Smaskiga bullar!

En bulle tycker väl alla om. Och kryddar man den med morot, ingefära och havretosca blir slutresultatet galet gott!

Till 16 bullar behöver du:
1 morot (2 dl finriven morot)
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
1 dl socker
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
8 dl vetemjöl
50 g smält smör eller margarin

Till fyllningen:
25 g smör
2 tsk kanel
½ tsk ingefära

Till havretoscan:
50 g smör
1 dl socker
2 dl stora havreflingor
½ dl mjölk
2 msk vetemjöl

Börja med att göra degen. Skala och riv moroten fint. Värm upp mjölken tills den är fingervarm. Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Blanda i sockret, kardemumman och saltet. Tillsätt mjölet lite åt gången samtidigt som du rör om. Tillsätt det smälta smöret och den rivna moroten när största delen av mjölet är irört. Blanda i mer mjöl tills degen är jämn och släpper från händerna. Låt degen jäsa under en handduk i ungefär en halvtimme.

Baka ut bullarna. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred ut mjuknat smör på plattan och strö över kanel och ingefära. Rulla ihop plattan från långsidan och skär rullen i 16 bitar. Lägg bitarna i bullformar och ställ dem på en ugnsplåt. Låt jäsa.

Gör i ordning havretoscan. Blanda ihop det mjuknade smöret, havreflingorna, sockret, mjölken och vetemjölet. Pensla bullarna med ägg och strö över havretosca.

Grädda läckerheten. Grädda bullarna i 225 grader i mitten av ugnen i cirka 10–15 minuter.

Recept: Hanna Hurtta
Foto: Kirsi-Marja Savola

Energitips

5 + 1 sätt att spara på elräkningen

Läs mer
Mat & recept

Sommarens coolaste mocktail

Läs mer
Hållbarhet

Varma hem med ren värme

Läs mer
På fritiden

Kontorsgrannar i över tjugo år

Läs mer
På fritiden

Båtvänner delar på ansvar

Läs mer
Aktuellt

Innovationer skapar en god cirkel

Läs mer
Hemma

Frälst på växter

Läs mer
Energitips

Förändringar i marknaden skapar ändringar i elavtalen

Läs mer
Hållbarhet

Den hållbara laddaren för elbilar har utvecklats med ekologi som prioritet

Läs mer
Hemma

En guide för dig som bor i egnahemshus – Undvik dyra misstag

Läs mer
Energitips

Energibolagen anpassar sig till situationen på marknaden

Läs mer
Mat & recept

Smaskiga bullar!

Läs mer