
Rakkaudesta kylmäsavuloheen
Uskomattoman helppoa, uskomattoman hyvää. Veikkaamme, että yksinkertaisista aineksista syntyvästä kylmäsavulohicarpacciosta tulee lempiherkkusi!
Savulohicarpaccio on oiva alkuruoka tai illanistujaisten tarjottava.
Neljän hengen annokseen tarvitset:
200 g kylmäsavulohta
3 retiisiä
2 rkl kapriksia
mustapippuria
tilliä
Sitruunamarinoituun punasipuliin:
1 punasipulin
½ sitruunan mehun
1 rkl rypsiöljyä
Retiisi tuo kivaa rapsakkuutta annokseen
Aloita sipuleista:
Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja öljy. Anna marinoitua puolisen tuntia, sekoittele välillä.
Kokoa annos:
Levitä kylmäsavulohet tarjoiluvadille. Leikkaa retiisi ohuiksi siivuiksi ja levitä lohen päälle yhdessä punasipulirenkaiden kanssa.
Viimeistele herkku:
Lisää kaprikset ja tuore tilli. Mausta mustapippurilla. Tarjoile lisäksi tuoretta leipää.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
-
AjankohtaistaKoti vähähiilisille investoinneille
Suomi houkuttelee vähähiilisiä investointeja, jotka vauhdittavat talouskasvua ja vievät maata kohti ilmastotavoitteiden saavuttamista.
-
VapaallaSuomi hullaantui heviin
Hevi on suomalaisten kansanmusiikkia. Maassamme on eniten metallibändejä per asukas koko maailmassa, ja heviä kuuntelee joka kolmas suomalainen. Hevi on…
-
IlmiötKaapeloimalla sähkökatkoja vastaan
Syys- ja talvimyrskyt ovat ykkössyy pitkille sähkökatkoille Vaasan seudulla. VaasanSähköverkon käyttöpäällikkö Petter Södergran kertoo, kuinka myrskyihin varaudutaan jamiten myrskytilanteissa työskennellään.