Sähkösopimus omakotitaloon

Valitse ja tilaa sähkösopimus muutamassa minuutissa kaikkialle Manner-Suomeen!

Tuulisähkö ja Ilmastosähkö ovat päästöttömät sähkösopimuksemme. Kun valitset jommankumman, teet hyvää ympäristölle. Myös Perussähkö on hyvä valinta – se on tuotettu pääosin ilmastoystävällisesti. Valikoimassamme on myös Pörssisähkö.

Tule asiakkaaksemme, jos arvostat paitsi kohtuullista hintaa ja vihreyttä, myös luotettavuutta ja ystävällistä asiakaspalvelua, muun muassa.

5 syytä valita Vaasan Sähkö

 • Sopivat hinnat omakotitaloon. Kaikki myymämme sähkö on keskimääräistä edullisempaa. Varsinkin sähkölämmittäjät, joilla sähköä kuluu paljon, hyötyvät kohtuullisesta energiahinnasta.
 • Tyytyväiset asiakkaat. Olemme jo monta vuotta peräkkäin olleet EPSI Ratingin energia-alan asiakastyytyväisyystutkimuksen kärkisijoilla.
 • Ilmastoystävällinen sähköyhtiö. Olemme yksi Suomen suurimmista tuulisähkön tuottajista. Investoimme jatkuvasti uusiutuvaan energiaan.
 • Tule asiakkaaksemme ja nauti vaihtuvista asiakaseduistamme sekä innostavasta asiakaslehdestämme.
 • Lisäpalvelut. Seuraa kulutusta ja laskuasi mobiilisovelluksesta ja Online-palvelusta. Meiltä saat myös sähköautojen latauslaitteet ja aurinkopaneelit – kaikki modernit sähköalan tuotteet ja palvelut saman katon alta.

Omakotitaloasuja – ota hyöty irti mobiilisovelluksestamme!

Asiakkaamme saavat käyttöönsä kännykkään ladattavan mobiilisovelluksen sekä selaimessa toimivan Online-palvelun, joista omaa sähkönkulutusta on helppoa seurata. Tästä on hyötyä varsinkin, jos kotona kuluu paljon sähköä vaikkapa sähkölämmityksen vuoksi. Sovelluksessa

 • näet, millainen lasku sähköenergiasta on tulossa
 • näet jopa tunnin tarkkuudella, kuinka kulutusvalinnat kuten sähkölämmityksen pienentäminen tai saunominen vaikuttavat sähkön kulutukseen. Konkretia kannustaa fiksumpaan sähkön käyttöön ja säästät rahaa.
 • voit verrata kulutustasi menneeseen, vaikkapa edellisvuoden tai -kuukauden kulutukseen. Tämä antaa mielenkiintoista tietoa esimerkiksi sähkölämmittäjälle sään vaikutuksesta sähkölaskuun.
 • voit merkata uudet sähkölaitteet ylös ja seurata, kuinka vaikkapa vanhan pakastimen uusiminen vaikuttaa sähkön kulutukseen.

Lue lisää sovelluksesta ja Online-palvelusta

Näin valitset sopimuksistamme sinulle parhaan

Alla kerromme lisää sähkösopimuksistamme ja autamme sinua valitsemaan juuri sinun kotiisi sopivimman tuotteen.

Kaikki sopimuksemme huomioivat ympäristön – Tuulisähkö ja Ilmastosähkö ovat vihreimmät

Kaikki sähkömme tuotetaan pääosin ilmastoystävällisesti. Jos haluat 100-prosenttisen ilmastoystävällisesti tuotettua sähköä, valitse joko uusiutuvaa Tuulisähköä tai päästötöntä Ilmastosähköä.

 • Tuulisähkö tuotetaan omissa tuulipuistoissamme Suomessa. Sen valitsemalla kannustat meitä investoimaan tuulivoimaan myös tulevaisuudessa ja teet näin myös pidemmän tähtäimen ilmastoteon.
 • Ilmastosähkö tuotetaan omalla tuulivoimallamme ja lisäksi ydinvoimalla. Sen tuotannosta ei aiheudu ilmastopäästöjä.
 • Perussähkö tuotetaan suurilta osin vihreästi, tuulivoimalla ja ydinvoimalla.

Toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen sopimus?

Sähköt voi tilata kotiin joko määräajaksi tai toistaiseksi. Sopimusten hinnoittelu eroaa toisistaan, mutta ajan mittaan ne tulevat tavallisesti yhtä edullisiksi. Lue aiheesta lisää täältä.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on hyvä vaihtoehto, kun et halua sitoutua sopimukseen määräajaksi tai kun kaipaat pitkäaikaista ratkaisua sähkön tarpeeseen. Voit irtisanoa sen halutessasi 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Sähkön hintaan voi tulla korotuksia tai laskua, sillä se seurailee sähkön markkinahintaa. Ilmoitamme muutoksista hyvissä ajoin etukäteen.

 • Tuulisähkö ja Perussähkö ovat toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia.

Määräaikainen sähkösopimus sopii sinulle, jos tahdot lyödä sähkön hinnan lukkoon sopimuskauden ajaksi. Sähkön markkinahinnan vaihtelu ei vaikuta sähkösi hintaan. Sähkösopimus on voimassa määräajan loppuun saakka, poikkeuksena muuttotilanne, jossa se voidaan päättää jo aiemmin.

 • Ilmastosähkö on määräaikainen sähkösopimuksemme.

Näin teet sähkösopimuksen nopeasti

Voit tehdä sähkösopimuksen omakotitaloon netissä 24/7 – se vie vain muutaman minuutin ja on helppoa!

Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Sinulta kysytään perustietojasi kuten nimeäsi ja osoitetta, johon tilaat sähkösopimuksen. Sinua pyydetään myös valitsemaan kotisi mittaustapa. Lue lisää mittaustavan valinnasta täältä.

Muuttotilanteessa tee sähkösopimus jo hyvissä ajoin, mielellään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin sähköt ehditään varmasti kytkeä päälle toivottuun päivämäärään mennessä. Pikaisista kytkennöistä paikallinen sähköverkkoyhtiösi voi veloittaa sinulta pikakytkentämaksun.

Jos sinulla on kiire saada sähköt päälle, soita asiakaspalveluumme, niin voimme auttaa sinua saaman sähköt päälle omakotitaloon pikaisestikin.

 • Soita meille numeroon 06 324 5750.

Lue lisää: Sähkösopimus heti voimaan

Mistä sähkölasku muodostuu omakotitalossa?

Sähkölaskun loppusumma koostuu sähkön hinnasta, sähkönsiirrosta ja sähkö- sekä arvonlisäverosta.

Jos asut Vaasan Sähköverkon alueella, maksat kaikki kolme osa-aluetta meillä yhdellä laskulla. Jos asut muualla päin Suomea, laskutamme sinulta vain sähkön hinnan, eli energiahinnan (e/kWh) ja perusmaksun (e/kWh). Paikallinen siirtoyhtiö perii sinulta siirtomaksun. Tämä ei kuitenkaan vaikuta sähkölaskun loppusummaan: voit tilata sähköt huoletta meiltä kaikkialle Suomeen.

Tilaa sähkösopimus omakotitaloon!

Lue myös: sähkön hinta – mistä se koostuu?

Vinkit pienempään sähkölaskuun

 • Tilaa sähköt keskimääräistä edullisempaan hintaan meiltä.
 • Kilpailuta sähkösopimuksesi aina kun muutat, kun määräaikainen sähkösopimus loppuu tai muuten vain parin vuoden välein. Näin varmistat, että maksat sähköstä kohtuuhintaa.
 • Pienennä sähkölämmitystä asteella, niin leikkaat sähkölaskua 5 prosenttia. Asumismukavuus ei kärsi pienestä huonelämpötilan laskusta.
 • Lämmitä käyttövesi 80 asteen sijaan 55-asteiseksi, niin vähennät sähkönkulutusta 30 prosenttia.
 • Sauno tehokkaasti: lämmitä kiuas energiatehokkaaseen 70–80 asteen lämpötilaan. Sammuta kiuas saunottuasi. Sauna kuivuu jälkilämmössä.

Lisää sähkön säästövinkkejä ja tietoa omakotitalon sähkönkulutuksesta löydät täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä