
Porkkanakakun makua puuroon
Trendikäs tuorepuuro on superhelppo aamiainen, välipala tai eväs ulkoiluretkelle. Porkkanakakun maut tekevät puurosta vastustamattoman.
Kahden hengen annokseen tarvitset:
1 keskikokoisen porkkanan
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 mandariinin mehun
2 ½ kauramaitoa
1 rkl hunajaa
½ tl kanelia
ripauksen vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle: maustamatonta jogurttia
pekaanipähkinöitä
mustikoita
granaattiomenan siemeniä
1. Aloita porkkanaraasteesta
Kuori ja raasta porkkana raastimen pienellä terällä.
2. Yhdistä puuron ainekset:
Sekoita keskenään porkkanaraaste, kaurahiutaleet, pellavansiemenrouhe, mandariinin mehu, kauramaito, hunaja, kaneli ja vaniljajauhe.
3. Anna puuron valmistua itsestään:
Laita seos jääkaappiin tekeytymään mielellään yön yli tai vähintään tunniksi.
4. Annostele kauniisti:
Jaa puuro kahteen kulhoon ja viimeistele jogurtilla, rouhituilla pekaanipähkinöillä, mustikoilla ja granaattiomenan siemenillä.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Mari Lahti

Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Ilmiöt
Tuotatko sinä sähköä vuonna 2035?
Tulevaisuuden sähkömarkkinoilla kuluttajan maksama hinta sähköstä vaihtelee sen mukaan, onko sähköä tarjolla vähän vai paljon.
- Ruoka & reseptit
Uunifetapata lämmittää
Talvella kotimaiset juurekset pelastavat kasviskokkaajan. Mehevän padan jujuja ovat mausteisuus ja uuniruoissa trendiksi noussut feta.
- Energianeuvonta
Kannattaako pörssisähkö 2025? Lue asiantuntijan 5 neuvoa.
Pörssisähkösopimus on pitkän päälle edullisin tapa hankkia sähköä. Kannattaako pörssisähkö valita ja kenelle se sopii? Vaasan Sähkön energiapäällikkö Henri Torsti…