
Porkkanakakun makua puuroon
Trendikäs tuorepuuro on superhelppo aamiainen, välipala tai eväs ulkoiluretkelle. Porkkanakakun maut tekevät puurosta vastustamattoman.
Kahden hengen annokseen tarvitset:
1 keskikokoisen porkkanan
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 mandariinin mehun
2 ½ kauramaitoa
1 rkl hunajaa
½ tl kanelia
ripauksen vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle: maustamatonta jogurttia
pekaanipähkinöitä
mustikoita
granaattiomenan siemeniä
1. Aloita porkkanaraasteesta
Kuori ja raasta porkkana raastimen pienellä terällä.
2. Yhdistä puuron ainekset:
Sekoita keskenään porkkanaraaste, kaurahiutaleet, pellavansiemenrouhe, mandariinin mehu, kauramaito, hunaja, kaneli ja vaniljajauhe.
3. Anna puuron valmistua itsestään:
Laita seos jääkaappiin tekeytymään mielellään yön yli tai vähintään tunniksi.
4. Annostele kauniisti:
Jaa puuro kahteen kulhoon ja viimeistele jogurtilla, rouhituilla pekaanipähkinöillä, mustikoilla ja granaattiomenan siemenillä.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Mari Lahti

Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Markkinakatsaus
Sähkömarkkinakatsaus: Syksy 2025
Kesällä Suomen aluehinta on toteutunut pääosin Pohjoismaista systeemihintaa matalampana, ja kesä-heinäkuussa Suomen aluehinnan keskiarvo oli noin 21 €/MWh. Loppuvuodeksi hintaodotukset…
- Vastuullisuus
Betolar: Parempia vaihtoehtoja sementille
Kannonkoskella perustettu Betolar tuottaa rakennusalalle sementittömiä ja vähäpäästöisiä ratkaisuja, joissa hyödynnetään teollisuuden sivuvirtoja. Sen innovaatioilla voi olla merkittäviä vaikutuksia, sillä…
- Havaintoja
5 syytä miksi sähköntuotannon myynti suoraan kuluttajalle ei ole kenenkään etu
Toisinaan kuulemme kysymyksen, miksi sähköntuottaja ei myy sähköä suoraan asiakkailleen. Tässä artikkelissa avaamme taustoja sille, miten yksittäinen tuottaja muodostaa tärkeän…