Vihreää piirakan täydeltä: helppo parsa-broccoliinipiirakka

Parsa-broccoliinipiirakka sopii niin lounasherkuksi kuin viikonlopputarjottavaksi. Voimakas juusto, sitruuna ja valkosipuli komppaavat raikkaita vihanneksia.

Tämän herkun valmistamisessa onnistut varmasti! Valmis lehtitaikina tekee piirakasta helpon ja nopean lounaan tai välipalan kevään herkutteluhetkiin.

Yhteen piirakkaan tarvitset:
1 ison lehtitaikinalevyn (600 g)
1 kananmunan
2 rkl siemeniä
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
100 g voimakasta juustoraastetta esim. cheddar
200 g ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria
450 g parsaa
150 g broccoliineja
sormisuolaa
rucolan versoja tai rucolaa
sitruunasiivuja

Valmista ensin pohja:
Sulata lehtitaikinalevy ja kauli se ohuemmaksi. Tee taikinaan noin kahden sentin levyiset reunat kevyesti veitsellä tai taikinapyörällä painaen. Voitele reunat munalla ja ripottele niille siemenet.

Tee sitten kuorrutus:
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä hienonna timjami. Sekoita valkosipuli, timjami ja juustoraaste ranskankermaan, mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos piirakan pohjalle reunoihin asti.

Lisää vihreät:
Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois ja kuori parsat tarvittaessa. Asettele parsat ja broccoliinit piirakkapohjalle ja lorauta niiden päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Muista viimeinen silaus:
Viimeistele piirakka sormisuolalla, rucolan versoilla tai rucolalla ja sitruunasiivuilla, joista syöjät voivat puristaa mehun palasensa päälle.

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Energianeuvonta

Kokemuksia pörssisähkön käyttämisestä: kenelle pörssisähkö sopii?

Lue lisää
Energianeuvonta

Pörssisähkön hinnan muodostuminen – miten hinta muodostuu?

Lue lisää
Havaintoja

Parempia näkymiä horisontissa

Lue lisää
Havaintoja

Yhteistuumin eteenpäin

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: talvi 2022 – 2023

Lue lisää
Ajankohtaista

Vaatteiden uusi elämä

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Lanttu astuu valokeilaan

Lue lisää
Ajankohtaista

Kesätyöläinen innostui kehitystyöstä

Lue lisää
Ajankohtaista

Tekoäly on koulutettava vastuulliseksi

Lue lisää
Ajankohtaista

Musiikki mukaan brändiin

Lue lisää
Ajankohtaista

Näkökulma: Yhteinen huoli sähkön hinnasta

Lue lisää
Ajankohtaista

Kimpassa: Auttajat puhaltavat yhteen hiileen

Lue lisää