
Purjo-perunasosekeitto lämmittää talven keskellä
Lautasellinen lempeän makuista purjo-perunasosekeittoa on kuin halaus, joka lämmittää talven keskellä ihanasti. Yrteillä maustettu keitto saa lisäpotkua savupaprikaöljystä.
Neljän hengen annokseen tarvitset
6–7 jauhoista perunaa
3 purjoa
2 rkl oliiviöljyä
8 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua rakuunaa tai timjamia
½ tl mustapippuria
Mausteöljyyn
4 rkl oliiviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
Tee näin:
Käsittele kasvikset: Pese, kuori ja lohko perunat. Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi ja huuhtele. Viipaloi purjon vaalea osa noin 1 cm:n viipaleiksi.
Pehmennä purjo: Kuullota purjo öljyssä isossa kattilassa pehmeäksi, noin 10 minuuttia. Ota ¾ dl purjoa erikseen koristelua varten.
Valmista keitto: Lisää perunat, vesi, suola ja mausteet kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.
Viimeistele ruoka: Lämmitä öljy ja savupaprikajauhe pienessä kattilassa tai pannussa. Jaa keitto lautasille. Lisää koristepurjot ja valuta pinnalle paprikaöljyä. Tarjoa leivän kanssa.
Resepti: Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Mari Lahti

Kokeile savupaprikan sijasta tavallista paprikajauhetta tai
mausteisempaan makuun garam masalaa tai currya.
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Ajankohtaista
Toriparlamentti on toinen koti
Reilu kymmenkunta miestä kokoontuu päivittäin Vaasan torikahvilaan. Perinne alkoi rakentua jo 40 vuotta sitten. Pöydissä heitetään huulta ja ollaan toisille…
- Ajankohtaista
Näin suunnittelet luontoretken
Kesä kutsuu samoilemaan metsiin ja kansallispuistoihin. Asiantuntijan vinkeillä päivä- tai yöretki sujuu aloittelijaltakin.
- Ajankohtaista
Ruokojen poisto auttaa Itämerta
Rannikoilla kasvavia ruokoja niittämällä ja keräämällä voidaan tehokkaasti pienentää Itämeren ravinnekuormitusta ja luoda lisää työtä.