Gröt med smak av morotskaka

Den trendiga färskgröten är superlätt att laga och passar fint som frukost, mellanmål eller matsäck på en utflykt i naturen. En smak av morotskaka gör gröten oemotståndlig.

För två portioner behöver du:

1 medelstor morot
2 dl havreflingor
2 msk linfrökross
1 mandarins saft
2 ½ havremjölk
1 msk honung
½ tsk kanel
En nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

Garnera med:
Naturell yoghurt
pekannötter
blåbär
granatäppelkärnor

1. Börja med morötterna:

Skala och råriv morötterna på den fina sidan av ett rivjärn.

2. Rör ihop grötens ingredienser:

Blanda ihop morotsrivet, havreflingorna, linfrökrosset, mandarinsaften, havremjölken, honungen, kanelen och vaniljpulver.

3. Låt gröten tillreda sig själv:

Ställ gröten i kylen, helst över natten eller i minst en timme.

4. Duka fram vackert:

Fördela gröten i två skålar och fullända portionerna med yoghurt, krossade pekannötter, blåbär och granatäppelkärnor.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Mari Lahti

Aktuellt

Förebyggande arbete minskar stormskador

Läs mer
Aktuellt

Mindre värme för kråkorna: 5 tips på hur du minskar värmesvinnet

Läs mer
Aktuellt

Elbranschen behöver många sorters kunnande

Läs mer
Hemma

Ugnsbakade saftiga päron

Läs mer
Aktuellt

Superdatorn i Kajana ger lyft åt vetenskapen

Läs mer
Aktuellt

Lösning på världens avfallsproblem

Läs mer
Aktuellt

Drabbad av stickfeber

Läs mer
Aktuellt

Att odla jättegrönsaker är en hobby som håller en väl sysselsatt: “Pumporna växer så det knakar!”

Läs mer
Energitips

Fjärrvärme vs jordvärme – Vilken lösning är bättre för företag?

Läs mer
Aktuellt

Synpunkten: Vad är framtidens energiexperter gjorda av?

Läs mer
Hemma

Fjärrvärme är framtidens värmelösning – experten räknar upp framgångsstegen

Läs mer
Aktuellt

Laddplats för elbilen till egnahemshuset – fyra tips för ett lyckat köp

Läs mer
Dela