Mikael Mäkelä, en av många Vasa Elektriska–stipendiater!

Vasa Elektriska delade i vår ut stipendier för sammanlagt 10 000 euro. Pengarna gick till elever och studerande i Vasaregionen som inspireras av energibranschen. Sammanlagt 2 000 euro delades mellan nästan 20 grundskolor (årskurs 7–9) och gymnasier, och 8 000 euro mellan åtta andra läroanstalter. Läs en av stipendiaternas, Mikaels, hälsning:

Hej! Jag heter Mikael, är 22 år gammal, studerar el- och energiteknik och bor i Vasa. Ursprungligen kommer jag från Ylivieska i Norra Österbotten. Vad var det som lockade mej till Vasa? Vasaregionens starka kompetens inom energibranschen, ett bra sysselsättningsläge och universitetets ”Takuuteekkari-samarbete” med företagen. På grund av sådana saker var det lätt att välja Vasa. Jag är speciellt intresserad av t. ex olika former av energiproduktion och energiöverföring. Jag vill utveckla mitt kunnande i energibranschen och Vasa erbjuder en jättebra möjlighet till det.

Jag har slutfört mina kandidatstudier inom teknologi inklusive avhandlingen. Som följande studerar jag till diplomingenjör. Mitt huvudämne kommer att vara energiteknik. Men före det ska jag till Hongkong för utbyte för att bredda min kompetens i energibranschen.

Mikael är ett fint exempel på hur passionen för energi kan leda till en vilja att målmedvetet utveckla sig själv. Stipendiernas utdelningsgrunder ska hjälpa Vasa Elektriska att hitta just de elever och studerande som visar stort intresse för energibranschen eller klarar sig bra i sina studier inom teknik eller elteknik. Eftersom god samarbetsförmåga är en viktig egenskap hos framtidens yrkesmänniskor har vi valt att också poängtera det. Med ett ekonomiskt incitament vill vi uppmuntra unga till att söka sig till energibranschen.

Jag blev väldigt positivt överraskad över stipendiet. Jag vill rikta ett stort tack till Vasa Elektriska för att bolaget stöder oss teknikstuderande.

Vasa Elektriska gratulerar Mikael och alla andra stipendiater!

Aktuellt

Många företag är skyldiga att installera laddplats för elbilar ännu i år

Läs mer
Fenomen

Ett hem för många generationer

Läs mer
Fenomen

Rymdcenter hjälper företag

Läs mer
Hållbarhet

Återvinning av rotorblad från vindkraftverk går framåt

Läs mer
Aktuellt

Finansbranschen vill skydda naturen: “När naturen mår bra blomstrar även affärerna”

Läs mer
Aktuellt

Potatis- och purjolökssoppan värmer mitt i vintern

Läs mer
Aktuellt

Energieffektivitet i gamla hus: 4 tips för ett energisnålare hus!

Läs mer
Aktuellt

Nyfikenhet för framåt

Läs mer
På fritiden

Backörnarna från Vörå: “Det bästa är att flyga!”

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsöversikt: våren 2024

Läs mer
Aktuellt

Effektivt sparande

Läs mer
Aktuellt

Fjärrvärme ur spillvärme

Läs mer