Sähkösopimus rivitaloon

Meiltä saat sähköt kaikkialle Manner-Suomeen. Valitse alla olevista sopimuksista mieleisesi ja tilaa sähköt rivitalokotiin vaikka heti. Sopimuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin.

Sähkönkulutus rivitalokodeissa vaihtelee suuresti riippuen siitä, onko kotona sähkölämmitys vai ei. Sähkölämmitteisessä kodissa kesä- ja talviajan lasku eroavat toisistaan suuresti lämmitystarpeen vaihdellessa.

Vaasan Sähkön sähkötuotteet sopivat kaikille rivitaloasujille, sillä meillä on Suomen keskitasoa edullisemmat hinnat. Jos haluat ennakoitavuutta sähkölaskuun, valitse määräaikainen Ilmastosähkö-sopimus, jossa hinta on vakio sopimuskauden ajan. Jos etsit toistaiseksi voimassa olevaa ratkaisua, valitse Pörssisähkö, Tuulisähkö tai Perussähkö. Ne ovat voimassa, kunnes irtisanot sopimuksen.

5 syytä tilata sähköt Vaasan Sähköltä

 • Tyytyväiset asiakkaat. Olemme olleet EPSI Ratingin energia-alan asiakastyytyväisyystutkimuksen kärkisijoilla jo vuosia.
 • Läpinäkyvä hinnoittelu. Arvostamme reiluutta, eikä meillä siksi ole sisäänheittotuotteita tai pöytälaatikkohintoja. Ajankohtaiset hinnat näet aina verkkosivuiltamme.
 • Investoinnit vihreään tulevaisuuteen. Investoimme jatkuvasti puhtaisiin tuotantoratkaisuihin. Olemme esimerkiksi yksi Suomen suurimmista tuulisähkön tuottajista.
 • Lisäpalvelut. Asiakkaamme saavat käyttöönsä kätevän mobiilisovelluksen ja Online-palvelun energiankulutuksen seurantaan.
 • Inspiroivat asiakasedut. Tarjoamme asiakkaillemme vaihtuvat asiakasedut sekä mielenkiintoisen lukupaketin: Nette-lehden.
Näin asiakkaamme kuvaavat meitä asiakastyytyväisyystutkimuksessa

Tee sähkösopimus rivitaloon.

Näin valitset rivitalon sähkösopimuksen

Sähkösopimusten valikoima ja sähkön hinta saattaa hämmentää. Alla selitämme, kuinka sähkösopimuksemme eroavat toisistaan, jotta voit mahdollisimman helposti valita sinulle mieleisen sopimuksen.

Tuotamme sähköä vihreästi – Tuulisähkö ja Ilmastosähkö ovat ekologisimmat tuotteemme

Jos haluat tehdä helpon ympäristöteon, tule asiakkaaksemme. Investoimme jatkuvasti puhtaisiin tuotantomuotoihin, ja tavoitteemme on olla hiilineutraali 2020-luvun loppuun mennessä.

 • Tuulisähkö on valintasi, jos haluat uusiutuvaa energiaa. Sen valitsemalla teet kauaskantoisen ympäristöteon, sillä kannustat meitä investoimaan tuulivoimaan tulevaisuudessakin. Tuulisähkö tuotetaan omissa tuulipuistoissamme Suomessa.
 • Ilmastosähkö on myös täysin hiilivapaata sähköä. Se tuotetaan ydinvoimalla ja uusiutuvilla energiamuodoilla. Sopimus on määräaikainen.
 • Perussähkö tuotetaan hyödyntämällä useita eri tuotantomuotoja.
 • Pörssisähkö sopii aktiiviselle sähkönkäyttäjälle, tunneittain vaihtuva hinta mahdollistaa säästöt sähkölaskuun.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus rivitaloon?

Määräaikainen sähkösopimus sopii sinulle parhaiten, jos toivot mahdollisimman ennustettavaa sähkölaskua. Määräaikaisessa sähkösopimuksessa sähkösi hinta on vakio koko sopimuskauden ajan, joten energialaskun suuruuteen vaikuttavat ainoastaan sähkönkulutuksen vaihtelut.

Muuttotilanteessa määräaikainen sopimus voidaan päättää ennen sopimuskauden loppua, joten et jää kahden sähkösopimuksen loukkuun.

 • Ilmastosähkö on määräaikainen ja vihreä sähkösopimuksemme.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on valintasi, jos etsit pidempiaikaista sähkösopimusta. Se on voimassa, kunnes irtisanot sopimuksen. Toisaalta olet myös vapaa muuttamaan mieltäsi ja vaihtamaan sopimusta milloin tahansa kahden viikon irtisanomisajalla.

Pyrimme pitämään myös toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinnan mahdollisimman tasaisena. Se seurailee sähkön markkinahintaa, mikä voi vaikuttaa sähkösi hintaan joko sitä alentavasti tai korottavasti. Mahdollisista korotuksista ilmoitamme kirjeitse hyvissä ajoin, joten yllättäviä hinnan nostoja sinun ei tarvitse pelätä.

 • Tuulisähkö on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jossa sähkö tuotetaan uusiutuvasti tuulisähköllä.
 • Perussähkö-sopimus on myös voimassa toistaiseksi.

Tilaa sähköt rivitaloon!

Sähkölämmittäjä – ota hyöty irti mobiilisovelluksesta

Asiakkaanamme saat käyttöösi Vaasan Sähkön mobiilisovelluksen ja selaimessa toimivan Online-palvelun, jossa voit seurata sähkönkulutustasi helposti. Tämä on mielenkiintoista ja rahan arvoista tietoa varsinkin sähkölämmittäjille. Sovelluksessa

 • näet etukäteen, minkä suuruinen energialasku sinulle on kertymässä
 • voit seurata kodin sähkön kulutusta jopa tunnin tarkkuudella. Näet esimerkiksi, kuinka paljon saunan lämmittäminen tai sähkölämmityksen pienentäminen vähentää sähkönkulutusta.
 • voit verrata kulutusta menneisiin kuukausiin ja vuosiin. Sähkölämmittäjälle tämä antaa mielenkiintoista tietoa sään vaikutuksesta sähkölaskuun.
 • voit merkata ylös uudet sähkölaitehankinnat ja seurata niiden vaikutusta kodin sähkönkulutukseen.

Lisätietoa sovelluksesta ja Online-palvelusta.

Näin teet sähkösopimuksen netissä

Sähkösopimuksen tekeminen onnistuu netissä 24/7. Se vie vain muutaman minuutin.

Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla ja anna perustietosi kuten nimesi ja osoite, jonne teet uuden sähkösopimuksen. Irtisanomme vanhan sähkösopimuksen puolestasi, kun teemme sinulle uuden sopimuksen. Muuttotilanne on poikkeus: silloin irtisanomme vanhan sopimuksesi vain pyynnöstäsi, sillä sinulla voi olla useita sopimuksia voimassa samaan aikaan.

Sinun täytyy valita myös kiinteistön mittaustapa. Apua mittaustavan valintaan saat täältä.

Jos muutat, tee sähkösopimus mielellään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin sähköt ehditään kytkeä päälle hyvin, eikä paikallinen sähköverkkoyhtiö joudu veloittamaan sinua pikakytkennästä.

Tarvitsetko sähköt heti? Jos sinulle tuli kiire, ei syytä huoleen – voit soittaa asiakaspalveluumme, ja me autamme sinua saamaan sähköt kotiin mahdollisimman pian.

Lue lisää: Sähkösopimus heti voimaan

Mistä rivitalon sähkölasku muodostuu?

Sähkölaskusta puhuttaessa tarkoitetaan usein energiamaksua, eli sitä osaa sähkölaskusta, jossa maksat käyttämästäsi sähköenergiasta (snt/kWh) sekä kuukausittaisesta perusmaksusta (e/kk). Tämän osan maksat sähkönmyyjällesi.

Toinen osa sähkölaskua siirtolasku, jonka maksat paikalliselle siirtoyhtiölle. Siirtomaksu käytetään sähköverkon ylläpitoon ja kunnostamiseen. Lisäksi maksat sähköenergiasta ja siirrosta veroja.

Jos sähkönmyyjäsi ja siirtoyhtiö sattuvat olemaan sama taho, maksat kaiken edellä mainitun yhdellä laskulla. Jos siis asut Vaasan Sähköverkon alueella ja olet asiakkaamme, saat yhden laskun.

Muualla Suomessa asuvat saavat meiltä energialaskun. Siirtomaksu maksetaan edelleen paikalliselle verkkoyhtiölle eri laskulla. Tämä ei vaikuta sähkösi hintaan. Voit huoletta tilata sähköt Vaasan Sähköltä kaikkialle Suomeen keskimääräistä edullisempaan hintaan.

Tilaa sähkösopimus

Pienennä sähkölaskua helposti rivitalossa – 6 niksiä

 • Tilaa sähköt meiltä, sillä Suomen hintahaitarilla hintamme ovat keskimääräistä edullisemmat.
 • Kilpailuta sopimus aina muuttotilanteessa tai kun määräaikainen sopimus loppuu. Myös toistaiseksi voimassa oleva sopimus kannattaa kilpailuttaa parin vuoden välein.
 • Säästä 5 prosenttia lämmityksessä pienentämällä sähkölämmitystä yhdellä asteella.
 • Sauno fiksusti. Energiatehokas kiukaan lämpötila on 70–80 astetta. Jälkilämpö riittää kuivaamaan saunan, joten sammuta kiuas saunottuasi.
 • Vähennä energiankulutusta 30 prosenttia: lämmitä käyttövesi 80 asteen sijaan 55-asteiseksi.
 • Hanki ilmalämpöpumppu sähkölämmityksen rinnalle. Se voi parhaimmillaan tuottaa jopa kolmi- tai nelinkertaisen määrän lämpöä verrattuna siihen, paljonko se käyttää sähköä.

Kokonaisvaltaisen oppaan rivitalon sähkönkulutuksesta ja energiansäästöstä löydät täältä.

Tilaa sähköt kotiin!

Usein kysyttyjä kysymyksiä sähkösopimuksesta