
Vihreää piirakan täydeltä: helppo parsa-broccoliinipiirakka
Parsa-broccoliinipiirakka sopii niin lounasherkuksi kuin viikonlopputarjottavaksi. Voimakas juusto, sitruuna ja valkosipuli komppaavat raikkaita vihanneksia.
Tämän herkun valmistamisessa onnistut varmasti! Valmis lehtitaikina tekee piirakasta helpon ja nopean lounaan tai välipalan kevään herkutteluhetkiin.
Yhteen piirakkaan tarvitset:
1 ison lehtitaikinalevyn (600 g)
1 kananmunan
2 rkl siemeniä
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
100 g voimakasta juustoraastetta esim. cheddar
200 g ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria
450 g parsaa
150 g broccoliineja
sormisuolaa
rucolan versoja tai rucolaa
sitruunasiivuja
Valmista ensin pohja:
Sulata lehtitaikinalevy ja kauli se ohuemmaksi. Tee taikinaan noin kahden sentin levyiset reunat kevyesti veitsellä tai taikinapyörällä painaen. Voitele reunat munalla ja ripottele niille siemenet.
Tee sitten kuorrutus:
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä hienonna timjami. Sekoita valkosipuli, timjami ja juustoraaste ranskankermaan, mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos piirakan pohjalle reunoihin asti.
Lisää vihreät:
Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois ja kuori parsat tarvittaessa. Asettele parsat ja broccoliinit piirakkapohjalle ja lorauta niiden päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Muista viimeinen silaus:
Viimeistele piirakka sormisuolalla, rucolan versoilla tai rucolalla ja sitruunasiivuilla, joista syöjät voivat puristaa mehun palasensa päälle.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Markkinakatsaus
Sähkömarkkinakatsaus: Kesä 2025
Norjan ja Ruotsin vesivarastojen täyttöasteet ovat toukokuussa normaalia korkeampia, mikä on seurausta talven matalasta kulutuksesta ja viime syksyn runsaista sademääristä.
- Ilmiöt
Tuotatko sinä sähköä vuonna 2035?
Tulevaisuuden sähkömarkkinoilla kuluttajan maksama hinta sähköstä vaihtelee sen mukaan, onko sähköä tarjolla vähän vai paljon.
- Ruoka & reseptit
Uunifetapata lämmittää
Talvella kotimaiset juurekset pelastavat kasviskokkaajan. Mehevän padan jujuja ovat mausteisuus ja uuniruoissa trendiksi noussut feta.