
Uunissa paahdetut mehevät päärynät
Uunissa paahdetut mehevät päärynät saavat granolasta mukavaa rousketta ja inkiväärisiirapista lempeää potkua. Helppo ja herkullinen vastaisku kaamokselle!
Valmista inkiväärisiirappi
Pese inkivääri ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palat kattilaan yhdessä sokerin ja veden kanssa. Keitä hiljakseen poreillen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.
Käsittele päärynät
Pese hedelmät ja halkaise ne. Koverra lusikalla siemenet pois. Aseta päärynät uunivuokaan ja laita jokaiselle nokare voita. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Paahda päärynöitä 175 asteessa puoli tuntia.
Rakenna annokset
Siirrä päärynät tarjoilukulhoihin ja lusikoi päälle jogurttia. Ripottele päälle runsaasti granolaa ja viimeistele inkiväärisiirapilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
Tarvitset neljän hengen annokseen
- 4 pientä päärynää
 - Nokareen voita
 - 1 ½ tl sokeria
 - ¼ tl kanelia
 - Turkkilaista jogurttia
 - Granolaa
 - Sitruunamelissan lehtiä
 
Inkiväärisiirappiin
- 25 g inkivääriä
 - 1 ½ dl sokeria
 - 1 ½ dl vettä
 
Hyödynnä jämät! Nauti loppu inkiväärisiirappi mocktaileissa tai jäätelön kera.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
-       Vapaalla
Samanmielisten tauko arjesta
Vaasalainen maasto- ja alamäkipyöräilyporukka Trail Riders yhdistää toiminnassaan hauskan ajamisen sekä pyöräilypolkujen rakentamisen ja ylläpidon. Yhteisö pitää mielen virkeänä ja…
 -       
AjankohtaistaKoti vähähiilisille investoinneille
Suomi houkuttelee vähähiilisiä investointeja, jotka vauhdittavat talouskasvua ja vievät maata kohti ilmastotavoitteiden saavuttamista.
 -       
VapaallaSuomi hullaantui heviin
Hevi on suomalaisten kansanmusiikkia. Maassamme on eniten metallibändejä per asukas koko maailmassa, ja heviä kuuntelee joka kolmas suomalainen. Hevi on…