Äpplet överraskar som nachos

Höstens äpplen kan bli till många sorters delikatesser, men den här har du knappast smakat på. Äppelnachos är en superlättlagad efterrätt eller ett mumsigt tilltugg som stjäl ditt hjärta.

Testa denna perfekta smakkombination! Kolasåsen och chokladen ger sötma, myntan, lingonen och äpplet fräschhet.

1. Börja med kolasåsen

Smält sockret i en kastrull och blanda i grädden under vispning. Låt koka i cirka fem minuter. Vispa ner smöret och saltet. Låt svalna.

2. Förbered äpplen och chokladen

Ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna skivor. Hacka chokladen till ett grovt kross med en kniv.

3. Gör i ordning nachofatet

Lägg ut äppelskivorna på fatet. Häll rikligt med kolasås på dem och strö över chokladkross, lingon och nonpareller. Avsluta med färsk mynta.

Till ett fat äppelnachos behöver du:
500 g äpplen
50 g choklad (t.ex. hassel-
nötschoklad)
kolasås
lingon
nonpareller
myntablad

Kolasås:
2 dl socker
2 dl vispgrädde
1 msk smör
(en nypa salt)

Psst! Gena genom att använda färdig kolasås.

 

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola

Fler mumsiga recept

Söker du efter nåt lätt och läckert eller snabbt och smaskigt? Kolla våra recept. Vi publicerar recept enligt säsong på enkla och mumsiga rätter i varje nummer av vår kundtidning Nette. De bästa sparas också här på vår webbplats.

Kolla recepten
Aktuellt

Energieffektivitet – vad betyder det och hur kan man förbruka energi på ett så effektivt sätt som möjligt?

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsanalys: Hösten 2023

Läs mer
Hemma

Solkraftverk för egnahemshus – producera el själv

Läs mer
Mat & recept

Sommarens godaste skärgårdspannkaka

Läs mer
Aktuellt

Tillväxt genom hårt arbete

Läs mer
Aktuellt

Ta sommarsemester från mobilen

Läs mer
Aktuellt

Pappa och söner på samma jobb

Läs mer
Aktuellt

Människans bästa vänner

Läs mer
Aktuellt

Finlandsboomen väller över Sverige

Läs mer
På fritiden

Multerapi i Suonenjoki

Läs mer
Iakttagelser

Produktutveckling med kundens behov i fokus

Läs mer
Aktuellt

Nelli, Saku, Johanna och Onni är vårens Vasa Elektriska-stipendiater

Läs mer