
Uunissa paahdetut mehevät päärynät
Uunissa paahdetut mehevät päärynät saavat granolasta mukavaa rousketta ja inkiväärisiirapista lempeää potkua. Helppo ja herkullinen vastaisku kaamokselle!
Valmista inkiväärisiirappi
Pese inkivääri ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palat kattilaan yhdessä sokerin ja veden kanssa. Keitä hiljakseen poreillen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.
Käsittele päärynät
Pese hedelmät ja halkaise ne. Koverra lusikalla siemenet pois. Aseta päärynät uunivuokaan ja laita jokaiselle nokare voita. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Paahda päärynöitä 175 asteessa puoli tuntia.
Rakenna annokset
Siirrä päärynät tarjoilukulhoihin ja lusikoi päälle jogurttia. Ripottele päälle runsaasti granolaa ja viimeistele inkiväärisiirapilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
Tarvitset neljän hengen annokseen
- 4 pientä päärynää
- Nokareen voita
- 1 ½ tl sokeria
- ¼ tl kanelia
- Turkkilaista jogurttia
- Granolaa
- Sitruunamelissan lehtiä
Inkiväärisiirappiin
- 25 g inkivääriä
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
Hyödynnä jämät! Nauti loppu inkiväärisiirappi mocktaileissa tai jäätelön kera.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Markkinakatsaus
Sähkömarkkinakatsaus: Kesä 2025
Norjan ja Ruotsin vesivarastojen täyttöasteet ovat toukokuussa normaalia korkeampia, mikä on seurausta talven matalasta kulutuksesta ja viime syksyn runsaista sademääristä.
- Ilmiöt
Tuotatko sinä sähköä vuonna 2035?
Tulevaisuuden sähkömarkkinoilla kuluttajan maksama hinta sähköstä vaihtelee sen mukaan, onko sähköä tarjolla vähän vai paljon.
- Ruoka & reseptit
Uunifetapata lämmittää
Talvella kotimaiset juurekset pelastavat kasviskokkaajan. Mehevän padan jujuja ovat mausteisuus ja uuniruoissa trendiksi noussut feta.