
Fajitas Suomen tyyliin
Tortillojen täyttäminen oman maun mukaan on hauskaa puuhaa koko perheelle.
Kotimaiset uunijuurekset ja trendikäs texmex sopivat loistavasti yhteen. Nämä helpot fajitakset onnistuvat ihan jokaiselta.
Neljän hengen annokseen tarvitset:
yhteensä 500 g juureksia
(porkkana, palsternakka, lanttu)
1 punasipulin
250–300 g maustamatonta tofua
2 rkl öljyä
2 rkl tacomaustetta
1 tl suolaa
8 pientä tortillaa
(kaura-)kermaviiliä
salsaa
salaattia
korianteria
limelohkoja
Voit korvata tofun kypsennetyillä broilerifileesuikaleilla.
Valmistele täytteet:
Kuori juurekset ja leikkaa ne sormen kokoisiksi tikuiksi. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa lohkoiksi. Purista tofusta ylimääräiset nesteet pois ja leikkaa se suikaleiksi.
Mausta ja kypsennä:
Sekoita öljy ja tacomauste juuresten ja tofun joukkoon ja levitä ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla.
Paahda 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kääräise tortillat folioon ja laita uuniin juuresten kanssa viideksi minuutiksi.
Kokoa annokset:
Tarjoile tortilloiden sisällä juuresten ja tofun lisäksi kermaviiliä, tomaattisalsaa, salaattia, korianteria ja limelohkoja.
Resepti: Hanna Hurtta, Riikka Kaila
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Ajankohtaista
Toriparlamentti on toinen koti
Reilu kymmenkunta miestä kokoontuu päivittäin Vaasan torikahvilaan. Perinne alkoi rakentua jo 40 vuotta sitten. Pöydissä heitetään huulta ja ollaan toisille…
- Ajankohtaista
Näin suunnittelet luontoretken
Kesä kutsuu samoilemaan metsiin ja kansallispuistoihin. Asiantuntijan vinkeillä päivä- tai yöretki sujuu aloittelijaltakin.
- Ajankohtaista
Ruokojen poisto auttaa Itämerta
Rannikoilla kasvavia ruokoja niittämällä ja keräämällä voidaan tehokkaasti pienentää Itämeren ravinnekuormitusta ja luoda lisää työtä.