Vihreää piirakan täydeltä: helppo parsa-broccoliinipiirakka

Parsa-broccoliinipiirakka sopii niin lounasherkuksi kuin viikonlopputarjottavaksi. Voimakas juusto, sitruuna ja valkosipuli komppaavat raikkaita vihanneksia.

Tämän herkun valmistamisessa onnistut varmasti! Valmis lehtitaikina tekee piirakasta helpon ja nopean lounaan tai välipalan kevään herkutteluhetkiin.

Yhteen piirakkaan tarvitset:
1 ison lehtitaikinalevyn (600 g)
1 kananmunan
2 rkl siemeniä
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
100 g voimakasta juustoraastetta esim. cheddar
200 g ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria
450 g parsaa
150 g broccoliineja
sormisuolaa
rucolan versoja tai rucolaa
sitruunasiivuja

Valmista ensin pohja:
Sulata lehtitaikinalevy ja kauli se ohuemmaksi. Tee taikinaan noin kahden sentin levyiset reunat kevyesti veitsellä tai taikinapyörällä painaen. Voitele reunat munalla ja ripottele niille siemenet.

Tee sitten kuorrutus:
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä hienonna timjami. Sekoita valkosipuli, timjami ja juustoraaste ranskankermaan, mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos piirakan pohjalle reunoihin asti.

Lisää vihreät:
Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois ja kuori parsat tarvittaessa. Asettele parsat ja broccoliinit piirakkapohjalle ja lorauta niiden päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Muista viimeinen silaus:
Viimeistele piirakka sormisuolalla, rucolan versoilla tai rucolalla ja sitruunasiivuilla, joista syöjät voivat puristaa mehun palasensa päälle.

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Energianeuvonta

Omakotitalon opas – vältä kalliit mokat omakotiasumisessa

Lue lisää
Vastuullisuus

Vastuullinen sähköauton latauslaite on kehitetty ekologisuus edellä

Lue lisää
Energianeuvonta

Energiayhtiöt mukautuvat muuttuvan markkinatilanteen ehdoilla

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Oispa pullaa!

Lue lisää
Ajankohtaista

Arboristi ymmärtää puita: ”Mieluummin hoito kuin kaato”

Lue lisää
Ajankohtaista

Terveys on turvattu sähkökatkon aikanakin

Lue lisää
Vapaalla

Ammattijalkapalloilija taitaa asiakaspalvelun

Lue lisää
Vapaalla

Kännykkä ei korvaa kirjoja

Lue lisää
Ilmiöt

Kaupunki, joka tekee hyvää

Lue lisää
Ajankohtaista

Näkökulma: Virstanpylvääsi vuonna 2022

Lue lisää
Vapaalla

Kimpassa: Avannon yhdistämät

Lue lisää
Ajankohtaista

Datahub: Energia-alan toimijat yhteistyössä kohti sujuvampaa tiedonvaihtoa

Lue lisää