Lanttu astuu valokeilaan

Perinteikäs juures sopii muuhunkin kuin laatikoksi. Kokeile paahdettuja lanttulohkoja yrttijogurtin kanssa – ihastut vanhaan tuttuun aivan uudella tavalla!

Valmistele päätähdet. Kuori lantut ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita öljy, hunaja ja sriracha keskenään. Laita lantut leivinpaperille uunipellille ja sekoita maustekastike joukkoon. Ripottele päälle suola. Kypsennä juurekset.

Paahda lanttuja 225 asteessa 20 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Käännä lantut kerran paistamisen aikana. Tee lisuke.

Kun lantut paahtuvat, valmista yrttijogurtti. Sekoita kaikki sen ainekset keskenään. Laita tarjolle.

Levitä yrttijogurtti tarjoiluvadille ja asettele lanttulohkot päälle. Viimeistele paahdetulla sipulilla, tuoreella chilillä ja korianterilla.

Neljän hengen alkuruokaan tai lisukkeeseen tarvitset:
1–2 lanttua (n. 650 g)
2 rkl rypsiöljyä
1 ½ rkl hunajaa
1 rkl srirachaa tai muuta
chilikastiketta
½ tl suolaa

Yrttijogurttiin:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynnen hienonnettuna
2 rkl limen mehua
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim.
korianteri, minttu, ruohosipuli)
½ tl suolaa

Lisäksi:
paahdettua sipulia
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria
limelohkoja

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Ajankohtaista

Sähkömarkkinakatsaus

Lue lisää
Ajankohtaista

Vaatteiden uusi elämä

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Lanttu astuu valokeilaan

Lue lisää
Ajankohtaista

Kesätyöläinen innostui kehitystyöstä

Lue lisää
Ajankohtaista

Tekoäly on koulutettava vastuulliseksi

Lue lisää
Ajankohtaista

Musiikki mukaan brändiin

Lue lisää
Ajankohtaista

Näkökulma: Yhteinen huoli sähkön hinnasta

Lue lisää
Ajankohtaista

Kimpassa: Auttajat puhaltavat yhteen hiileen

Lue lisää
Ajankohtaista

Musiikin voima: jotain taikaa siinä on!

Lue lisää
Energianeuvonta

Näin sähkö riittää talven yli – 5 vinkkiä sähkön käytön ajoittamiseen

Lue lisää
Energianeuvonta

5 + 1 tapaa säästää sähkölaskussa

Lue lisää
Ajankohtaista

Eelis Rousu, yksi Vaasan Sähkö -stipendin saajista

Lue lisää