Eelis Rousu, yksi Vaasan Sähkö -stipendin saajista

Vaasan Sähkö jakoi jälleen tänä keväänä stipendejä yhteensä 10 000 euron arvosta oppilaille ja opiskelijoille, jotka inspiroituvat energia-alasta. Stipendiraha jakautuu yhteensä lähes kolmellekymmenelle Vaasan seudun yläkoululle, lukiolle, korkeakoululle ja muulle oppilaitokselle.

25-vuotias Eelis Rousu oli yksi tämän kevään stipendiaateista. Esitimme hänelle muutaman kysymyksen.

Kerro opinnoistasi!

– Opiskelin Vaasan yliopiston energia- ja informaatiotekniikan ohjelmassa, pääaineenani oli sähkötekniikka.

Mikä sai sinut innostumaan energiasta?

– Tekniikka on aina kiinnostanut minua. Eri tekniikan aloista minua kiinnosti eniten energia- ja sähkötekniikka. Diplomi-insinöörivaiheessa päädyin kuitenkin valitsemaan pääaineekseni sähkötekniikan.

Minkälaisessa tehtävässä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

– Olen ollut opintojeni ohessa töissä Yaskawa Environmental Energy / The Switchillä jo neljä vuotta. Valmistumiseni jälkeen aloitin työt kyseisessä yrityksessä myynti-insinöörinä. Työni on tällä hetkellä erittäin mielekästä ja toivon, että viiden vuoden päästä olen kehittynyt työssäni ja edennyt urallani, mahdollisesti edelleen myynnin parissa.

Haluaisin kiittää Vaasan Sähköä tekniikan opiskelijoiden ja opiskelijatoiminnan tukemisesta.

Ilo on meidän puolellamme, Eelis! 😊

Stipendit osa työtä yhteiskuntavastuun parissa

Vaasan Sähkö -stipendejä on jo useamman vuoden ajan jaettu yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

– Olemme määritelleet tietyt jakoperusteet, mutta varsinaisen valinnan tekevät oppilaitokset itse, kertoo markkinointipäällikkö Tiina Lillbacka.

Yksi jakoperuste on hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky tehdä yhteistyötä.

– Yhdessä tekeminen on yksi organisaatiomme arvoista ja se näkyy jokapäiväisessä tekemisessämme. Se on yksi tärkeimmistä työelämätaidoista, jota ei voi korostaa liikaa, jatkaa Lillbacka.

– Vaasan Sähkö -stipendit ovat tärkeä osa vastuullisuustoimintaamme. Haluamme niillä kannustaa oppimiseen ja itsensä kehittämiseen, mutta toki myös edistää kiinnostusta energia-alaan.

Eelis Rousu on yksi vuoden 2022 Vaasan Sähkö -stipendiaateista. Eelis on kotoisin Ylitorniolta.