Sitoutunut ja osaava henkilöstö on konsernimme vahvuus

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS

Sitoutunut ja osaava henkilöstö on konsernimme vahvuus

Vuosi 2020 alkoi energiayhtiön kannalta haastavissa merkeissä. Leuto talvi ja teollisuuden lakko laskivat energiankulutusta. Yhdistettynä sateiseen ja tuuliseen säätyyppiin sähkön markkinahinta painui ennennäkemättömän alhaiselle tasolle.

Markkinatilanne tulisi kuitenkin olemaan vain yksi vuoden suurista koettelemuksista. Maaliskuussa koronapandemia muutti hetkessä tuttuja työskentelytapoja, kun lyhyellä aikavälillä siirryimme kotikonttoreille varmistaen henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuuden, mutta myös toiminnan jatkuvuuden. Epävarmuuden värittämä tilanne osoitti kuitenkin sen, miten sitoutunut konsernin henkilöstö on, ja miten valmis se on joustamaan yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

Strategian toteuttaminen eteni poikkeusoloista huolimatta

Vuoteen 2025 tähtäävän visiomme keihäänkärjet pysyivät terävinä mielessä. Edistimme pääosin kotikonttoreilta strategisia tavoitteita toteuttaen useita hankkeita ja pilotteja, joilla muun muassa kehitimme sähkönjakelun toimitusvarmuutta, testasimme kulutusjoustoa ja toimme valikoimaan uusia tuotteita ja palveluita.

Järjestelmäkehitykseen liittyen konsernin henkilöstö sai vuonna 2020 tehdä hartiavoimin töitä. Tärkeät hankkeet etenivät suunnitelman mukaisesti vaatien suurta joustoa ja vahvaa tahtotilaa koko henkilöstöltä. Syksyllä lanseerasimme myös asiakkaiden kanssa yhteistyössä kehitetyn mobiilisovelluksen ensimmäisen version.

Otimme useita askelia kohti hiilidioksidineutraalia energiantuotantoa, joista tärkeimpänä mainittakoon Vaasan Vaskiluodossa käyttöön otettu, kirjoitushetkelläkin Suomen suurin lämpöenergiavarasto.

Yrityskauppojen vuosi

Toukokuussa tytäryhtiö Oy RAVERA Ab siirtyi yrityskaupan myötä osaksi Elvera-konsernia. Kaupan ansiosta vahvistui sähköverkkourakointi myös Vaasan seudulla, mikä oli tärkeä näkökulma sähkön toimitusvarmuusnäkökulmasta.

Kesäkuun lopussa Smedsby Värmeservice -kaukolämpöyhtiö siirtyi Vaasan Sähkön omistukseen. Omistajanvaihdos merkitsi noin 110 Vaasan Sähkön uudelle asiakkaalle Mustasaaren Sepänkylässä edullisempaa kaukolämpöhintaa, mutta myös parempaa toimitusvarmuutta.

Asiakkaiden säilynyt luottamus suurin kiitos tehdystä työstä

Loppuvuonna julkaistut alan asiakastyytyväisyystutkimukset antoivat Vaasan Sähkö -konsernille jälleen aihetta iloon. Useat ykkössijat kertovat, että asiakkaiden luotto tekemiseemme on säilynyt vahvana.

Haluankin kiittää koko konsernin henkilökuntaa siitä, että intohimo tekemiseen ja toimintamme kehittämiseen on säilynyt läpi monella tapaa haastavan vuoden. Kiitos myös yhtiön hallitukselle ja hallintoneuvostolle vahvasta tahdosta kehittää Vaasan Sähkö -konsernia ja koko energia-alaa.

Stefan Damlin
toimitusjohtaja

ETUSIVULLE

HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS