Sähkösopimuksen kilpailutus – asiantuntijan ykkösvinkit kilpailuttajalle

Oletko koskaan kilpailuttanut sähkösopimustasi? Ehkä mietit, miksi vaivautua? Vaasan Sähkön myyntineuvottelija Jani Niemistö kertoo, miksi ja milloin sähköt kannattaa kilpailuttaa. Lue Janin neuvot sähkösopimuksen valintaan ja vältä kilpailutuksen sudenkuopat.

Asiantuntijan 6 vinkkiä sähkösopimuksen kilpailuttamiseen:

Vinkki 1: ”Voit säästää jopa satasia vuodessa – sähkösopimuksen kilpailutuksen tuoma säästö riippuu asumismuodosta”

Nykyisen sähkösopimuksesi kilpailuttamalla ja vaihtamalla edullisempaan voit säästää sähkölaskussa jopa kymmeniä tai satoja euroja vuodessa.

”Se riippuu tietenkin asumismuodosta. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa, jossa sähköä kuluu reilummin, puhutaan jopa satasien säästöstä vuodessa”, Vaasan Sähkön myyntineuvottelija Jani Niemistö kertoo.

Kun sähköä kuluu vähemmän, kuten vaikkapa kerrostaloasujalla, säästöäkin kertyy maltillisemmin – tavallisesti joitain kymppejä vuodessa.

Tutustu Vaasan Sähkön sopimuksiin

Vinkki 2: ”Sähkösopimuksen kilpailutus kannattaa tehdä ainakin parin vuoden välein”

Sähkön hinta voi muuttua radikaalisti lyhyessäkin ajassa, ja siksi oman sähkön hintalappua kannattaa silloin tällöin verrata muihin sähkötarjouksiin – saisiko itselle sopivat sähköt edullisemmin?

Sähkösopimuksen voi kilpailuttaa niin tiheään kuin tahtoo, mutta harva jaksaa miettiä sähköasioita kovin usein. Niemistö suosittelee kilpailuttamaan sähköt vähintään parin vuoden välein.

”Esimerkiksi silloin kun määräaikainen sähkösopimus loppuu, sähköt kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, sillä nykyisen sähköyhtiön tarjoamassa jatkosopimuksessa sähkö voi kallistua merkittävästi.”

”Myös muuttaessa sähköt on kätevä kilpailuttaa, koska joudut joka tapauksessa tekemään uuden sähkösopimuksen”, Niemistö lisää.

Kilpailuta sähköt tästä

Vinkki 3: ”Sähköt voi kilpailuttaa helposti kilpailutussivustolla – näin se toimii”

Voit vertailla sähkön hintoja ja löytää parhaimmat sähkötarjoukset suoraan sähköyhtiöiden nettisivuilta. Jos kuitenkin haluat vertailla useita sähkösopimuksia helposti ja nopeasti, Niemistö neuvoo käyttämään kilpailutussivustoa, esimerkiksi Energiaviraston puolueetonta sivustoa. Kilpailutussivusto listaa useimmat tarjolla olevat, hakuehtoihisi sopivat sähkösopimukset halvimmasta kalleimpaan.

”Se on ehdottomasti helpoin tapa kilpailuttaa sähkösopimus.”

Kilpailutusta varten kaiva esiin sähkölaskusi. Siitä selviävät kilpailutussivustolla tarvittavat tiedot sähkön vuosikulutuksestasi ja kiinteistösi mittaustavasta.

Sähkölaskusta näet myös nykyisen sähköenergiasi hinnan, jota voit verrata muihin sähkösopimuksiin. Sähköenergia koostuu energiamaksusta ja perusmaksusta.

Sähkön hintavertailu – 3 kysymystä paljastaa, toimitko kuten muut

Millainen sähköasiakas olet muihin suomalaisiin nähden?

Vinkki 4: ”Kun kilpailutat sähkösopimuksen, mieti, edustaako sähköyhtiö arvojasi”

Sähkön hinta on vain yksi sähkösopimuksen valintakriteereistä. Mitä muuta kuin edullista hintaa toivot sähkösopimukselta ja sähköyhtiöltä?

”Voit miettiä, edustaako sähköyhtiö arvoja, joita haluat tukea. Esimeriksi vihreys on ihmisille koko ajan tärkeämpää ja ehkä jo seuraava valintakriteeri hinnan jälkeen”, Niemistö sanoo.

Vaasan Sähkö tarjoaa asiakkailleen usealla tavalla tuotetun Perussähkön lisäksi Tuulisähköä, joka on tuotettu tuulipuistoissa Suomessa. Tiesithän, että voit ostaa sähköä haluamaltasi sähköyhtiöltä mistä päin Suomea tahansa – vaikkapa Vaasasta Helsinkiin tai Rovaniemelle?

”Tarjoamme asiakkaillemme myös maksuttoman energianseurantapalvelun ja viihdyttävän asiakaslehden. Lisäksi meillä on palkittu asiakaspalvelu ja myyntitiimi.”

Tutustu Vaasan Sähkön hinnoitteluun ja tuotteisiin

Vinkki 5: ”Hyvin halvat sähkösopimukset voivat olla sisäänheittotuotteita – lue sopimusehdot tarkkaan”

Törmäsitkö todella edulliseen sähkösopimukseen, joka vaikuttaa melkein liian hyvältä ollakseen totta? Sopimusehdot kannattaa siinä tapauksessa lukea erityisen tarkasti.

”Hyvin halvat sopimukset voivat olla niin kutsuttuja sisäänheittotuotteita, joilla houkutellaan uusia asiakkaita. Niissä sähkön hinta on aluksi matala, mutta kuitenkin jonkin ajan päästä hinnat nousevat huomattavasti”, Niemistö kertoo.

”Vaasan Sähköllä ei ole sisäänheittotuotteita, koska haluamme olla asiakkaillemme paitsi edullinen myös huoleton valinta. Siksi sähkösopimustemme hinnat ovat keskimääräistä edullisempia, ja pyrimme pitämään hinnat mahdollisimman vakaana. Mahdollisista hinnankorotuksista ilmoitamme aina viimeistään kuukautta ennen korotusta.”

Tee sähkösopimus kotiisi

Vinkki 6: ”Törmäsitkö uuteen sähköyhtiöön? Muiden kokemukset kertovat, toimivatko asiat sähkönmyyjän kanssa”

Suomessa on paljon sähkönmyyjiä, joten törmäät sähkösopimusta kilpailuttaessa varmasti sinulle ennestään tuntemattomiin sähköyhtiöihin. Saatat miettiä, voiko uusiin tuttavuuksiin luottaa.

Niemistö neuvoo googlaamaan sähköyhtiön nimen ja käyttämään maalaisjärkeä. Jos sähköyhtiöllä on alalta pitkä kokemus ja asiakaspalaute esimeriksi keskustelupalstoilla on positiivista, on kyseessä mitä todennäköisimmin luotettava tekijä, josta et vain ole kuullut ennen.

”Yleensä muiden ihmisten kokemukset kertovat, toimivatko asiat sähkönmyyjän kanssa vai eivät.”

Vaasan Sähköllä on tutkitusti Suomen tyytyväisimmät sähköasiakkaat. Olemme toimineet alalla yli sata vuotta, joten meillä hommat hoituvat rutiinilla: asiakkaanamme voit luottaa siihen, että saat sähköt kotiisi sovittuna päivänä ja sähkölaskut ovat oikean suuruisia ja tulevat säännöllisesti silloin, kun on sovittu.

Lue lisää:
Sähkön kilpailutus kannattaa – opas sähkön kilpailuttajalle
Halvin sähkö – näin valitset kotiisi edullista sähköä ja halvan sähkösopimuksen

Energianeuvonta

Sähköauton latauspiste omakotitaloon – 4 vinkkiä onnistuneeseen hankintaan

Lue lisää
Ajankohtaista

Näin liityt sähköverkkoon

Lue lisää
Energianeuvonta

Sähköauton lataus – kaikki, mitä pitää tietää

Lue lisää
Ajankohtaista

Aurinkopaneelien kannattavuus kasvussa: taloudellinen hyöty entistä suurempi!

Lue lisää
Ajankohtaista

Laiva, josta kohistaan maailmalla

Lue lisää
Ajankohtaista

Neljän vuodenajan mökki: 5 vinkkiä ympärivuotiseen mökkeilyyn!

Lue lisää
Ajankohtaista

Kaukolämpö elää ja hengittää asukkaiden kanssa

Lue lisää
Ajankohtaista

Vaasa on loistopaikka akkuteollisuudelle

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Rakkaudesta kylmäsavuloheen

Lue lisää
Ajankohtaista

Intohimona alpakat: ”Niissä on mystistä voimaa, jota on vaikea selittää”

Lue lisää
Ajankohtaista

Elä hektessä, siedä epävarmuutta: Positiivinen realismi voi auttaa!

Lue lisää
Ajankohtaista

Johan Eriksson: Muuttuva maailma inspiroi kestäviin ratkaisuihin

Lue lisää
Jaa sivu