När du vill säga upp ditt elavtal

Om du planerar att flytta från din nuvarande bostad och inte längre behöver el på den adressen, är det enkelt att säga upp avtalet i vår Onlinetjänst.

Logga in i Onlinetjänsten och avsluta avtalet genom att klicka på ”Gör flyttanmälan”. Vid behov kan du också teckna ett nytt avtal för den nya adressen.

Elavtalet avslutas inte automatiskt

Elavtalet avslutas aldrig automatiskt, eftersom du kan ha flera avtal i kraft samtidigt. Du kan behöva el på två ställen om du till exempel renoverar en ny bostad medan du fortfarande bor kvar i den gamla. Ditt nya avtal kan träda i kraft tidigare och det gamla kan avslutas vid behov, till och med samma vardag. Avtalet kan sägas upp till och med 90 dagar på förhand.

Läs mer om elavtal för dig som flyttar.

Avtalet behöver inte sägas upp i samband med försäljarbyte

Om du tänker byta elförsäljare i samband med flytten behöver du inte säga upp avtalet. Den nya elförsäljaren sköter den saken i ditt ställe. I så fall är uppsägningstiden två veckor.

Flyttar du till dit första egna hem? Dessa 8 saker bör du veta om elavtalet

Hur får jag el till mitt nya hem? Får jag elen påkopplad redan under flyttdagen? Vad händer om jag har glömt elavtalet? Med dessa tips från Vasa Elektriska sköter du smidigt alla dina elärenden!

Läs mer