Yhdessä kohti päämäärää

HENKILÖSTÖ

Yhdessä kohti päämäärää

Vuosi 2020 toteutui odotetusta kovin erilaisena, kun koronapandemia pakotti järjestämään työt uudella tavalla. Vaasan Sähkö -konsernissakin siirryttiin maaliskuussa etätöihin laajalla rintamalla, mikä toi uusia haasteita esimiestyöhön ja henkilöstön hyvinvointiin. Pitkään jatkuneesta etätyöskentelystä ja vaativasta tilanteesta selvittiin kuitenkin erinomaisesti. Tästä kertovat myös loppuvuodesta tehtyjen henkilöstötutkimusten tulokset.

Vuoden aikana luotiin suunnitelman mukaan esimiestyölle selkeät raamit tuottamalla esimiestyön käsikirja ja toteuttamalla esihenkilöille sarja valmennustilaisuuksia. Valmennustilaisuuksissa päästiin myös käsittelemään etätyön esimiestyölle asettamia lisähaasteita.

Johtamisen kehittämiseen pyrittiin myös uudella käytännöllä, esimieskahvitilaisuuksilla. Säännöllisesti järjestettävien tilaisuuksien tarkoitus on tarjota esihenkilöille vertaistukea ja yhteinen foorumi keskustelulle esimiestyöstä. Näin voidaan kannustaa ja vahvistaa yksilön tapaa toimia esimiesroolissaan.

”Merkittävintä vuodessa 2020 oli se, miten paljon saimme organisaatiossamme aikaan huolimatta kaikista haasteista, joita poikkeuksellinen koronavuosi on tuonut tullessaan. Se on mielestäni osoitus siitä, että organisaatiossamme on hyvin sisäistetty arvojen mukainen toiminta. Kun työskentelemme tavoitteellisesti ja intohimoisesti yhdessä kohti päämäärää, kaikki on mahdollista.”

JENNI RIEKKINEN, HR-PÄÄLLIKKÖ

ETUSIVULLE

 SÄHKÖKAUPPA – KAUKOLÄMPÖKEHITYSVAASAN SÄHKÖVERKKO