Sähkön kilpailutus kannattaa

Voit vaikuttaa sähkölaskusi suuruuteen kahdella tavalla: muuttamalla kulutustottumuksiasi ja kilpailuttamalla sähkönmyyjäsi. Sähkön kilpailutuksella voit säästää vuodessa kymmeniä, ellet peräti satoja euroja sähkön kulutuksesta ja hintatilanteesta riippuen.

Sähkön kilpailutus käy nopeasti

Uuden sähkösopimuksen teko on vaivattominta netissä: teet sopimuksen parissa minuutissa omilla verkkopankkitunnuksillasi ja me hoidamme kaikki myyjänvaihtoon liittyvät asiat puolestasi.  Tarjoamamme toistaiseksi voimassa oleva sopimus on helppo valinta – emme sido sinua pitkään sopimuskauteen vaan olet vapaa muuttamaan mielesi.

Vinkkejä sähkösopimuksen kilpailuttamiseen

  • Tarkista (jos mahdollista) vanhasta sähkölaskustasi nykyisen sopimuksesi hinta ja kiinteistössäsi käytössä oleva mittaustapa. Hintojen vertailu on helpompaa, kun tiedät, minkälaiseen mittaustapaan sinun tulee nykytilannetta verrata.
  • Laskusta näet myös vuosikulutusarviosi. Kerro tämä luku Vaasan Sähkön energiamaksulla (c/kWh), niin näet mahdollisen hintaerotuksen ja säästöt.
  • Tarkista laskultasi, oletko sidottu määräaikaiseen sopimukseen, vai voitko vaihtaa sähkönmyyjää. Määräaikaista sopimusta ei yleensä voi lopettaa ennen määräajan päättymistä.
  • Moni kilpailuttaa sähkösopimuksen muuttaessaan, ja silloin se onkin kätevä tehdä, kun uusi sopimus voidaan tehdä koskemaan uutta osoitetta. Samalla voidaan päättää vanha sopimus.
  • Kilpailutus on maksutonta, ja sen voi tehdä niin usein, kuin haluaa. Sähköt eivät katkea myyjänvaihdon yhteydessä.
  • On hyvä muistaa, että sähkönmyyjän voi kilpailuttaa, mutta sähkönsiirto tulee aina paikallisesta sähköverkkoyhtiöstä.

Miksi kannattaa valita Vaasan Sähkö?

Vaasan Sähkön hinta on keskimääräistä edullisempi verrattuna yleiseen hintatasoon ja haluamme pitää hinnat vakaina. Tarjoamme asiakkaillemme toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta, joka ei vaadi sitoutumista.

Sähkön kilpailuttaminen kannattaa myös, jos jokin tietty tuotantomuoto tuntuu paremmalta kuin toinen. Meiltä voit ostaa Perussähköä tai Tuulisähköä. Ympäristöystävällinen Tuulisähkömme tuotetaan Vaasan, Tornion ja Ilmajoen tuulipuistoissa. Mitä useampi valitsee esimerkiksi uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä, sitä enemmän sitä tuotetaan.

Reilun hinnoittelun lisäksi tarjoamme asiakkaillemme asiakaslehden, energianseurantapalvelun sekä hyvin tavoitettavissa olevan asiakaspalvelun.

Lisätietoa sähkön kilpailuttamisesta

Sähkösopimuksen kilpailutus ei maksa mitään. Sähkön hintojen vertailu on helppoa netissä, samoin uuden sähkösopimuksen tekeminen.

Energiaviraston ylläpitämä puolueeton sivusto on hyvä paikka vertailla sähkön hintaa. Hintoja voi myös vertailla suoraan sähkönmyyjien sivuilla. Hintoja vertaillessa kannattaa huomioida erilaisten mittaustapojen ja mahdollisten tarjousjaksojen todellinen vaikutus hintaan.

Saat tässä tapauksessa näiltä yhtiöiltä omat, erilliset laskut. Toisessa maksat sähkön siirtomaksun veroineen, toisessa puolestaan kuluttamastasi sähköenergiasta.

Emme pidä äkkinäisistä hintavaihteluista, vaan pyrimme pitämään hinnat vakaina. Mahdollisista hinnankorotuksista ilmoitamme kuukautta etukäteen kirjeitse. Jos hinnat puolestaan laskevat, lähetämme nopeallakin aikataululla tietoa asiakkaille.

Voit valita sinulle soveltuvimman sähkönmyyjän, missä asutkin. Sähkönmyyjä ei ole sidottu maantieteelliseen alueeseen, toisin kuin sähkönsiirtoyhtiöt. Vertaile sähkönmyyjiä ja valitse se, joka tarjoaa sellaista palvelua kuin toivot sekä haluamasi sähkösopimustyypin sinulle sopivaan hintaan.

Sähkölaskun suuruuteen voit vaikuttaa myös omilla kulutustottumuksillasi. Sähkölaitteiden ikä ja energiatehokkuus vaikuttavat nekin kulutukseen.

Jaa sivu