
Uunissa paahdetut mehevät päärynät
Uunissa paahdetut mehevät päärynät saavat granolasta mukavaa rousketta ja inkiväärisiirapista lempeää potkua. Helppo ja herkullinen vastaisku kaamokselle!
Valmista inkiväärisiirappi
Pese inkivääri ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palat kattilaan yhdessä sokerin ja veden kanssa. Keitä hiljakseen poreillen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.
Käsittele päärynät
Pese hedelmät ja halkaise ne. Koverra lusikalla siemenet pois. Aseta päärynät uunivuokaan ja laita jokaiselle nokare voita. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Paahda päärynöitä 175 asteessa puoli tuntia.
Rakenna annokset
Siirrä päärynät tarjoilukulhoihin ja lusikoi päälle jogurttia. Ripottele päälle runsaasti granolaa ja viimeistele inkiväärisiirapilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
Tarvitset neljän hengen annokseen
- 4 pientä päärynää
- Nokareen voita
- 1 ½ tl sokeria
- ¼ tl kanelia
- Turkkilaista jogurttia
- Granolaa
- Sitruunamelissan lehtiä
Inkiväärisiirappiin
- 25 g inkivääriä
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
Hyödynnä jämät! Nauti loppu inkiväärisiirappi mocktaileissa tai jäätelön kera.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Vastuullisuus
Betolar: Parempia vaihtoehtoja sementille
Kannonkoskella perustettu Betolar tuottaa rakennusalalle sementittömiä ja vähäpäästöisiä ratkaisuja, joissa hyödynnetään teollisuuden sivuvirtoja. Sen innovaatioilla voi olla merkittäviä vaikutuksia, sillä…
- Havaintoja
5 syytä miksi sähköntuotannon myynti suoraan kuluttajalle ei ole kenenkään etu
Toisinaan kuulemme kysymyksen, miksi sähköntuottaja ei myy sähköä suoraan asiakkailleen. Tässä artikkelissa avaamme taustoja sille, miten yksittäinen tuottaja muodostaa tärkeän…
- Ajankohtaista
Mitä hyötyä on varttimarkkinasta?
Sähkömarkkina siirtyy varttimittaukseen, ja samalla pörssisähkön hinnoittelu vaihtuu varttihintoihin. Tämä mahdollistaa sen, että sähkön hintataso pysyy edullisena myös tulevaisuudessa, pohtii…