Sähkösopimus kerrostaloon

Tee sähkösopimus kerrostaloon helposti tästä. Tilaaminen käy muutamassa minuutissa! Meiltä saat sähköt kerrostaloon kaikkialle Manner-Suomeen.

Kerrostalossa sähkölaskut ovat tavallisesti pieniä, sillä sähköä kuluu maltillisesti. Hintavertailu ei ole siis kaiken a ja o, vaan sijaa jää myös arvovalinnoille. Jos haluat tehdä hyvää ympäristölle, tilaa 100-prosenttisesti uusiutuvaa Tuulisähköä tai päästötöntä Ilmastosähköä.

Meidän asiakkaaksemme kannattaa tulla, jos arvostat yritystä, jossa vastuulliset valinnat ovat keskiössä, haluat ystävällistä asiakaspalvelua ja asiakasetuja kuten kätevän mobiilisovelluksen.

Tee sähkösopimus kerrostaloon!

4 syytä tilata sähköt kerrostaloon meiltä

 • Investoinnit uusiutuvaan energiaan: kuulumme Suomen suurimpiin tuulivoiman tuottajiin ja panostamme jatkuvasti uusiutuvan energiantuotannon lisäämiseen.
 • Kerrostaloon sopiva hinnoittelu: sähkösopimuksissamme perusmaksu (e/kk) on matala. Sen painoarvo on kerrostalokodin sähkölaskussa suuri, kun kulutus on pientä. Toinen osa sähkön hinnasta on kulutuksen mukaan maksettava energiamaksu (c/kWh).
 • Lisäpalvelut: asiakkaamme saavat käyttöön muun muassa kätevän mobiilisovelluksen ja Online-palvelun, joista voit seurata omaa sähkönkulutusta ja katsoa, kuinka suuri seuraavasta sähkölaskusta on muodostumassa.
 • Asiakasedut: Tule asiakkaaksemme ja nauti vaihtuvista asiakaseduistamme sekä innostavasta asiakaslehdestämme.

Tee sähkösopimus kerrostaloon.

Näin valitset sähkösopimuksistamme sinulle sopivan

Kerrostaloasujan ei tarvitse olla huolissaan kalliista sähkölaskusta, sillä vähäisen kulutuksen ansiosta sähkölaskukin on maltillinen, tyypillisesti joitain kymmeniä euroja kuussa. Näin sähkösopimuksen valinnassa voi kiinnittää hinnan lisäksi huomiota myös vaikkapa sähkön ympäristöystävällisyyteen ja sähkönmyyjän tarjoamiin palveluihin.

Muista vihreys ja vastuullisuus

Sähkösopimuksen valinta on oiva paikka pienentää omaa hiilijalanjälkeä. Toisin kuin monet muut ekoteot, se ei vaadi vaivaa tai suuria investointeja.

Ympäristöystävällinen sähkö ei välttämättä ole muuta sähköä kalliimpaa. Vaasan Sähkön päästöttömät Tuulisähkö ja Ilmastosähkö -tuotteet on hinnoiteltu maltillisesti, eikä kerrostaloasuja juuri huomaa eroa sähkölaskun loppusummassa Perussähkö-sopimukseen verrattuna.

 • Tuulisähkö on valintasi, jos haluat käyttää suomalaisissa tuulipuistoissa tuotettua puhdasta sähköä ja samalla tukea uusiutuvan energiantuotannon kehitystä Suomessa.
 • Ilmastosähkö on täysin hiilivapaata sähköä. Sen tuotannossa on käytetty tuulivoiman lisäksi ydinvoimaa.
 • Perussähkö on tuotettu suurilta osin hiilivapaasti.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus?

Jos toivot sähkösopimukselta vapautta muuttaa mieltäsi milloin tahansa, valitse toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jonka voit irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Vaasan Sähkön sähkösopimuksista Perussähkö– ja Tuulisähkö-sopimukset ovat voimassa toistaiseksi.

Määräaikainen sähkösopimus takaa muuttumattoman sähkön hinnan koko sopimuskauden ajalle. Tämä sopii niille, jotka toivovat ennakoitavuutta sähkölaskuun. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden kuin muuttotilanteessa. Ilmastosähkö 24 kk on kahden vuoden määräaikainen sopimus.

Valitse modernit palvelut ja hyvät asiakasedut

Asiakkaanamme saat käyttöösi helppokäyttöisen mobiilisovelluksen. Voit hoitaa sähköasioita myös Online-palvelussamme verkkoselaimessa. Lisäksi pääset nauttimaan vaihtuvista asiakaseduista ja saat kotiisi innostavan asiakaslehtemme.

Lue lisää: Tutustu asiakasetuihin

Tilaa sähköt kerrostaloon.

Näin teet sähkösopimuksen

Sähkösopimus kerrostaloon on helppoa tehdä nettisivuillamme. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi ja syötä perustiedot, kuten nimesi, osoitteesi ja päivämäärä, jona toivot sähköjen olevan kytkettynä. Mittaustapaa kysyttäessä valitse Yleissähkö.

Muuttotilanteessa muista tehdä sähkösopimus ajoissa, mielellään jo kaksi viikkoa tai vähintään kaksi arkipäivää ennen muuttoa. Näin sähköt ehditään varmasti kytkeä ajoissa ja vältyt verkkoyhtiön veloittamalta pikakytkentämaksulta.

Jos unohdit tehdä sopimuksen ajoissa ja muutto painaa päälle, soita asiakaspalveluumme – voimme auttaa sinua saamaan sähköt nopeallakin aikataululla.

Lue lisää: Sähkösopimus heti voimaan

Tee sähkösopimus kerrostaloon!

Seuraa omaa sähkönkulutustasi sovelluksessa ja netissä

Kuinka suuri on seuraava sähkölasku? Kuinka paljon esimerkiksi ahkera saunominen lisää sähkönkulutusta ja kasvattaa sähkölaskua?

Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen joko Vaasan Sähkön mobiilisovelluksesta tai selaimessa käytettävästä Online-palvelusta. Voit esimerkiksi

 • verrata kuukauden sähkönkulutusta vaikkapa vuoden takaiseen tai seurata kulutusta jopa tunnin tarkkuudella
 • tallentaa tiedot kotiin hankituista uusista sähkölaitteista ja seurata, miten sähkönkulutus muuttuu
 • verrata kulutustasi tavanomaisen kerrostaloasunnon kulutukseen.

Näin sähkölasku muodostuu

Kerrostalossa asuva maksaa sähköstä tyypillisesti vain joitain kymmeniä euroja kuussa. Esimerkiksi yksin asuvan sähkölasku on arviolta 25 euroa kuussa, kun mukaan lasketaan paitsi energiahinta ja perusmaksu myös sähkönsiirto ja verot. Siirtomaksu maksetaan paikalliselle sähköverkkoyhtiölle, joka voi olla joko sama tai eri taho kuin sähkönmyyjäsi. Veroja maksat sekä sähköstä että sähkön siirrosta.

Näin sähkön hinta muodostuu:

Jos asut kerrostalossa, saat sähkölaskun tavallisesti neljä kertaa vuodessa, eli maksat kolmen kuukauden sähkönkulutuksen ja siirron yhdellä laskulla.

Helpot vinkit: näin pienennät sähkölaskua kerrostalokodissa

Kerrostalokodin sähkölaskua voi pienentää vertailemalla sähkösopimuksia ja tilaamalla kotiin edullisempaa sähköä. Laskua voi pienentää myös karsimalla turhaa sähkönkulutusta.

 • Kylpyhuoneen lattialämmitys toimii suoralla sähkölämmityksellä, ja maksat siitä sähkölaskussasi. Jos lattia on jatkuvasti lämmin, saattaa se syödä turhaan sähköä – lämmityksen tarkoitus on kuivattaa märkä lattia, ei lämmittää viluisia jalkoja. Säädä lämmitys pienemmälle seinällä olevasta termostaatista.
 • Viihde-elektroniikka kannattaa sammuttaa käytön jälkeen, sillä valmiustilaan jätettäessä laitteet kuluttavat sähköä.
 • Kodinkoneita käytettäessä kannattaa pitää mielessä nyrkkisääntö kerralla enemmän. Pese vain täysiä koneellisia pyykkiä ja tiskiä ja kun käytät uunia, tee samalla kertaa enemmän ruokaa. Suosi energiansäästöohjelmia.
 • Jääkaappi-pakastinta ei kannata pitää turhan kylmällä. Sopiva lämpötila jääkaapissa on 5 astetta ja pakastimessa -18 astetta. Nosta lämpötilaa tarvittaessa.
 • Saunan kiuas syö kerralla enemmän sähköä kuin mikään muu kodin sähkölaite. Sauno siis tehokkaasti: lämmitä sauna 70–80-asteiseksi – tämä on energiatehokas lämpötila – ja mene saunaan heti, kun se on kuuma. Jälkilämpö riittää kuivattamaan saunan.

Lue lisää: Kerrostalon sähkönkulutus

Usein kysyttyjä kysymyksiä