Sähkön hintavertailu – 3 kysymystä paljastaa, toimitko kuten muut

Sähkön hintavertailu on helppo tapa säästää sähkölaskussa – mutta moniko kilpailuttaa sähköt säännöllisesti? Entä millainen sähköasiakas olet itse muihin suomalaisiin nähden? Lue tästä jutusta, mitä alan tutkimukset kertovat suomalaisista sähköasiakkaista.

Oletko vaihtanut sähkösopimusta viimeisen kahden vuoden aikana?

Jos vastasit kyllä, onneksi olkoon! On todennäköistä, että sähkön hintavertailun ja sähkönmyyjän vaihdon ansiosta maksat energiasta halvempaa hintaa kuin silloin, jos olisit jättänyt hintavertailun tekemättä.

Kuulut suomalaisten vähemmistöön, sillä vuoden 2019 Energia-alan kuluttajatutkimukseen vastanneista 38 prosenttia kertoi vaihtaneensa sähköyhtiötä viimeisen kahden vuoden aikana.

Tutkimukseen osallistui reilu kahdeksansataa 18–79-vuotiasta suomalaista, jotka vastaavat kotitalouksiensa sähkösopimuksista.

Jos vastasit ei, voi olla että maksat sähköistä vuodessa kymmeniä tai satoja euroja enemmän kuin sähkösopimusta hiljattain vaihtaneet.

Energia-alan kuluttajatutkimuksen on tehnyt markkinatutkimusyritys Kantar TNS. Tutkimustulokset on pyydetty yrityksestä.

Vertaile sähkön hintoja ja tee edullinen sähkösopimus netissä

Jos et ole kilpailuttanut sähköjä viimeisen kahden vuoden aikana, mikset tekisi sitä saman tien! Vertaile sähkön hintoja vaikkapa sähköyhtiöiden nettisivuilla tai Energiaviraston sähkön kilpailutussivustolla.

Lue lisää: Sähkön kilpailutus kannattaa – opas sähkön kilpailuttajalle

Sähkösopimus kannattaa jatkossakin kilpailuttaa vähintään kahden vuoden välein, jotta et maksa sähköstä ylimääräistä.

Kokemuksia sähkön kilpailutuksesta: ”Säästimme kilpailuttamalla yli 250 euroa”

Halpa sähkön hinta, vihreä sähkö vai asiakaspalvelu – mikä innostaa sinua vaihtamaan sähköyhtiötä?

Sähkösopimuksen vaihtaminen ei välttämättä ole päällimmäisenä mielessä arjessa, ellei sinulla ole erityistä syytä vaihtamiseen. Tiesithän, että sähköt kilpailuttamalla voit pienentää sähkölaskua tai vaikka osallistua ilmastotalkoisiin vihreään sähköön vaihtamalla?

Suomalaisten ykkössyy vaihtaa sähkösopimusta on hinta: 51 prosenttia Energia-alan kuluttajatutkimukseen (2019) vastanneista kertoo paremman sähkötarjouksen syyksi vaihtaa sähkönmyyjää.

Vaikka vihreän sähkön suosio kasvaa koko ajan, vain 11 prosenttia tutkimukseen vastanneista mainitsi sähkön ekologisen tuotantotavan tärkeänä syynä vaihtaa sähköyhtiötä.

Sähköyhtiöiden asiakaspalvelun laatu on osalle ratkaiseva tekijä. 10 prosenttia vastanneista voisi vaihtaa asiakkaaksi sähköyhtiöön mukavan asiakaspalvelun perusteella.

Tilaa sähköt keskimääräistä edullisemmin Vaasan Sähköltä

Jos et halua maksaa sähköistä turhaan liian korkeaa hintaa, tutustu Vaasan Sähkön sähkösopimuksiin – hintamme ovat Suomen keskitasoa edullisemmat. Valitse edullinen Perussähkö tai vihreistä tuotteistamme Tuulisähkö tai Ilmastosähkö.

Vaasan Sähköllä on myös tutkitusti Suomen tyytyväisimmät asiakkaat.

Oletko käyttänyt sähkön hintavertailuun kilpailutussivustoa?

Jos olet joskus vertaillut sähkösopimuksia, voi olla, että olet törmännyt kilpailutussivustoihin, jotka kokoavat yhteen eri sähköyhtiöiden sähkötarjouksia.

Puolet heistä, jotka kertoivat Energia-alan kuluttajatutkimuksessa (2019) kilpailuttaneensa sähköt viimeisen vuoden aikana, olivat käyttäneet kilpailutukseen hintavertailusivustoa.

Kilpailuta sähköt luotettavalla kilpailutussivustolla

Kilpailutussivustot ovat kätevä tapa kartoittaa tarjolla olevia sähkösopimuksia, mutta kannattaa olla tarkkana siinä, mitä sivustoa käyttää. Kaikki sivustot eivät nimittäin näytä kaikkien sähköyhtiöiden tarjouksia.

Luotettava ja puolueeton sivusto sähkön hintavertailuun on Energiaviraston ylläpitämä sivusto.

Paljonko kWh sähköä maksaa?

Katso tästä tuoreet hinnat ja lue mitä yksi kilowattitunti käytännössä tarkoittaa.

Hurraa! Suomalaiset ovat Pohjoismaiden ahkerimpia sähkön hintavertailijoita

On olemassa ainakin yksi asia, missä suomalaiset päihittävät ruotsalaiset. Suomalaiset ovat nimittäin tutkitusti muita pohjoismaalaisia ahkerampia vaihtamaan sähkönmyyjää.

Asiaa selviää vuonna 2018 tehdystä tutkimuksesta, jonka tilaaja on pohjoismaiden energiamarkkinoita valvovien viranomaisten yhteistyöfoorumi NordREG. Tutkimukseen haastateltiin 1 500 sähköasiakasta Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Suomesta, eli yhteensä 6 000 pohjoismaalaista. Tarkoituksena oli selvittää, kuinka tietoisia ja aktiivisia pohjoismaalaiset ovat sähköasioissa.

Tutkimukseen vastanneista 26 prosenttia oli tehnyt uuden sähkösopimuksen kuluneen vuoden aikana, ja eniten tällaisia niin kutsuttuja aktiivisia sähköasiakkaita oli Suomessa!

Vaihda sähkönmyyjää maksutta ja tilaa sähköt mistä päin Suomea tahansa

Noin puolet NordREGin kyselyyn vastanneista pohjoismaalaisista luuli, että sähköyhtiön vaihtaminen on maksullista. Lisäksi neljäsosa kuvitteli, että maantieteellinen sijainti vaikuttaa siihen, mistä sähköt voi tilata.

Todellisuudessa suomalaiset voivat tilata sähköt mistä päin Suomea tahansa, asuinpaikasta riippumatta, eikä sähköyhtiön vaihtaminen maksa mitään.

Esimerkiksi Vaasan Sähköllä on asiakkaita lähes Suomen jokaisessa kunnassa, ja sähkön hinta on sama, asuitpa missä tahansa.

Kun kilpailutat sähkösopimuksen ja tilaat sähköt Vaasan Sähköltä, myyjänvaihdos käy helposti. Irtisanomme vanhan sähkösopimuksesi puolestasi, ja sähkönjakelu sujuu katkeamattomana myyjänvaihdoksen aikana. Huomaat sähköyhtiösi vaihtuneen vasta edullisemmasta sähkölaskusta.

Tilaa sähköt tästä!

Ekologinen sähkö ja 20 muuta vinkkiä vihreään elämäntapaan

Kuinka omaa hiilijalanjälkeä voi pienentää – varsinkin jos omasta mielestään elää jo valmiiksi ekologisesti? Sitran johtava asiantuntija Sari Laine antaa täsmävinkit vihreämpään arkeen jokaiselle. Yksi helpoimmista tavoista vähentää ympäristökuormitusta on valita kotiin ekologista sähköä.

Lue lisää
Vapaalla

Hiljaisuus tekee hyvää

Lue lisää
Ajankohtaista

Purjehduksen konkarit

Lue lisää
Ajankohtaista

Merenkulun päästöt kuriin tekoälyn avulla

Lue lisää
Ajankohtaista

Kahvipöydässä oppii energia-alasta

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Kesän raikkain drinkki

Lue lisää
Havaintoja

Isoja kysymyksiä – pieniä tekoja

Lue lisää
Kotona

Helpot vinkit auton kesäsiivoukseen

Lue lisää
Kotona

Kyläily on nykyään rentoa, mutta ei spontaania

Lue lisää
Ajankohtaista

Seurataanko pörssisähköä kohta tunnin sijaan varttimuodossa?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: kesä 2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Laki velvoittaa yrityksiä asentamaan sähköauton latauspisteitä

Lue lisää
Ilmiöt

Monen sukupolven koti

Lue lisää