
Kesän viilein mocktail
Superhelppo raparperishrub on kesän trendikkäin mocktail. Se sopii niin juhlamaljaksi kuin hellepäivien raikastajaksi.
Mikä ihmeen shrub? Shrub tarkoittaa sekä viinietikasta, sokerista ja marjoista tai hedelmistä keitettyä siirappia että siitä tehtyä juomaa.
Neljän hengen raparperishrubsiirappiin tarvitset:
500 g raparperia
1 oksan rosmariinia
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl omenaviinietikkaa
Neljään raparperishrubmocktailiin tarvitset:
1 annoksen raparperishrubsiirappia
2 tlk ginger alea (à 3,3 dl)
5 dl kivennäisvettä jäitä koristeeksi raparperipaloja, mansikkasiivuja ja rosmariinin oksia
Valmista ensin siirappi. Leikkaa raparperi paloiksi ja laita kattilaan yhdessä rosmariinin oksan, sokerin ja omenaviinietikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.
Kokoa mocktailit. Täytä neljä lasia jäillä, raparperipaloilla ja mansikkasiivuilla. Jaa laseihin shrub, ginger ale ja kivennäisvesi. Koristele rosmariinin oksalla.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Ajankohtaista
Toriparlamentti on toinen koti
Reilu kymmenkunta miestä kokoontuu päivittäin Vaasan torikahvilaan. Perinne alkoi rakentua jo 40 vuotta sitten. Pöydissä heitetään huulta ja ollaan toisille…
- Ajankohtaista
Näin suunnittelet luontoretken
Kesä kutsuu samoilemaan metsiin ja kansallispuistoihin. Asiantuntijan vinkeillä päivä- tai yöretki sujuu aloittelijaltakin.
- Ajankohtaista
Ruokojen poisto auttaa Itämerta
Rannikoilla kasvavia ruokoja niittämällä ja keräämällä voidaan tehokkaasti pienentää Itämeren ravinnekuormitusta ja luoda lisää työtä.