Syksy lasissa

Puolukat ja omenat ovat sesongin suloisin makupari. Pannulla sokerin kanssa paahdettu kaura tuo rapsakkuutta tähän helppoon jälkkärihyveeseen.

Aloita omenoista. Ota puolukat huoneenlämpöön. Kuutioi omenat. Sulata voi kattilassa ja paista omenat pehmeiksi. Mausta kanelilla.

Siirry sitten kauraan. Paahda kaurahiutaleita ja pekaanipähkinöitä kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Lisää sokeri sekä kardemumma ja paista sekoittaen, kunnes sokeri alkaa sulaa ja seos on sopivan rapeaa. Jäähdytä.

Rakenna annokset. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Annostele kulhoihin tai juomalaseihin kerroksittain omenoita, puolukoita, kauraseosta ja vaahtoa. Jätä päällimmäiseen kerrokseen vaniljavaahtoa ja koristele annokset puolukoilla. Tarjoa heti.

Neljään annokseen tarvitset:
1 ps (200 g) pakastepuolukoita (tai tuoreita)
4–5 kotimaista omenaa
2 rkl voita
1 tl kanelia
4 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
3 rkl fariinisokeria
½ tl kardemummaa
1 prk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Resepti Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Mari Lahti

Rennosti tarjolle

Voit koota jälkkärin annosten sijasta isoon kulhoon. Hauska idea on myös laittaa ainekset tarjolle eri kippoihin, jolloin jokainen voi koota oman annoksensa.

Energianeuvonta

Kaukolämpölaitteiston kunto kannattaa selvittää

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Syksy lasissa

Lue lisää
Ajankohtaista

Pahat levät hyvään käyttöön

Lue lisää
Vapaalla

Ystävyys huipentuu sienihulluuteen

Lue lisää
Ajankohtaista

Sopivan haastavassa pestissä

Lue lisää
Kotona

Kirppisten uusi aika

Lue lisää
Havaintoja

Riittääkö se – ei riitä!

Lue lisää
Energianeuvonta

Pientuotannon optimointi sähköpörssin miinustunteina – kannattavaa vai ei?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: syksy 2024

Lue lisää
Vapaalla

Hiljaisuus tekee hyvää

Lue lisää
Ajankohtaista

Purjehduksen konkarit

Lue lisää
Ajankohtaista

Merenkulun päästöt kuriin tekoälyn avulla

Lue lisää