
Lanttu astuu valokeilaan
Perinteikäs juures sopii muuhunkin kuin laatikoksi. Kokeile paahdettuja lanttulohkoja yrttijogurtin kanssa – ihastut vanhaan tuttuun aivan uudella tavalla!
Valmistele päätähdet. Kuori lantut ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita öljy, hunaja ja sriracha keskenään. Laita lantut leivinpaperille uunipellille ja sekoita maustekastike joukkoon. Ripottele päälle suola. Kypsennä juurekset.
Paahda lanttuja 225 asteessa 20 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Käännä lantut kerran paistamisen aikana. Tee lisuke.
Kun lantut paahtuvat, valmista yrttijogurtti. Sekoita kaikki sen ainekset keskenään. Laita tarjolle.
Levitä yrttijogurtti tarjoiluvadille ja asettele lanttulohkot päälle. Viimeistele paahdetulla sipulilla, tuoreella chilillä ja korianterilla.
Neljän hengen alkuruokaan tai lisukkeeseen tarvitset:
1–2 lanttua (n. 650 g)
2 rkl rypsiöljyä
1 ½ rkl hunajaa
1 rkl srirachaa tai muuta
chilikastiketta
½ tl suolaa
Yrttijogurttiin:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynnen hienonnettuna
2 rkl limen mehua
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim.
korianteri, minttu, ruohosipuli)
½ tl suolaa
Lisäksi:
paahdettua sipulia
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria
limelohkoja
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Markkinakatsaus
Sähkömarkkinakatsaus: Talvi 2025–2026
Syksyn sää on ollut Suomessa ja muualla Pohjoismaissa normaalia lämpimämpi, sateisempi ja tuulisempi, mikä on heijastunut myös sähkömarkkinoihin. Syys- ja…
-
Ruoka & reseptitSyksyn paras sienipasta
Kantarelleista tai suppilovahveroista valmistuu helposti astetta parempi sienipasta. Sen viimeinen silaus syntyy lehtikaalista ja timjamista.
-
VapaallaSamanmielisten tauko arjesta
Vaasalainen maasto- ja alamäkipyöräilyporukka Trail Riders yhdistää toiminnassaan hauskan ajamisen sekä pyöräilypolkujen rakentamisen ja ylläpidon. Yhteisö pitää mielen virkeänä ja…