Gröt med smak av morotskaka

Den trendiga färskgröten är superlätt att laga och passar fint som frukost, mellanmål eller matsäck på en utflykt i naturen. En smak av morotskaka gör gröten oemotståndlig.

För två portioner behöver du:

1 medelstor morot
2 dl havreflingor
2 msk linfrökross
1 mandarins saft
2 ½ havremjölk
1 msk honung
½ tsk kanel
En nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

Garnera med:
Naturell yoghurt
pekannötter
blåbär
granatäppelkärnor

1. Börja med morötterna:

Skala och råriv morötterna på den fina sidan av ett rivjärn.

2. Rör ihop grötens ingredienser:

Blanda ihop morotsrivet, havreflingorna, linfrökrosset, mandarinsaften, havremjölken, honungen, kanelen och vaniljpulver.

3. Låt gröten tillreda sig själv:

Ställ gröten i kylen, helst över natten eller i minst en timme.

4. Duka fram vackert:

Fördela gröten i två skålar och fullända portionerna med yoghurt, krossade pekannötter, blåbär och granatäppelkärnor.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Mari Lahti

Aktuellt

Energieffektivitet – vad betyder det och hur kan man förbruka energi på ett så effektivt sätt som möjligt?

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsanalys: Hösten 2023

Läs mer
Hemma

Solkraftverk för egnahemshus – producera el själv

Läs mer
Mat & recept

Sommarens godaste skärgårdspannkaka

Läs mer
Aktuellt

Tillväxt genom hårt arbete

Läs mer
Aktuellt

Ta sommarsemester från mobilen

Läs mer
Aktuellt

Pappa och söner på samma jobb

Läs mer
Aktuellt

Människans bästa vänner

Läs mer
Aktuellt

Finlandsboomen väller över Sverige

Läs mer
På fritiden

Multerapi i Suonenjoki

Läs mer
Iakttagelser

Produktutveckling med kundens behov i fokus

Läs mer
Aktuellt

Nelli, Saku, Johanna och Onni är vårens Vasa Elektriska-stipendiater

Läs mer