nytt liv

Läs mer
Fenomen

Mari pantsar: Kolneutrala företag är vinnare

Läs mer
Fenomen

Tillsammans är vi mer

Läs mer
Fenomen

Lena Lainio: Att skapa en wow-upplevelse

Läs mer
Hemma

5 tips för bättre sömn

Läs mer
Aktuellt

Mikael Mäkelä, en av många Vasa Elektriska–stipendiater!

Läs mer
Fenomen

5 tips för det moderna ministuglivet

Läs mer
Fenomen

En stadstupp är exotiskt

Läs mer
På fritiden

Naturens under

Läs mer
Fenomen

Topias Katajamäki: Framtidens medarbetare är en samarbetare

Läs mer
Mat & recept

Gröt med smak av morotskaka

Läs mer
På fritiden

Toughest kommer tillbaka!

Läs mer
Dela