
Äpplet överraskar som nachos
Höstens äpplen kan bli till många sorters delikatesser, men den här har du knappast smakat på. Äppelnachos är en superlättlagad efterrätt eller ett mumsigt tilltugg som stjäl ditt hjärta.
Testa denna perfekta smakkombination! Kolasåsen och chokladen ger sötma, myntan, lingonen och äpplet fräschhet.
1. Börja med kolasåsen
Smält sockret i en kastrull och blanda i grädden under vispning. Låt koka i cirka fem minuter. Vispa ner smöret och saltet. Låt svalna.
2. Förbered äpplen och chokladen
Ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna skivor. Hacka chokladen till ett grovt kross med en kniv.
3. Gör i ordning nachofatet
Lägg ut äppelskivorna på fatet. Häll rikligt med kolasås på dem och strö över chokladkross, lingon och nonpareller. Avsluta med färsk mynta.
Till ett fat äppelnachos behöver du:
500 g äpplen
50 g choklad (t.ex. hassel-
nötschoklad)
kolasås
lingon
nonpareller
myntablad
Kolasås:
2 dl socker
2 dl vispgrädde
1 msk smör
(en nypa salt)
Psst! Gena genom att använda färdig kolasås.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola
Annat intressant för dig
- Iakttagelser
5 skäl till varför det inte ligger i någons intresse att sälja elproduktion direkt till konsumenter
Ibland hör vi frågan varför en elproducent inte säljer el direkt till sina kunder. I den här artikeln kommer vi…
- Aktuellt
Vilken nytta för kvartsmarknaden med sig?
Elhandeln går över till kvartsmätning, och samtidigt börjar prissättningen på börsel följa kvarttimmespriser. Detta möjliggör att elpriserna håller sig på…