Porkkanakakun makua puuroon

Trendikäs tuorepuuro on superhelppo aamiainen, välipala tai eväs ulkoiluretkelle. Porkkanakakun maut tekevät puurosta vastustamattoman.

Kahden hengen annokseen tarvitset:

1 keskikokoisen porkkanan
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 mandariinin mehun
2 ½ kauramaitoa
1 rkl hunajaa
½ tl kanelia
ripauksen vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle: maustamatonta jogurttia
pekaanipähkinöitä
mustikoita
granaattiomenan siemeniä

1. Aloita porkkanaraasteesta

Kuori ja raasta porkkana raastimen pienellä terällä.

2. Yhdistä puuron ainekset:

Sekoita keskenään porkkanaraaste, kaurahiutaleet, pellavansiemenrouhe, mandariinin mehu, kauramaito, hunaja, kaneli ja vaniljajauhe.

3. Anna puuron valmistua itsestään:

Laita seos jääkaappiin tekeytymään mielellään yön yli tai vähintään tunniksi.

4. Annostele kauniisti:

Jaa puuro kahteen kulhoon ja viimeistele jogurtilla, rouhituilla pekaanipähkinöillä, mustikoilla ja granaattiomenan siemenillä.

Resepti: Hanna Hurtta

Kuva: Mari Lahti

Ajankohtaista

Sähkön hintavertailu – 3 kysymystä paljastaa, toimitko kuten muut

Lue lisää
Ajankohtaista

Ekologinen sähkö ja 20 muuta vinkkiä vihreään elämäntapaan

Lue lisää
Ajankohtaista

Miten pienentää omaa hiilijalanjälkeä?

Lue lisää
Ajankohtaista

Sähköratkaisut rakentajille

Lue lisää
Ajankohtaista

Ota vastaan ilahdutushaaste!

Lue lisää
Ajankohtaista

Riskipuut kaatuvat pilottiprojektissa

Lue lisää
Ilmiöt

Sään ääri-ilmiöt koettelevat sähköverkkoa

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Fajitas Suomen tyyliin

Lue lisää
Ajankohtaista

Muuttuva ala vaatii uusia ratkaisuja

Lue lisää
Energianeuvonta

Rivitalon sähkönkulutus – mistä se koostuu

Lue lisää
Energianeuvonta

Kesämökin sähkönkulutus – mistä se koostuu

Lue lisää
Energianeuvonta

Omakotitalon sähkönkulutus – mistä se koostuu

Lue lisää
Jaa sivu