Kokemuksia sähkön kilpailutuksesta: ”Säästimme kilpailuttamalla yli 250 euroa”

Oletko miettinyt, kannattaako sähköt kilpailuttaa? Lue, miksi Olli, Aino ja Ville päättivät kilpailuttaa sähkönsä. Näin paljon sähkösopimuksen vaihto pienensi yksinasujan sekä kahden perheen sähkölaskuja paritalossa ja kerrostalossa.

Olli Hemminki päätti kilpailuttaa sähköt edellisen sähkösopimuksen päättyessä. Vaasan Sähkön asiakkaana Hemmingin perhe säästää nyt vuodessa 250 euroa sähkölaskussa. Kuva: Ville Rinne

”Vaasan Sähkö tarjosi tuulisähköstä halvimman hinnan”

Olli Hemminki, Espoo

”Kun perheemme määräaikainen sähkösopimus päättyi, silloinen sähköyhtiömme tarjosi meille uutta sähkösopimusta, jossa sähkön hinta nousi merkittävästi. Silloin päätin kilpailuttaa sähköt.

Tykkään pyöritellä dataa Excelissä ja taulukoin eri sähköyhtiöiden vihreiden sähkösopimusten hinnat. Selvisi, että Vaasan Sähkö pystyi tarjoamaan Tuulisähköstään halvimman hinnan, ja lisäksi he myivät energiaa Espooseen.

Asumme puolisoni ja 2-vuotiaan poikamme kanssa sähkölämmitteisessä paritalossa. Sähköä meillä kuluu noin 14 000 kilowattituntia vuodessa. Merkittävä osa siitä menee lämmitykseen, mutta lapsiperheen arjessa myös astioiden ja pyykkien pesu vie yllättävän paljon sähköä.”

”Tuulisähkö oli tietoinen valinta – pyrimme elämään muutenkin ympäristöystävällisesti”

”Säästämme Vaasan Sähkön asiakkaina noin 250 euroa vuodessa verrattuna siihen, että olisimme siirtyneet entisen sähköyhtiömme tarjoamaan sähkösopimukseen. Mielestäni se on valtava säästö.

Tuulisähkö oli tietoinen valinta. Vaikka se maksaa vähän enemmän kuin tavallinen sähkö, niin meillä on pistää muutama euro kuussa uusiutuvan energian trendin voimistamiseen. Pyrimme elämään muutenkin ympäristöystävällisesti: meillä ei esimerkiksi ole omaa autoa.

Kotona pidämme huonelämpötilan säädyllisenä, sillä jokainen asteen lisäys on merkittävä lisä sähkönkulutukseen.”

Vertaile Vaasan Sähkön hintoja helposti ja nopeasti tästä
Lue myös: Sähkön kilpailutus kannattaa – opas sähkön kilpailuttajalle

Aino Seppänen kilpailutti sähköt samalla, kun hän muutti Valo-koiransa kanssa uuteen asuntoon Helsingissä. Kuva: Ville Rinne

”Sähkön kilpailuttaminen oli helpompaa kuin olin kuvitellut”
Aino Seppänen, Helsinki

”Olin miettinyt pitkään, voisinko saada sähköä halvemmalla, mutta sähkösopimuksen kilpailuttaminen oli jäänyt to do -listani loppupäähän. Kun muutin Valo-koirani kanssa uuteen asuntoon, jouduin tekemään uuden sähkösopimuksen. Kilpailutin sähköt samalla.

Kilpailuttaminen oli huomattavasti helpompaa kuin olin kuvitellut. Minulle soitettiin muuton yhteydessä yhdestä sähköfirmasta, ja pyysin itse tarjoukset sähköpostilla kahdesta muusta, minulle entuudestaan tutusta sähköyhtiöstä.

Vaikka erot sähkön hinnoissa olivat aika pieniä, päädyin vaihtamaan sähköyhtiötä. Valitsin tarjouksista halvimman ja hiilivapaan sähkösopimuksen.

Entisessä kerrostalokodissani pesu- ja tiskikone nostivat sähkökulutustani, ja sähkölasku oli noin 10–15 euroa kuussa. Olen asunut uudessa asunnossani vasta vähän aikaa enkä ole saanut vielä ensimmäistä sähkölaskua – mutta ainakin se on pienempi kuin entinen sähkölaskuni!”

Vertaile Vaasan Sähkön hintoja helposti ja nopeasti tästä
Lue myös: Sähkösopimuksen kilpailutus – asiantuntijan ykkösvinkit kilpailuttajalle

Vanhassa kerrostalossa asuville Ville ja Henriikka Ylänteelle sekä 3-vuotiaalle Linnealle sähkön kilpailutus on tuonut selvää säästöä. Kuva: Meeri Utti

”Sähkön kilpailutuksen tuomalla säästöllä tekee jo monta HopLop-reissua”

Ville Ylänne, Helsinki

”Olen tarkan markan ihminen enkä viitsi maksaa turhasta. Kun edellinen sähkösopimuksemme oli päättymässä, päätin selvittää, voisiko sähkölaskussa säästää.

Meillä kuluu sähköä keskimääräistä enemmän, sillä asumme vanhassa kerrostalossa ja joudumme usein talvipakkasilla käyttämään sähköpatteria, mikä kasvattaa sähkölaskua.

Katsoin sähkölaskusta toteutunutta vuosikulutustamme ja paljonko sähkö on maksanut meille per kilowattitunti. Sitten vertailin hintoja muutamien sähköyhtiöiden sivuilla.

Sivujen klikkaileminen ja hintojen kirjoittaminen ylös tuntui hankalalta, joten loppujen lopuksi käytin kilpailutussivustoa, missä hintoja pystyi vertaamaan rinnakkain.”

”Nyt säästämme sähkölaskussa noin sata euroa vuodessa”

”Tarkistin vielä sähköyhtiöiden nettisivuilta, ettei sivuston hinnoissa ole ilmaa. Välillä sähkönmyyjillä voi nimittäin olla edullisia kampanjoita, mutta kampanjahinnat eivät välttämättä näy kilpailutussivustoilla.

Huomasin, että sähkösopimusta tehdessä pitää olla tarkkana siinä, kuinka pitkän määräaikaisen sähkösopimuksen tekee, koska sopimuksen pituus vaikuttaa hintaan. Me päädyimme kahden vuoden määräaikaiseen sopimukseen, koska se oli paitsi halvin vaihtoehto, mutta nyt ei myöskään tarvitse kahteen vuoteen miettiä sähköasioita.

Valitsimme uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Vaikka se on vähän kalliimpaa, säästöä tulee perinteisiinkin tuotantomuotoihin nähden, kun sähköt kilpailuttaa.

Me säästämme sähkölaskussa noin sata euroa vuodessa. Sillä tekee jo aika monta reissua seikkailupuisto HopLopiin 3-vuotiaan tyttäremme kanssa.”

Vertaile Vaasan Sähkön hintoja helposti ja nopeasti tästä
Lue myös: Sähkön kilpailutus kannattaa – opas sähkön kilpailuttajalle

Ajankohtaista

Merenkulun päästöt kuriin tekoälyn avulla

Lue lisää
Ajankohtaista

Kahvipöydässä oppii energia-alasta

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Kesän raikkain drinkki

Lue lisää
Havaintoja

Isoja kysymyksiä – pieniä tekoja

Lue lisää
Kotona

Helpot vinkit auton kesäsiivoukseen

Lue lisää
Kotona

Kyläily on nykyään rentoa, mutta ei spontaania

Lue lisää
Ajankohtaista

Seurataanko pörssisähköä kohta tunnin sijaan varttimuodossa?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: kesä 2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Laki velvoittaa yrityksiä asentamaan sähköauton latauspisteitä

Lue lisää
Ilmiöt

Monen sukupolven koti

Lue lisää
Ilmiöt

Avaruuskeskus auttaa yrityksiä

Lue lisää
Vastuullisuus

Tuulivoimaloiden lapojen kierrätys kehittyy

Lue lisää