Smaskiga bullar!

En bulle tycker väl alla om. Och kryddar man den med morot, ingefära och havretosca blir slutresultatet galet gott!

Till 16 bullar behöver du:
1 morot (2 dl finriven morot)
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
1 dl socker
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
8 dl vetemjöl
50 g smält smör eller margarin

Till fyllningen:
25 g smör
2 tsk kanel
½ tsk ingefära

Till havretoscan:
50 g smör
1 dl socker
2 dl stora havreflingor
½ dl mjölk
2 msk vetemjöl

Börja med att göra degen. Skala och riv moroten fint. Värm upp mjölken tills den är fingervarm. Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Blanda i sockret, kardemumman och saltet. Tillsätt mjölet lite åt gången samtidigt som du rör om. Tillsätt det smälta smöret och den rivna moroten när största delen av mjölet är irört. Blanda i mer mjöl tills degen är jämn och släpper från händerna. Låt degen jäsa under en handduk i ungefär en halvtimme.

Baka ut bullarna. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred ut mjuknat smör på plattan och strö över kanel och ingefära. Rulla ihop plattan från långsidan och skär rullen i 16 bitar. Lägg bitarna i bullformar och ställ dem på en ugnsplåt. Låt jäsa.

Gör i ordning havretoscan. Blanda ihop det mjuknade smöret, havreflingorna, sockret, mjölken och vetemjölet. Pensla bullarna med ägg och strö över havretosca.

Grädda läckerheten. Grädda bullarna i 225 grader i mitten av ugnen i cirka 10–15 minuter.

Recept: Hanna Hurtta
Foto: Kirsi-Marja Savola

Aktuellt

Längtan efter det analoga: filmfotografering som hobby

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsanalys: Vintern 2023-2024

Läs mer
Aktuellt

Välkommen tillbaka, vinylskivan

Läs mer
Aktuellt

Hållbarhet utvecklas med tiden

Läs mer
Aktuellt

Likvärdighet kräver handlingar

Läs mer
Aktuellt

Säsongens favoritpasta

Läs mer
Aktuellt

Kaninhoppningens budbärare

Läs mer
Aktuellt

Energieffektivitet – vad betyder det och hur kan man förbruka energi på ett så effektivt sätt som möjligt?

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsanalys: Hösten 2023

Läs mer
Hemma

Solkraftverk för egnahemshus – producera el själv

Läs mer
Mat & recept

Sommarens godaste skärgårdspannkaka

Läs mer
Aktuellt

Tillväxt genom hårt arbete

Läs mer