Lanttu astuu valokeilaan

Perinteikäs juures sopii muuhunkin kuin laatikoksi. Kokeile paahdettuja lanttulohkoja yrttijogurtin kanssa – ihastut vanhaan tuttuun aivan uudella tavalla!

Valmistele päätähdet. Kuori lantut ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita öljy, hunaja ja sriracha keskenään. Laita lantut leivinpaperille uunipellille ja sekoita maustekastike joukkoon. Ripottele päälle suola. Kypsennä juurekset.

Paahda lanttuja 225 asteessa 20 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Käännä lantut kerran paistamisen aikana. Tee lisuke.

Kun lantut paahtuvat, valmista yrttijogurtti. Sekoita kaikki sen ainekset keskenään. Laita tarjolle.

Levitä yrttijogurtti tarjoiluvadille ja asettele lanttulohkot päälle. Viimeistele paahdetulla sipulilla, tuoreella chilillä ja korianterilla.

Neljän hengen alkuruokaan tai lisukkeeseen tarvitset:
1–2 lanttua (n. 650 g)
2 rkl rypsiöljyä
1 ½ rkl hunajaa
1 rkl srirachaa tai muuta
chilikastiketta
½ tl suolaa

Yrttijogurttiin:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynnen hienonnettuna
2 rkl limen mehua
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim.
korianteri, minttu, ruohosipuli)
½ tl suolaa

Lisäksi:
paahdettua sipulia
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria
limelohkoja

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Ajankohtaista

Tehokasta säästöä

Lue lisää
Energianeuvonta

Kodin sähkönkulutus – mistä se muodostuu

Lue lisää
Ajankohtaista

Kaukolämpöä hukkalämmöstä

Lue lisää
Energianeuvonta

5 + 1 tapaa säästää sähkölaskussa

Lue lisää
Ajankohtaista

Tärkeää saada olla keskeneräinen

Lue lisää
Energianeuvonta

Aurinkovoimala omakotitaloon – tuota sähköä itse

Lue lisää
Ajankohtaista

Comsel System: Järkeä energiankäyttöön

Lue lisää
Ajankohtaista

Sähkö vähentää liikenteen päästöjä

Lue lisää
Ajankohtaista

Vastuullista sähkönsiirtoa

Lue lisää
Ajankohtaista

Analogian kaipuu: Harrastuksena filmikuvaus

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: Talvi 2023-2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Tervetuloa takaisin, vinyylilevy

Lue lisää