
Syksy lasissa
Puolukat ja omenat ovat sesongin suloisin makupari. Pannulla sokerin kanssa paahdettu kaura tuo rapsakkuutta tähän helppoon jälkkärihyveeseen.
Aloita omenoista. Ota puolukat huoneenlämpöön. Kuutioi omenat. Sulata voi kattilassa ja paista omenat pehmeiksi. Mausta kanelilla.
Siirry sitten kauraan. Paahda kaurahiutaleita ja pekaanipähkinöitä kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Lisää sokeri sekä kardemumma ja paista sekoittaen, kunnes sokeri alkaa sulaa ja seos on sopivan rapeaa. Jäähdytä.
Rakenna annokset. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Annostele kulhoihin tai juomalaseihin kerroksittain omenoita, puolukoita, kauraseosta ja vaahtoa. Jätä päällimmäiseen kerrokseen vaniljavaahtoa ja koristele annokset puolukoilla. Tarjoa heti.
Neljään annokseen tarvitset:
1 ps (200 g) pakastepuolukoita (tai tuoreita)
4–5 kotimaista omenaa
2 rkl voita
1 tl kanelia
4 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
3 rkl fariinisokeria
½ tl kardemummaa
1 prk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Resepti Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Mari Lahti

Rennosti tarjolle
Voit koota jälkkärin annosten sijasta isoon kulhoon. Hauska idea on myös laittaa ainekset tarjolle eri kippoihin, jolloin jokainen voi koota oman annoksensa.
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
-
VapaallaSamanmielisten tauko arjesta
Vaasalainen maasto- ja alamäkipyöräilyporukka Trail Riders yhdistää toiminnassaan hauskan ajamisen sekä pyöräilypolkujen rakentamisen ja ylläpidon. Yhteisö pitää mielen virkeänä ja…
-
AjankohtaistaKoti vähähiilisille investoinneille
Suomi houkuttelee vähähiilisiä investointeja, jotka vauhdittavat talouskasvua ja vievät maata kohti ilmastotavoitteiden saavuttamista.
-
VapaallaSuomi hullaantui heviin
Hevi on suomalaisten kansanmusiikkia. Maassamme on eniten metallibändejä per asukas koko maailmassa, ja heviä kuuntelee joka kolmas suomalainen. Hevi on…