Yhteistyö VAMKin kanssa: aurinkopaneelit katolla ja 10 sähköauton latauspistettä tulossa kampukselle

Vaasan ammattikorkeakoululla voi ladata sähköautonsa vielä tänä syksynä. Latauspisteiden hankkiminen on yksi näkyvä osa VAMKin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmaa. Vaasan Sähkö toimittaa latausratkaisun lisäksi  330 aurinkopaneelin aurinkosähköjärjestelmän.

Aurinkosähköä hyödyntävien latauspisteiden hankkiminen on osa VAMKin Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmaa, jonka yksi olennaisista tavoitteista on tukea henkilöstöä ja opiskelijoita tekemään kestävämpiä valintoja arjessaan.

– Ohjelman mukaisesti haluamme mahdollistaa vähäpäästöisen liikkumisen, mitä sähköautojen latauspisteiden asentaminen tukee erinomaisesti. Latauspisteet ovat odotettu lisä VAMKin tarjoamiin palveluihin opiskelijoille, henkilökunnalle ja muille sidosryhmille, kertoo Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen.

Aurinkosähköjärjestelmän ja latausratkaisun toimittaa Vaasan Sähkö, kun taas aurinkopaneelien ja latauspisteiden asennuksen suorittavat Solnet ja Comsel System. Aurinkopaneelit tuottavat noin 105 000 kilowattituntia (kWh) vuodessa, mikä vastaa noin 5–6 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

– Energiayhtiönä meille on tärkeää tukea puhtaan energian tuottamista sekä yhteiskunnan sähköistymistä. VAMKin ratkaisu on hieno esimerkki siitä, miten nämä kaksi näkökulmaa voidaan yhdistää, toteaa energiapalveluiden tuotepäällikkö Jari Hovila Vaasan Sähköltä.

Lue VAMK:in tiedote