Anta utmaningen – gör någon glad!

Vasa Elektriskas marknadsföringskoordinator Mari Böling tycker om att sprida glädje. I hemmajobbtider piggar hon upp sina kollegor med gympapauser och allsång. Vi ställde Mari tre frågor och nu utmanar hon också dig att göra dina medmänniskor glada!

1. Varför är det så viktigt för dig att göra folk glada?

”Det är en livsstil för mig. Det är lika naturligt som att äta. Helst gör jag mina arbetskompisar glada genom att baka. Och ibland har också de med sig bullar till kaffepausen. Det är underbart! Fina arbetskamrater ger kraft i vardagen. Nu när vi lever i hemmajobbtider har vi organiserat bland annat gemensamma gympapauser och allsång på Teams-möten. Vi har också skickat styrkehälsningar i form av choklad till alla medarbetare. Jag tror att också kunderna märker när medarbetarna är lyckliga. Det kan inte vara en tillfällighet att vi i fjol hade de nöjdaste kunderna i Finland enligt EPSI Rating-undersökningen.”

2. Varför vill Vasa Elektriska sprida glädje?

”Varför inte! Vi vill skapa och sprida god stämning. När vi arrangerar evenemang vill vi hjälpa folk med deras elärenden, men också möta dem på riktigt och lyssna till dem. Med våra reklamkampanjer vill vi få folk att le. Vårt mål är att överraska. Till exempel hade vi i fjol en sommarjobbskampanj i skolorna där man virtuellt fick åka till toppen av ett vindkraftverk, kasta sig ut i luften och flyga ner. Jag tycker att författaren Maya Angelou slog huvudet på spiken när hon sade att människorna kommer att glömma vad du har sagt eller gjort, men de glömmer aldrig de känslor du har väckt i dem.

3. Hur vill du utmana våra läsare?

”Jag hoppas att alla som läser det här antar utmaningen och gör någon glad. Du kan ringa upp en vän, avsluta mejlet med att önska trevlig helg eller berömma någon du inte känner – vad som helst! Det finns oändligt många sätt att glädja folk. Ett enda vackert ord eller en vänlig handling kan rädda den andras dag. Genom att skicka det goda vidare kommer snöbollen i rullning, och man märker att man också fått mer av det positiva i sitt eget liv.”

Text: Elina Vironen
Bild: Kasper Dalkarl

Marknadsöversikt

Elmarknadsanalys: Vintern 2023-2024

Läs mer
Aktuellt

Välkommen tillbaka, vinylskivan

Läs mer
Aktuellt

Hållbarhet utvecklas med tiden

Läs mer
Aktuellt

Likvärdighet kräver handlingar

Läs mer
Aktuellt

Säsongens favoritpasta

Läs mer
Aktuellt

Kaninhoppningens budbärare

Läs mer
Aktuellt

Energieffektivitet – vad betyder det och hur kan man förbruka energi på ett så effektivt sätt som möjligt?

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsanalys: Hösten 2023

Läs mer
Hemma

Solkraftverk för egnahemshus – producera el själv

Läs mer
Mat & recept

Sommarens godaste skärgårdspannkaka

Läs mer
Aktuellt

Tillväxt genom hårt arbete

Läs mer
Aktuellt

Ta sommarsemester från mobilen

Läs mer