Anta utmaningen – gör någon glad!

Vasa Elektriskas marknadsföringskoordinator Mari Böling tycker om att sprida glädje. I hemmajobbtider piggar hon upp sina kollegor med gympapauser och allsång. Vi ställde Mari tre frågor och nu utmanar hon också dig att göra dina medmänniskor glada!

1. Varför är det så viktigt för dig att göra folk glada?

”Det är en livsstil för mig. Det är lika naturligt som att äta. Helst gör jag mina arbetskompisar glada genom att baka. Och ibland har också de med sig bullar till kaffepausen. Det är underbart! Fina arbetskamrater ger kraft i vardagen. Nu när vi lever i hemmajobbtider har vi organiserat bland annat gemensamma gympapauser och allsång på Teams-möten. Vi har också skickat styrkehälsningar i form av choklad till alla medarbetare. Jag tror att också kunderna märker när medarbetarna är lyckliga. Det kan inte vara en tillfällighet att vi i fjol hade de nöjdaste kunderna i Finland enligt EPSI Rating-undersökningen.”

2. Varför vill Vasa Elektriska sprida glädje?

”Varför inte! Vi vill skapa och sprida god stämning. När vi arrangerar evenemang vill vi hjälpa folk med deras elärenden, men också möta dem på riktigt och lyssna till dem. Med våra reklamkampanjer vill vi få folk att le. Vårt mål är att överraska. Till exempel hade vi i fjol en sommarjobbskampanj i skolorna där man virtuellt fick åka till toppen av ett vindkraftverk, kasta sig ut i luften och flyga ner. Jag tycker att författaren Maya Angelou slog huvudet på spiken när hon sade att människorna kommer att glömma vad du har sagt eller gjort, men de glömmer aldrig de känslor du har väckt i dem.

3. Hur vill du utmana våra läsare?

”Jag hoppas att alla som läser det här antar utmaningen och gör någon glad. Du kan ringa upp en vän, avsluta mejlet med att önska trevlig helg eller berömma någon du inte känner – vad som helst! Det finns oändligt många sätt att glädja folk. Ett enda vackert ord eller en vänlig handling kan rädda den andras dag. Genom att skicka det goda vidare kommer snöbollen i rullning, och man märker att man också fått mer av det positiva i sitt eget liv.”

Text: Elina Vironen
Bild: Kasper Dalkarl

Energitips

Så här räcker elektriciteten över vintern – 5 tips för att använda el vid rätt tidpunkt

Läs mer
Energitips

5 + 1 sätt att spara på elräkningen

Läs mer
Mat & recept

Sommarens coolaste mocktail

Läs mer
Hållbarhet

Varma hem med ren värme

Läs mer
På fritiden

Kontorsgrannar i över tjugo år

Läs mer
På fritiden

Båtvänner delar på ansvar

Läs mer
Aktuellt

Innovationer skapar en god cirkel

Läs mer
Hemma

Frälst på växter

Läs mer
Energitips

Förändringar i marknaden skapar ändringar i elavtalen

Läs mer
Hållbarhet

Den hållbara laddaren för elbilar har utvecklats med ekologi som prioritet

Läs mer
Hemma

En guide för dig som bor i egnahemshus – Undvik dyra misstag

Läs mer
Energitips

Energibolagen anpassar sig till situationen på marknaden

Läs mer