
Av kärlek till kallrökt lax
Otroligt enkelt och ofattbart gott! Vi är ganska säkra på att den lättlagade carpaccion på kallrökt lax blir en av dina favoritdelikatesser!
Carpaccio på kallrökt lax passar utmärkt som förrätt eller tilltugg på kvällsbjudningen.
För fyra personer behöver du:
200 g kallrökt lax
3 rädisor
2 msk kapris
svartpeppar
färsk dill
Till citronmarinerad rödlök:
1 rödlök
saften av ½ citron
1 msk rybsolja
Rädisan ger rätten en härlig knaprighet.
Börja med löken:
Skala rödlöken och skiva den i tunna ringar. Blanda i citronsaften och oljan. Låt stå i en halv timme. Rör om en gång emellan.
Sätt samman portioner:
Lägg ut laxen på ett serveringsfat. Skär rädisorna till tunna skivor och lägg dem på laxen tillsammans med rödlöksringarna.
Sista finishen:
Lägg till kaprisen och den färska dillen. Krydda med svartpeppar. Servera med färskt bröd.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola
Annat intressant för dig
- Energitips
Så här bildas priset på börsel
Priset på börsel definieras enligt efterfrågan och utbud av el. Om nätterna och vid blåsigt väder är priset på börsel…
- Iakttagelser
Hållbarhetsinformation – vad får man säga nuförtiden?
Reglerna för hållbarhetsinformation ändras. Vår kommunikationsexpert Oona Björkbacka funderar på det aktuella ämnet.
- Aktuellt
Kundtjänstmotorn
Christian Lax leder kundtjänstens bakgrundsteam och njuter av att lösa problem. På sin fritid är han en entusiastisk gatufotograf. Vi…