Gröt med smak av morotskaka

Den trendiga färskgröten är superlätt att laga och passar fint som frukost, mellanmål eller matsäck på en utflykt i naturen. En smak av morotskaka gör gröten oemotståndlig.

För två portioner behöver du:

1 medelstor morot
2 dl havreflingor
2 msk linfrökross
1 mandarins saft
2 ½ havremjölk
1 msk honung
½ tsk kanel
En nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

Garnera med:
Naturell yoghurt
pekannötter
blåbär
granatäppelkärnor

1. Börja med morötterna:

Skala och råriv morötterna på den fina sidan av ett rivjärn.

2. Rör ihop grötens ingredienser:

Blanda ihop morotsrivet, havreflingorna, linfrökrosset, mandarinsaften, havremjölken, honungen, kanelen och vaniljpulver.

3. Låt gröten tillreda sig själv:

Ställ gröten i kylen, helst över natten eller i minst en timme.

4. Duka fram vackert:

Fördela gröten i två skålar och fullända portionerna med yoghurt, krossade pekannötter, blåbär och granatäppelkärnor.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Mari Lahti

Aktuellt

Mikael Mäkelä, en av många Vasa Elektriska–stipendiater!

Läs mer
Fenomen

5 tips för det moderna ministuglivet

Läs mer
Fenomen

En stadstupp är exotiskt

Läs mer
På fritiden

Naturens under

Läs mer
Fenomen

Topias Katajamäki: Framtidens medarbetare är en samarbetare

Läs mer
Mat & recept

Gröt med smak av morotskaka

Läs mer
På fritiden

Toughest kommer tillbaka!

Läs mer
Aktuellt

Oroar du dig för klimatförändringen? Tre skäl att välja inhemsk Vindel

Läs mer
Fenomen

Låt det goda cirkulera

Läs mer
Aktuellt

Hemmets elförbrukning – vad den utgörs av

Läs mer
Aktuellt

Erfarenheter av vindel: ”Därför bytte jag”

Läs mer
Aktuellt

Det lönar sig att följa med elförbrukningen – du sparar både el och pengar!

Läs mer
Dela