Vaasan Sähkö ensimmäisten joukossa mukaan Wärtsilän Smart Partner Campuksen toimintaan

Wärtsilä on valinnut ensimmäiset yhteistyökumppaninsa Vaasaan rakentuvan Smart Partner Campuksen toimintamallin muodostamiseksi. Vaasan Sähkö on yksi näistä. Wärtsilän tiedotteen mukaan mukana ovat myös Danfoss, Demos Helsinki Oy, NLC Ferry Ab Oy, Royal Caribbean Cruises Ltd ja Vaasan yliopisto.

– Nyt valitut yhteistyökumppanit ovat sellaisia, jotka ovat valmiita sitoutumaan nimenomaan uuden toimintamallin suunnitteluun ja ns. playbookin luomiseen, kertoo Wärtsilän teknologiajohtaja Hannu Mäntymaa.

Valinnassa kiinnitettiin huomiota siihen, että mukaan saadaan erityyppisiä kumppaneita ja globaaleja yrityksiä, mutta heti ensimmäisessä vaiheessa mukaan haluttiin myös paikallisia toimijoita, sillä vahvan ekosysteemin rakentaminen on tärkeä osa koko Smart Technology Hubin ideologiaa. Vaasan Sähkön valinta perustuu yhtiön mahdollisuuksiin tuoda näkökulmaa energiaratkaisujen kehittämiseen.

– Meille mukanaolo tuo runsaasti mahdollisuuksia rakentaa yhteistyötä innovatiivisten yritysten ja korkeakoulujen kanssa, toteaa Vaasan Sähkön toimitusjohtaja Stefan Damlin. Samalla tämänkaltainen toiminta mahdollistaa oman kehitystoimintamme vahvistamista uusien ratkaisujen ja pilottien kautta esimerkiksi digitalisaation, energiavarastoinnin, uusiutuvan energian ja erinomaisen asiakaskokemuksen saralla.