Vihreää piirakan täydeltä: helppo parsa-broccoliinipiirakka

Parsa-broccoliinipiirakka sopii niin lounasherkuksi kuin viikonlopputarjottavaksi. Voimakas juusto, sitruuna ja valkosipuli komppaavat raikkaita vihanneksia.

Tämän herkun valmistamisessa onnistut varmasti! Valmis lehtitaikina tekee piirakasta helpon ja nopean lounaan tai välipalan kevään herkutteluhetkiin.

Yhteen piirakkaan tarvitset:
1 ison lehtitaikinalevyn (600 g)
1 kananmunan
2 rkl siemeniä
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
100 g voimakasta juustoraastetta esim. cheddar
200 g ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria
450 g parsaa
150 g broccoliineja
sormisuolaa
rucolan versoja tai rucolaa
sitruunasiivuja

Valmista ensin pohja:
Sulata lehtitaikinalevy ja kauli se ohuemmaksi. Tee taikinaan noin kahden sentin levyiset reunat kevyesti veitsellä tai taikinapyörällä painaen. Voitele reunat munalla ja ripottele niille siemenet.

Tee sitten kuorrutus:
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä hienonna timjami. Sekoita valkosipuli, timjami ja juustoraaste ranskankermaan, mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos piirakan pohjalle reunoihin asti.

Lisää vihreät:
Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois ja kuori parsat tarvittaessa. Asettele parsat ja broccoliinit piirakkapohjalle ja lorauta niiden päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Muista viimeinen silaus:
Viimeistele piirakka sormisuolalla, rucolan versoilla tai rucolalla ja sitruunasiivuilla, joista syöjät voivat puristaa mehun palasensa päälle.

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Energianeuvonta

Sähköauton latauspiste omakotitaloon – 4 vinkkiä onnistuneeseen hankintaan

Lue lisää
Ajankohtaista

Näin liityt sähköverkkoon

Lue lisää
Energianeuvonta

Sähköauton lataus – kaikki, mitä pitää tietää

Lue lisää
Ajankohtaista

Aurinkopaneelien kannattavuus kasvussa: taloudellinen hyöty entistä suurempi!

Lue lisää
Ajankohtaista

Laiva, josta kohistaan maailmalla

Lue lisää
Ajankohtaista

Neljän vuodenajan mökki: 5 vinkkiä ympärivuotiseen mökkeilyyn!

Lue lisää
Ajankohtaista

Kaukolämpö elää ja hengittää asukkaiden kanssa

Lue lisää
Ajankohtaista

Vaasa on loistopaikka akkuteollisuudelle

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Rakkaudesta kylmäsavuloheen

Lue lisää
Ajankohtaista

Intohimona alpakat: ”Niissä on mystistä voimaa, jota on vaikea selittää”

Lue lisää
Ajankohtaista

Elä hektessä, siedä epävarmuutta: Positiivinen realismi voi auttaa!

Lue lisää
Ajankohtaista

Johan Eriksson: Muuttuva maailma inspiroi kestäviin ratkaisuihin

Lue lisää
Jaa sivu