Toughest kommer tillbaka!

I år igen kan du delta i en riktigt rolig och mångsidig utmaning!

Toughest, ett av världens kändaste hinderbanelopp, kommer till Finland igen, 25-26.5 till Esbo och 17-18.8 till Vörå. Vi är med i båda evenemangen i Finland.

Hinderbanan är 8 km lång med 40 hinder. Banan är lämplig för alla, oavsett träningsnivå. Spring, jogga, gå – du bestämmer själv!

En halvtimmes bilresa från Vasa hittar du idrottsinstitutet i Norrvalla där du kommer mötas av skog, vatten och varierad terräng på en exceptionell bana.

Banan i Vörå präglas av mycket stigar i skogen, teknisk löpning, och är en rätt snabb bana, säger Joakim Träskelin, projektledare för Toughest i Finland och idrottsproducent vid Folkhälsan.

Evenemanget i Esbo ordnas i idrottsinstitutet Solvallas omgivning.

Banan i Solvalla präglas av naturområdets fina natur, många höjdmetrar och fina vattendrag, säger Joakim.

Om Toughest verkar lite för pirrig ordnas också Toughest Fun Run i år!

I Fun Run går man igenom hela loppet helt utan tidtagning och straffvarv. Du väljer själv, om du vill gå runt hela eller bara pröva på.

Nu går vi in i vår största evenemangssatsning någonsin. Vi hoppas att ännu fler deltagare ska upptäcka grenen, säger Joakim.

I samband med Toughest-tävlingarna i Vörå och Esbo ordnas också Toughest Family! Toughest Family är en 2 km lång bana med 20 hinder för både barn och vuxna. Barnen kan tävla tillsammans och utmana varandra! Utmana hindren tillsammans med dina lagkompisar och banan är anpassad för att alla ska kunna ta sig igenom den.

I Toughest Family kan 7-13-åringar delta med en eller flera vuxna. Det måste vara minst en vuxen och ett barn i varje grupp.

Vasa Elektriska önskar energi åt alla som deltar i Toughest!