Muutto ja sähkösopimus – toimi näin

Tilaa sähköt uuteen osoitteeseen

Muutto edessä ja tarvitset sähkösopimuksen uuteen kotiin? Meiltä saat edullisen sähkösopimuksen muuttaessasi missä päin Suomea tahansa. Lue myös vinkkimme, kuinka saat sähköt uuteen asuntoon nopeasti ja mitä muuttajan pitää muistaa sähköistä uudessa ja vanhassa kodissa.

Sähköt uuteen kotiin

Sähkösopimus uuteen asuntoon – tee sähkösopimus netissä

Sähkösopimus on kätevintä tehdä netissä, se vie vain muutaman minuutin!

Me hoidamme loput: teemme puolestasi siirtosopimuksen paikallisen sähköverkkoyhtiösi kanssa ja halutessasi irtisanomme sähköt vanhasta osoitteestasi. Muistathan, että uusi sähkösopimus on hyvä tehdä vähintään paria viikkoa ennen muuttopäivää. Tarvittaessa saat sähköt myös nopealla aikataululla. Lue tästä, miten saat sähköt heti.

Tarvitsetko sähkösopimuksen heti? Soita asiakaspalveluumme

Sähkösopimus unohtui ja muistit sen vasta muuttopäivänä? Soita asiakaspalveluumme numeroon 06 324 5750, jos tarvitset sähköt Vaasan Sähköverkon alueelle, tai numeroon 06 324 5770, jos kaipaat sähköä muualle Suomeen. Autamme sinua saamaan sähköt kotiin mahdollisimman pian. Selvitämme myös puolestasi, veloittaako alueesi sähköverkkoyhtiö sinulta pikakytkentämaksun.

Nykyinen asiakkaamme – muista tehdä muuttoilmoitus

Haluatko siirtää nykyisen sähkösopimuksesi uuteen osoitteeseen? Sähkösopimuksen siirto hoituu niin, että vanha sähkösopimuksesi päätetään ja uuteen kotiin tehdään uusi sähkösopimus.

Voit siirtää sähkösopimuksen helposti kirjautumalla Online-palveluumme ja päättämällä nykyisen sopimuksesi ”Tee muuttoilmoitus” -kohdassa. Samalla voit tarvittaessa tehdä uuden sähkösopimuksen tulevaan kotiisi.

Muuttoilmoitus on hyvä hoitaa vähintään pari viikkoa ennen muuttoa, mutta soittamalla asiakaspalveluumme saamme sähköt kotiisi pikaisestikin.

Toivottu uutuus! Kulutustietosi ovat nyt sovelluksessa!

Lataa sovellus käyttöösi ensimmäisten joukossa.

Sähkösopimus ja muutto – hyvä tietää

Vanhan sähkösopimuksen irtisanominen

Muistathan irtisanoa vanhan sähkösopimuksesi muuton yhteydessä. Se ei pääty automaattisesti, vaikka teet uuden sähkösopimuksen uuteen kotiin. Voit irtisanoa sopimuksesi helposti Online-palvelussamme. Kirjaudu sisään palveluun ja päätä sopimuksesi ”Tee muuttoilmoitus” -kohdassa. Samalla voit tehdä uuden sopimuksen uuteen osoitteeseen.

Jos unohdat irtisanoa vanhan sähkösopimuksen, sähkölasku lähetetään sinulle, kunnes sopimus päätetään. Ilman erillistä irtisanomista vanha sopimus päättyy, kun uusi asukas tekee asuntoon uuden sähkösopimuksen.

Määräaikainen sähkösopimus ja muutto

Onko sinulla määräaikainen sähkösopimus voimassa nykyisessä asunnossasi ja muutto edessä? Ei hätää, et jää kahden sähkösopimuksen loukkuun. Määräaikainen sähkösopimus voidaan yleensä päättää muuttotilanteessa ennen sopimuskauden loppua, ja voit tehdä uuden sähkösopimuksen uuteen asuntoon.

Lue lisää määräaikaisen ja toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen vertailusta

Sähkösopimus viikonloppuna

Jos tarvitset sähköt päälle viikonloppuna tai arki-iltana, soita paikallisen sähköverkkoyhtiösi vikapalveluun, josta sähköt voidaan kytkeä päälle maksullisena pikakytkentänä. Vikapalvelusta saat ohjeet siihen, miten sähkösopimus tällöin tehdään.

Oletko kaukolämmittäjä ja kotisi vaihtaa omistajaa?

Jos olemme toimittaneet sinulle kaukolämmön, ilmoita liittymän omistajanvaihdoksesta.

Sähköt ja muutto – usein kysyttyjä kysymyksiä

Tämä riippuu aina paikallisesta sähköverkkoyhtiöstä. Soita meille saman tien, niin selvitämme asian. Samalla selviää, periikö sähkönverkkoyhtiö maksua pikakytkennästä. Suosittelemme siis, että olet meihin yhteydessä ja teet uuden sähkösopimuksen kanssamme hyvissä ajoin. Lisätietoa nopeista sähkösopimuksista saat täältä.

Sähkön hintamme ovat Suomen keskimääräistä hintatasoa edullisemmat. Asuitpa kerrostalossa tai omakotitalossa, löydät sinulle sopivan sähkösopimuksen täältä.

Alaikäisen sähkösopimus tehdään huoltajan nimiin, kunnes tämä täyttää kahdeksantoista vuotta.

Jos olet muuttamassa pois nykyisestä asunnostasi, etkä tarvitse sinne enää sähkösopimusta, voit irtisanoa sopimuksesi helposti Online-palvelussamme ”Tee muutto” –kohdassa. Samalla voit tehdä uuden sopimuksen uuteen osoitteeseen.

Saatat kuitenkin tarvita sähköjä kahdessa paikassa samaan aikaan, jos muutat uuteen asuntoon jo aikaisemmin ja siivoilet vielä vanhassa asunnossa. Sinulla voikin olla voimassa useampi sopimus samanaikaisesti. Uusi sopimuksesi voi alkaa aikaisemmin ja vanhan sopimuksen voit päättää tarpeesi mukaan vaikka samana arkipäivänä.

Mikäli olet vaihtamassa sähkönmyyjää nykyiseen osoitteeseen, sinun ei itse tarvitse irtisanoa sopimusta. Uusi sähkönmyyjä hoitaa irtisanomisen puolestasi. Irtisanomisaika on tällöin kaksi viikkoa.

Tee se ajoissa, vaikka heti kun tiedät tarpeen – sitä varmemmin saat sähköt päälle ajoissa.  Alalla yleensä suositellaan kahden viikon varoaikaa, toki teemme parhaamme palvellaksemme asiakkaita tiukallakin aikatauluilla.

Tee uuteen kotiin uusi sähkösopimus. Muista samalla päättää sopimus vanhaan osoitteeseen, se ei nimittäin pääty automaattisesti.

Totta kai! Toimitamme sähköä kaikkialle Manner-Suomeen keskimääräistä edullisemmalla hinnalla.

Sähkösopimusta varten sähköyhtiö tarvitsee nimesi, henkilötunnuksesi, uuden kotiosoitteesi ja päivämäärän, jolloin toivot sähkön olevan kytkettynä. Päivää voidaan muuttaa jälkikäteen. Jos teet sähkösopimuksen verkossa, tarvitset tunnistautumiseen pankkitunnuksesi. Puhelimitse tunnistaudut henkilötunnuksellasi.

Kyllä, voit ilmoittaa sopimuksen alkamis- ja päättymispäivän sopimuksenteon yhteydessä joko netissä tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Kyse on todennäköisesti siitä, että tarvitset sähkösopimuksen pikaisesti. Tässä tapauksessa sinun kannattaa soittaa asiakaspalveluumme, niin voimme tehdä sinulle sähkösopimuksen nopealla aikataululla.

Pikakytkentämaksu on paikallisen sähköverkkoyhtiön perimä maksu pikaisesta sähköjen kytkennästä. Maksun suuruus ja veloitusperusteet ovat verkkoyhtiökohtaisia. Pikakytkentämaksu voidaan periä, jos sähköt halutaan päälle kahden päivän sisällä sähkön tilaamisesta. Siksi sähkösopimuksen tekemistä ei kannata jättää viime tippaan, vaan paras on tehdä se ajoissa, mielellään jo muutamaa viikkoa ennen muuttoa.

Sähkösopimuksemme ovat toistaiseksi voimassaolevia, joten sopimuksen päättäminen onnistuu nopeallakin aikataululla.

​Käytäntönä on, että nimellänne oleva sopimus päätetään, loppulaskun osoite päivitetään, tehdään tarvittaessa uusi sähkösopimus uuteen osoitteeseen ja asuntoon jäävän täytyy tehdä uusi sopimus omalla nimellään.

Tätä varten hänen tulisi olla henkilökohtaisesti yhteydessä meihin joko puhelimitse tai kotisivujemme kautta hyvissä ajoin ennen sopimuksesi päättymistä.

Mikäli voimassaolevaa sopimusta ei ole, kohteesta katkaistaan sähköt, kun edellinen sopimus päättyy. Siksi on tärkeää että, asuntoon jäävä henkilö tekee uuden sopimuksen.

Muuttaja: Nämä 8 asiaa sinun pitää tietää sähkösopimuksesta

Kuinka saan sähköt uuteen kotiin? Saako sähköt heti muuttopäivänä? Entä jos unohdin sähkösopimuksen? Sähkösopimus ja sähkölasku voivat tuottaa päänvaivaa ensimmäiseen omaan kotiin muuttavalle. Näillä vinkeillä hoidat sähköasiat sujuvasti!

Lue lisää
Ajankohtaista

Intohimona alpakat: ”Niissä on mystistä voimaa, jota on vaikea selittää”

Lue lisää
Ajankohtaista

Elä hektessä, siedä epävarmuutta: Positiivinen realismi voi auttaa!

Lue lisää
Ajankohtaista

Johan Eriksson: Muuttuva maailma inspiroi kestäviin ratkaisuihin

Lue lisää
Ajankohtaista

Vihreä sähkö on yritykselle kannattava valinta: LähiTapiola Pohjanmaa valitsi tuulisähkön

Lue lisää
Vastuullisuus

Sujuvaa arkea ja ilmastosäästöjä

Lue lisää
Ajankohtaista

Sähkön hintavertailu – 3 kysymystä paljastaa, toimitko kuten muut

Lue lisää
Ajankohtaista

Ekologinen sähkö ja 20 muuta vinkkiä vihreään elämäntapaan

Lue lisää
Ajankohtaista

Miten pienentää omaa hiilijalanjälkeä?

Lue lisää
Ajankohtaista

Sähköratkaisut rakentajille

Lue lisää
Ajankohtaista

Ota vastaan ilahdutushaaste!

Lue lisää
Ajankohtaista

Riskipuut kaatuvat pilottiprojektissa

Lue lisää
Ilmiöt

Sään ääri-ilmiöt koettelevat sähköverkkoa

Lue lisää
Jaa sivu