
Uunissa paahdetut mehevät päärynät
Uunissa paahdetut mehevät päärynät saavat granolasta mukavaa rousketta ja inkiväärisiirapista lempeää potkua. Helppo ja herkullinen vastaisku kaamokselle!
Valmista inkiväärisiirappi
Pese inkivääri ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palat kattilaan yhdessä sokerin ja veden kanssa. Keitä hiljakseen poreillen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.
Käsittele päärynät
Pese hedelmät ja halkaise ne. Koverra lusikalla siemenet pois. Aseta päärynät uunivuokaan ja laita jokaiselle nokare voita. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Paahda päärynöitä 175 asteessa puoli tuntia.
Rakenna annokset
Siirrä päärynät tarjoilukulhoihin ja lusikoi päälle jogurttia. Ripottele päälle runsaasti granolaa ja viimeistele inkiväärisiirapilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
Tarvitset neljän hengen annokseen
- 4 pientä päärynää
- Nokareen voita
- 1 ½ tl sokeria
- ¼ tl kanelia
- Turkkilaista jogurttia
- Granolaa
- Sitruunamelissan lehtiä
Inkiväärisiirappiin
- 25 g inkivääriä
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
Hyödynnä jämät! Nauti loppu inkiväärisiirappi mocktaileissa tai jäätelön kera.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Ajankohtaista
Toriparlamentti on toinen koti
Reilu kymmenkunta miestä kokoontuu päivittäin Vaasan torikahvilaan. Perinne alkoi rakentua jo 40 vuotta sitten. Pöydissä heitetään huulta ja ollaan toisille…
- Ajankohtaista
Näin suunnittelet luontoretken
Kesä kutsuu samoilemaan metsiin ja kansallispuistoihin. Asiantuntijan vinkeillä päivä- tai yöretki sujuu aloittelijaltakin.
- Ajankohtaista
Ruokojen poisto auttaa Itämerta
Rannikoilla kasvavia ruokoja niittämällä ja keräämällä voidaan tehokkaasti pienentää Itämeren ravinnekuormitusta ja luoda lisää työtä.