
Syksy lasissa
Puolukat ja omenat ovat sesongin suloisin makupari. Pannulla sokerin kanssa paahdettu kaura tuo rapsakkuutta tähän helppoon jälkkärihyveeseen.
Aloita omenoista. Ota puolukat huoneenlämpöön. Kuutioi omenat. Sulata voi kattilassa ja paista omenat pehmeiksi. Mausta kanelilla.
Siirry sitten kauraan. Paahda kaurahiutaleita ja pekaanipähkinöitä kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Lisää sokeri sekä kardemumma ja paista sekoittaen, kunnes sokeri alkaa sulaa ja seos on sopivan rapeaa. Jäähdytä.
Rakenna annokset. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Annostele kulhoihin tai juomalaseihin kerroksittain omenoita, puolukoita, kauraseosta ja vaahtoa. Jätä päällimmäiseen kerrokseen vaniljavaahtoa ja koristele annokset puolukoilla. Tarjoa heti.
Neljään annokseen tarvitset:
1 ps (200 g) pakastepuolukoita (tai tuoreita)
4–5 kotimaista omenaa
2 rkl voita
1 tl kanelia
4 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
3 rkl fariinisokeria
½ tl kardemummaa
1 prk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Resepti Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Mari Lahti

Rennosti tarjolle
Voit koota jälkkärin annosten sijasta isoon kulhoon. Hauska idea on myös laittaa ainekset tarjolle eri kippoihin, jolloin jokainen voi koota oman annoksensa.
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Energianeuvonta
Muutto omaan kotiin? Nämä 8 asiaa sinun pitää tietää sähkösopimuksesta
Kuinka saan sähköt uuteen kotiin? Saako sähköt heti muuttopäivänä? Entä jos unohdin sähkösopimuksen? Sähkösopimus ja sähkölasku voivat tuottaa päänvaivaa ensimmäiseen…
- Havaintoja
Harkitsematon sääntely uhkaa kansallisomaisuuden arvoa ja vaarantaa vihreän siirtymän
Kaukolämpöverkot ovat pääosin kaupunkien ja kuntien omistuksessa, ja siten meidän kaikkien yhteistä omaisuutta. Ne ovat vuosikymmenten aikana rakennettuja, tehokkaita ja…
- Ruoka & reseptit
Raparperin aika
Monelle raparperit ovat varma kesän merkki. Ensi sadosta syntyy raikas kääretorttu, joka sopii niin arkiherkutteluun kuin juhlapöytään.