Stefan Damlin: Modigt mot det nya

Vasa Elektriska har förnyat sin strategi, sin vision och sina värderingar. Verkställande direktör Stefan Damlin tycker att det är viktigt att företaget vågar pröva på nytt och utveckla branschen – i samverkan med sina kunder och samarbetspartner och med respekt för miljön. Vi ställde tre frågor till honom för att få veta mer.

1 Vilka är Vasa Elektriskas nya värderingar?

”Ambition, passion och gemenskap. Vi har valt ut värderingarna tillsammans med vår personal. Ambition betyder att vi letar efter lösningar i stället för problem. Passion innebär att vi är stolta över vårt arbete, vi brinner för det vi gör och är redo att pröva nya saker också på kreativa sätt. Gemenskapen syns i samarbetet med det egna teamet såväl som med samarbetspartner och kunder – tre hjärnor ger ofta bättre resultat än bara en. Att arbeta tillsammans vidgar också vyerna.”

Modig förnyelse tillsammans är Vasa Elektriskas strategi i ett nötskal.

2 Hur visar sig den nya visionen ”modig förnyelse tillsammans” i det vardagliga arbetet?

”Vi vill skapa nya lösningar och produkter för branschen och erbjuda våra partner en plattform där de kan testa nytt. Tillsammans med våra kunder vill vi få fram hurudana nya mervärdesskapande energitjänster vi kan erbjuda. El är så starkt närvarande i allas våra liv – även i form av nya saker, så som elbilar. Vi utnyttjar ny teknologi t.ex. genom att experimentera med att ansluta smarta fastigheter till ett flexibelt energisystem.”

Vi planerar just nu nya omvälvande sätt att lagra och spara energi.

3 Hur siktar företaget på framtiden?

”Vi strävar efter att i framtiden bara använda förnybara energikällor i produktionen. El från vind- och solkraft blir allt populärare – det ser man redan ute i världen. För mig personligen är det viktigt att minska mitt koldioxidavtryck, och jag uppmanar också mina medarbetare att göra detsamma.”

“Vi håller på att ta fram en mobilapp med vilken våra kunder kan följa sin energiförbrukning och sina utsläpp. Jag tycker att det också hör till ett energibolags uppgifter att informera kunderna om deras koldioxidavtryck. Små gärningar kan göra stor skillnad!”

Text: Ella Pesonen

Stefan Damlin kuvattiin Vaasan Sähkön Nette-lehteä varten kesällä 2019. Kuva: Mikko Lehtimäki

Stefan Damlin fick höra att genom att byta till vindel, elbil, tågresor och bergvärme kan han minska sitt koldioxidavtryck med hela 75 procent. Han bytte till vindel med detsamma.

Bild: Mikko Lehtimäki

Aktuellt

Många företag är skyldiga att installera laddplats för elbilar ännu i år

Läs mer
Fenomen

Ett hem för många generationer

Läs mer
Fenomen

Rymdcenter hjälper företag

Läs mer
Hållbarhet

Återvinning av rotorblad från vindkraftverk går framåt

Läs mer
Aktuellt

Finansbranschen vill skydda naturen: “När naturen mår bra blomstrar även affärerna”

Läs mer
Aktuellt

Potatis- och purjolökssoppan värmer mitt i vintern

Läs mer
Aktuellt

Energieffektivitet i gamla hus: 4 tips för ett energisnålare hus!

Läs mer
Aktuellt

Nyfikenhet för framåt

Läs mer
På fritiden

Backörnarna från Vörå: “Det bästa är att flyga!”

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsöversikt: våren 2024

Läs mer
Aktuellt

Effektivt sparande

Läs mer
Aktuellt

Fjärrvärme ur spillvärme

Läs mer