
Uunifetapata lämmittää
Talvella kotimaiset juurekset pelastavat kasviskokkaajan. Mehevän padan jujuja ovat mausteisuus ja uuniruoissa trendiksi noussut feta.
Tee alkuvalmistelut
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja paloittele juurekset noin 4x4cm:n paloiksi. Kuori ja lohko punasipulit paksuhkoiksi viipaleiksi.
Pistä pataan
Kuumenna öljy uunipadassa liedellä ja ruskista siinä sipulit. Lisää kaneli, korianteri, suola, pippuri ja harissatahna. Sekoita minuutti ja lisää juureskuutiot. Lisää hunaja ja tomaattisose. Huuhtele tölkki desillä vettä ja lisää vesi pataan. Kuumenna kiehuvaksi.
Kypsennä uunissa
Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Kypsennä 30–35 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet, mutta ovat vielä napakoita. Ota pata uunista.
Viimeistele ruoka
Kuumenna uuni grillivastuksilla. Lisää pataan valutetut kikherneet. Murenna päälle feta. Laita pata takaisin uuniin ja kuumenna ilman kantta, kunnes feta saa hieman väriä. Hienonna päälle persilja ja tarjoile keitetyn ruokakauran kanssa.
neljään annokseen tarvitset
- 4 porkkanaa
- 1 palsternakan
- 250 g juuriselleriä
- 2 keltajuurta tai saman verran lanttua
- 2 punasipulia
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- ½–1 rkl harissatahnaa
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tlk (500 g) tomaattisosetta (passata)
- 1–2 dl vettä
- 1 tlk kikherneitä
- 1 pkt fetaa tai vegaanista fetavuustoa
- ½ ruukkua persiljaa
LISÄKSI: ruokakauraa tai muuta ruokaviljaa.

Resepti: Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Mari Lahti
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
-
Ajankohtaista
Toriparlamentti on toinen koti
Reilu kymmenkunta miestä kokoontuu päivittäin Vaasan torikahvilaan. Perinne alkoi rakentua jo 40 vuotta sitten. Pöydissä heitetään huulta ja ollaan toisille…
-
Ajankohtaista
Näin suunnittelet luontoretken
Kesä kutsuu samoilemaan metsiin ja kansallispuistoihin. Asiantuntijan vinkeillä päivä- tai yöretki sujuu aloittelijaltakin.
-
Ajankohtaista
Ruokojen poisto auttaa Itämerta
Rannikoilla kasvavia ruokoja niittämällä ja keräämällä voidaan tehokkaasti pienentää Itämeren ravinnekuormitusta ja luoda lisää työtä.