Tuulisähkö on hyväksi ympäristölle

Tuulivoima on yksi puhtaimmista käytössä olevista energian tuotantomuodoista. Tuulisähkö on tuulivoimalla tuotettua, päästötöntä sähköä. Valitsemalla toistaiseksi voimassa olevan Tuulisähkö-tuotteemme voit osaltasi vaikuttaa uusiutuvan energian käytön lisääntymiseen Suomessa.

Vastuullinen valinta

Tuulivoima on vihreä valinta ekologisemman elämäntavan puolesta.

Kotimaista tuulisähköä

Tuulisähkömme tuotetaan Suomessa Vaasan, Tornion, Kristiinankaupungin ja Ilmajoen tuulipuistoissa.

Puhdasta energiaa

Uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen on ympäristöystävällisempi tapa tuottaa energiaa.

Tuulisähkö ja ympäristöystävällinen sähkö

Vihreän sähkön ostaminen on helppoa, valitse vain Tuulisähkö-tuote kun teet sähkösopimusta.

Me emme saa sähkönmyyjänä myydä tuulisähköksi varmennettua sähköä enempää, kuin mitä olemme sitä tuottaneet tai muulla tavalla hankkineet. Näin ollen voit vihreän sähkön ostajana olla varma siitä, että tuulivoimaa tuotetaan myös sen verran, kuin mitä sinä käytät sähköä.

Myymämme sähkön alkuperä jakaantui vuonna 2019 uusiutuviin energialähteisiin, ydinvoimaan ja fossiilisiin energialähteisiin. Näistä uusiutuva energia muodosti 37,3 %, ydinvoima 34,8 % ja fossiiliset energialähteet 27,9 %.

Vuonna 2019 Vaasan Sähkön myymän sähkön hiilidioksidin ominaispäästöt olivat 153 g/kWh. Myydyn sähkön tuottamisessa syntyi käytettyä ydinpolttoainetta 0,9 mg/kWh.

Ympäristöystävällinen sähkö – kulkevatko vihreys ja sähkön hinta käsi kädessä?

Ympäristöystävällisen sähkön valinnalla jokainen voi osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Moni kuitenkin ajattelee vihreän sähkön olevan kallista – mutta onko se todella? Vaasan Sähkön energiapäällikkö Jari Hovila vastaa yleisimpiin kysymyksiin vihreästä sähköstä.

Lue lisää
Jaa sivu