Sähkösopimus mökille

Tee sähkösopimus mökille kätevästi netissä. Kun haluat tehdä hyvää luonnolle, tilaa mökille päästötön sähkösopimus, kuten 100-prosenttisesti hiilivapaa Tuulisähkö.

Valitse alla olevista vaihtoehdoista sinulle mieluisa sähkösopimus mökille. Ja mikset uusisi kodin sähkösopimusta samalla? Näin sähköasiat hoituvat jatkossa kätevästi yhden tahon kanssa. Asiakkaanamme hoidat sähköasiat näppärästi mobiilisovelluksen tai Online-palvelun kautta.

5 syytä valita Vaasan Sähkö

 • Keskimääräistä edullisempi sähköyhtiö. Hintamme ovat Suomen keskitasoa edullisemmat.
 • Tutkitusti tyytyväiset asiakkaat. EPSI Ratingin energia-alan asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan meillä on erittäin tyytyväiset asiakkaat vuodesta toiseen.
 • Vihreät arvot. Tuotamme sähköä omissa tuulipuistoissamme ja investoimme jatkuvasti uusiutuvaan energiaan. Tavoitteemme on olla hiilineutraali 2020-luvun aikana.
 • Monipuoliset asiakasedut. Asiakkaamme saavat innostavan asiakaslehden kotiin kannettuna ja nauttivat myös monista muista vaihtuvista asiakaseduistamme.
 • Lisäpalvelut. Sähkönkulutusta ja sähkölaskua on helppo seurata sovelluksessamme ja Online-palvelussa. Meiltä saat aurinkopaneelit ja sähköauton latauslaitteen kotiin tai mökille.

Näin valitset mökille sopivan sähkösopimuksen

Miten valita mökin sähkösopimus valikoimastamme? Lue lisätietoa alta.

Näin valitset sopivan hintaisen sähkösopimuksen

Sähkön hinta koostuu kulutuksen mukaan maksettavasta energiamaksusta (snt/kWh) ja kuukausittain maksettavasta perusmaksusta (e/kk). Kulutuksen suuruus mökillä vaikuttaa siihen, kumpaan osaan sähkön hintaa sinun kannattaa kiinnittää enemmän huomiota.

 • Jos mökillä kuluu vähän sähköä, valitse sähkösopimus, jossa on matala perusmaksu: alle viisi euroa kuussa. Jos mökillä ollaan vain kesäisin, ja sähköä kuluttavat pääasiassa jääkaappi, pakastin, kahvinkeitin ja televisio, on sähkönkulutus pientä.
 • Jos sähkönkulutus mökillä on suurta, kiinnitä enemmän huomiota energiahintaan. Sähkönkulutus on usein suurta kakkosasunnoissa ja korkean varustelutason vapaa-ajan asunnoissa, joissa vietetään aikaa lähes ympäri vuoden.

Valikoimastamme löydät sopivan hintaisen sähkösopimuksen mökille.

Tuulisähkö

Jos haluat pitää huolta luonnosta ja ilmastopäästösi kurissa, tilaa Vaasan Sähkön Tuulisähkö vapaa-ajan asuntoosi. Se on 100-prosenttisesti päästötöntä ja uusiutuvaa sähköä. 

Tuulivoimamme tuotetaan omissa tuotantolaitoksissamme Suomessa. Kun valitset sen, olet mukana tukemassa tuulivoiman tuotannon kasvua, sillä valintasi kannustaa meitä investoimaan tuulivoimaloihin tulevaisuudessakin. 

Kun valitset Tuulisähkö-sopimuksen, sinun ei tarvitse huolehtia sopimuksen uusimisesta, sillä sopimus on voimassa toistaiseksi. Se päättyy vasta, kun päätät sen.  

Valitse toistaiseksi voimassa olevan ja määräaikaisen sopimuksen välillä

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on voimassa niin kauan, kunnes irtisanot sen. Sinun ei siis tarvitse vaivata päätäsi sähköasioilla pitkään aikaan. Toisaalta olet myös vapaa muuttamaan mieltäsi milloin haluat.

Toistaiseksi voimassa olevat sopimuksemme ovat keskimääräistä edullisempia. Hintamme seurailevat sähkön yleistä hintakehitystä. Mahdollisista muutoksista saat ilmoituksen kirjeitse hyvissä ajoin.

Jos haluat lyödä sähkön hinnan lukkoon, valitse määräaikainen sähkösopimus, jossa sähkösi hinta on vakio koko sopimuskauden ajan markkinahinnan muutoksista huolimatta. Tämä tuo ennalta-arvattavuutta sähkölaskuun. Sopimuskauden lähestyessä loppuaan muistutamme sinua siitä, ja voit halutessasi tehdä uuden sähkösopimuksen kanssamme. Ei haittaa, jos asia unohtuu – sähköt eivät katkea mökiltä, vaan sopimuksesi jatkuu kanssamme toistaiseksi voimassa olevana.

Tilaa sähköt kaikkialle Manner-Suomeen.

Seuraa mökin ja kodin sähkönkulutusta sovelluksesta

Kun tilaat sekä kesämökin että kodin sähkösopimuksen meiltä, sähköasiasi sujuvat jouhevasti. Saat käyttöösi mobiilisovelluksemme, josta voit seurata kummankin käyttöpaikan sähkönkulutusta ja vaikkapa sähkölaskujen muodostumista yhdellä kertaa. Sovelluksessa

 • näet, millainen lasku sähköenergiasta on tulossa
 • saat mielenkiintoista tietoa mökin sähkönkulutuksesta vaikkapa talvella ylläpitolämmityksen aikaan
 • voit verrata sähkön kulutusta menneeseen, vaikkapa kuukauden tai vuoden takaiseen
 • voit merkata ylös uudet laitehankinnat ja seurata, kuinka esimerkiksi vanhan jääkaappipakastimen uusiminen vaikuttaa sähkölaskuun.

Näin teet mökin sähkösopimuksen netissä

Tilaa sähköt vaikka heti mökille tästä – se on helppoa ja vie vain muutaman minuutin.

Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla. Kysymme perustietojasi, kuten osoitetta, johon sähkösopimus tehdään. Tarvitsemme tiedon myös kiinteistön mittaustavasta. Lue lisää mittaustavan valinnasta täältä.

Sähkösopimus on hyvä tehdä kaksi viikkoa ennen sähkön tarvetta. Jos sinulle tuli kiire ja tarvitset sähköt heti – olet esimerkiksi hankkinut vapaa-ajan asunnon ja muistat sähkösopimuksen vasta ensimmäisellä mökkimatkalla – soita meille. Autamme sinua saamaan sähköt päälle mahdollisimman pian.

 • Soita numeroon 06 324 5750!

Huomaathan, että paikallinen sähköverkkoyhtiö saattaa laskuttaa sinua pikakytkennästä.

Mökin sähkölasku – näin se muodostuu

Vapaa-ajan asunnon sähkölasku koostuu sähköenergiasta, eli energiahinnasta (snt/kWh) ja perusmaksusta (e/kk), siirtomaksusta, arvonlisäverosta ja sähköverosta.


Jos sähkönkulutus on vähäistä, kokonaislaskussa korostuu siirron, eli verkkopalvelumaksun osuus, koska sen suuruus on vakio eikä riipu sähkön kulutuksesta. Näin voi olla esimerkiksi mökillä, jossa sähköä kuluu kesällä lähinnä uutisten katseluun ja kahvin keittoon, talvella taas ylläpitolämmitykseen sähköpatterilla.

Jos mökkisi on Vaasan Sähköverkon siirtoalueella, maksat kaiken yhdellä laskulla. Jos siirtoyhtiösi on muu, laskutamme sinua vain käytetystä sähköstä. Tämä ei kuitenkaan vaikuta sähkösi hintaan. Saat meiltä sähköä samaan keskimääräistä edullisempaan hintaan kaikkialle Suomeen.

Tilaa sähköt vapaa-ajan asuntoon!

Sähkön hinta – paljonko sähkö maksaa

Sähkön hinta sähkömarkkinoilla riippuu monesta tekijästä, kuten sähkön tuotantokustannuksista ja pohjoismaisen sähköpörssin Nord Poolin hinnoista. 

Sähkönmyyjät pitävät silmällä markkinahintaa ja mukauttavat asiakkaille tarjoamansa sähkön hintaa sen mukaan. Me Vaasan Sähköllä ilmoitamme asiakkaillemme mahdollisista hinnan muutoksista hyvissä ajoin etukäteen. 

Sähkön hinta vaihtelee myyjien välillä, sillä hinnoitteluperiaatteet vaihtelevat. Sähkösopimus kannattaakin kilpailuttaa aika ajoin. Näin mökin sähkön hinta on varmasti kilpailukykyinen. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä mökin sähkönkulutuksesta