Billig el i hela Finland

Beställ el nu

Hos oss får du alltid ett förmånligt elavtal, vare sig du flyttar eller vill konkurrensutsätta din el. Våra priser är stabila och förmånligare än genomsnittet. Vårt elavtal är i kraft tillsvidare och på så sätt ett lätt val – du förbinder dig inte tidsmässigt och kan byta om situationen så kräver.

Våra priser

Våra priser och villkor

 

Hur gör man ett elavtal?

Det är inte alls svårt att göra ett elavtal. Det tar bara ett par minuter när du gör det på webben med hjälp av dina nätbankskoder. När du har godkänt din beställning får du en orderbekräftelse per e-post. När vi har behandlat din beställning och fått grönt ljus av ditt elnätsbolag så får du ännu per poste den slutgiltiga orderbekräftelsen med tillhörande villkor.

Om du har bråttom kan du få ett elavtal till ny adress så snart som inom samma vardag. I sådana situationer är det viktigt att du ringer vår kundtjänst. Om det gäller byte av elförsäljare så kan det nya avtalet gälla från två veckor efter beställningen. Om du har ett avtal på bestämd tid med en annan försäljare så kan du bli vår kund först när det avtalet har gått ut. Då lönar det sig att göra avtalet två veckor före så att det börjar gälla så fort ditt gamla avtal löpt ut.

Allmän el, nattel och säsongel – vad är de?

De är olika mätningssätt i fastigheter. Beslutet om vilket mätningssätt som tas ibruk i fastigheten har gjorts då fastigheten byggdes, och därför behöver elavtalet också funka för mätningssättet ifråga. Allmän el är det vanligaste mätningssättet, och därför rekommenderar vi att om du är osäker så väljer du just det när du gör ditt avtal. Nattel kallas ibland också för tidsel.

Basel eller vindel?

Basel och Vindel skiljer sig i fråga om produktion och pris. Båda två funkar med alla olika mättningssätt. Vindel är produkten för dig som vill vara med och påverka bruket av förnybara energiformer. I produktionen används enbart el producerad i vindkraftverk. Vasa Elektriskas Vindel produceras just nu  i vindparker i Vasa, Kristinestad, Torneå och Ilmola. Vår Basel är vår mest populära produkt där produktionen är en kombination av olika produktionssätt.

Vad består elpriset av?

Elpriset byggs upp av avgifter för elenergi och elöverföring, elskatt och moms. Elenergipriset påverkas bl.a. av produktions- och anskaffningskostnader och priset på den nordiska elbörsen Nordpool. Det är den delen av räkningen du också kan påverks jälv genom att välja en elförsäljare som passar dig och genom att påverka ditt hems elförbrukning.

Elöverföringspriset bestäms av ditt lokala elnätsbolag. Överföringspriset täcker också utvecklingen och servicen av elnätet. Till exempel skador som orsakats av stormvindar eller åska kan repareras tack vare överföringsavgiften. För att skydda dem bättre har man också börjat gräva ner dem under jorden i form av kablar. Så kan elnätsbolaget försäkra att samhällets olika funktioner, men också du får din el när du behöver den.

De olika skatterna uppgår till en tredjedel av allt det du betalar för din elförbrukning. Elskatten betalas enligt förbrukning och den utgör en stor del. Momsen tillkommer på priset för elenergi och överföring, också på elskatten och försörjningsberedskapsavgiften

Aktuellt

Många företag är skyldiga att installera laddplats för elbilar ännu i år

Läs mer
Fenomen

Ett hem för många generationer

Läs mer
Fenomen

Rymdcenter hjälper företag

Läs mer
Hållbarhet

Återvinning av rotorblad från vindkraftverk går framåt

Läs mer
Aktuellt

Finansbranschen vill skydda naturen: “När naturen mår bra blomstrar även affärerna”

Läs mer
Aktuellt

Potatis- och purjolökssoppan värmer mitt i vintern

Läs mer
Aktuellt

Energieffektivitet i gamla hus: 4 tips för ett energisnålare hus!

Läs mer
Aktuellt

Nyfikenhet för framåt

Läs mer
På fritiden

Backörnarna från Vörå: “Det bästa är att flyga!”

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsöversikt: våren 2024

Läs mer
Aktuellt

Effektivt sparande

Läs mer
Aktuellt

Fjärrvärme ur spillvärme

Läs mer