Gröt med smak av morotskaka

Den trendiga färskgröten är superlätt att laga och passar fint som frukost, mellanmål eller matsäck på en utflykt i naturen. En smak av morotskaka gör gröten oemotståndlig.

För två portioner behöver du:

1 medelstor morot
2 dl havreflingor
2 msk linfrökross
1 mandarins saft
2 ½ havremjölk
1 msk honung
½ tsk kanel
En nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

Garnera med:
Naturell yoghurt
pekannötter
blåbär
granatäppelkärnor

1. Börja med morötterna:

Skala och råriv morötterna på den fina sidan av ett rivjärn.

2. Rör ihop grötens ingredienser:

Blanda ihop morotsrivet, havreflingorna, linfrökrosset, mandarinsaften, havremjölken, honungen, kanelen och vaniljpulver.

3. Låt gröten tillreda sig själv:

Ställ gröten i kylen, helst över natten eller i minst en timme.

4. Duka fram vackert:

Fördela gröten i två skålar och fullända portionerna med yoghurt, krossade pekannötter, blåbär och granatäppelkärnor.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Mari Lahti

Aktuellt

Marknadsöversikt

Läs mer
Mat & recept

Kålroten i rampljuset

Läs mer
Aktuellt

Sommarjobbaren blev sugen på utveckling

Läs mer
Aktuellt

Vi måste lära AI att göra hållbara val

Läs mer
Aktuellt

Musik som en del av varumärket

Läs mer
Aktuellt

Synpunkten: Gemensam oro för elpriset

Läs mer
Aktuellt

Ilag: Hjälparna drar åt samma håll

Läs mer
Aktuellt

Musikens kraft

Läs mer
Energitips

Så här räcker elektriciteten över vintern – 5 tips för att använda el vid rätt tidpunkt

Läs mer
Energitips

5 + 1 sätt att spara på elräkningen

Läs mer
Mat & recept

Sommarens coolaste mocktail

Läs mer
Hållbarhet

Varma hem med ren värme

Läs mer