Omena yllättää nachoina

Syksyn ompuista saa monenlaista hyvää, mutta tätä superhelppoa jälkkäri- tai naposteluherkkua et taatusti ole vielä maistanut! Omenanachot vievät sydämesi.

Kokeile tätä täydellistä makukomboa! Kinuski ja suklaa tuovat makeuden, minttu, puolukka ja omena raikkauden.

1. Valmista ensin kinuskikastike

Sulata sokeri kattilassa ja sekoita sen joukkoon kerma koko ajan vatkaten. Anna kiehua viitisen minuuttia. Vatkaa lopuksi joukkoon voi ja suola. Anna jäähtyä.

2. Käsittele omput ja suklaa

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.

3. Kokoa nacholautanen

Asettele omenasiivut tarjoiluvadille. Levitä niiden päälle runsaasti kinuskikastiketta, rouhittua suklaata, puolukoita ja nonparelleja. Viimeistele annos tuoreella mintulla.

Tarvitset vadilliseen omenanachoja:
500 g omenoita
50 g suklaata (esim. hasselpähkinäsuklaa)
kinuskikastiketta
puolukoita
nonparelleja
mintunlehtiä

Kinuskikastikkeeseen:
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
(ripauksen suolaa)

Psst! Voit oikaista käyttämällä valmista kinuskikastiketta.

 

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Lisää herkullisia reseptejä!

Etsitkö helppoa herkkua tai nopeaa naposteltavaa? Katso, löytyisikö sopiva resepti täältä! Julkaisemme yhden herkullisen ja helpon, sesonkiin sopivaan reseptin jokaisessa Nette-asiakaslehden numerossa – parhaimmisto tallentuu luettavaksi myös tänne verkkopalveluumme.

Katso reseptit
Energianeuvonta

Sähköauton latauspiste omakotitaloon – 4 vinkkiä onnistuneeseen hankintaan

Lue lisää
Ajankohtaista

Näin liityt sähköverkkoon

Lue lisää
Energianeuvonta

Sähköauton lataus – kaikki, mitä pitää tietää

Lue lisää
Ajankohtaista

Aurinkopaneelien kannattavuus kasvussa: taloudellinen hyöty entistä suurempi!

Lue lisää
Ajankohtaista

Laiva, josta kohistaan maailmalla

Lue lisää
Ajankohtaista

Neljän vuodenajan mökki: 5 vinkkiä ympärivuotiseen mökkeilyyn!

Lue lisää
Ajankohtaista

Kaukolämpö elää ja hengittää asukkaiden kanssa

Lue lisää
Ajankohtaista

Vaasa on loistopaikka akkuteollisuudelle

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Rakkaudesta kylmäsavuloheen

Lue lisää
Ajankohtaista

Intohimona alpakat: ”Niissä on mystistä voimaa, jota on vaikea selittää”

Lue lisää
Ajankohtaista

Elä hektessä, siedä epävarmuutta: Positiivinen realismi voi auttaa!

Lue lisää
Ajankohtaista

Johan Eriksson: Muuttuva maailma inspiroi kestäviin ratkaisuihin

Lue lisää
Jaa sivu