Ihastuminen on sähköä iholla ja sitä voi mitata: ”Data varmisti tunteeni”

Tunnistatko tilanteen: Tapaat ihmisen, kehen tunnet vetovoimaa, ja yhtäkkiä tuntuu kuin tunnelma sähköistyisi? Mutta onko ihastumisella todella jotain tekemistä sähkön kanssa? Vaasan Sähkö päätti tutkia asiantuntijan avustuksella, onko näin.

Sanontakin kuuluu, että kun kaksi ihmistä ihastuu, heidän välillään salamoi. Ja kyllä näin on, vahvistaa helsinkiläinen sinkku Pauliina Halttunen.

Halttunen, 26, osallistui Vaasan Sähkön tutkimukseen, jossa hän lähti sokkotreffeille kolmen sinkkumiehen kanssa. Treffeillä sinkkujen innostusta mitattiin älysormusten avulla muun muassa kehon hikoilun ja sähkönjohtavuuden kautta. Halttusen mukaan älysormus tunnisti, kenen miehen kanssa hänellä synkkasi parhaiten ­­– ja kenen kanssa ei ollenkaan.

”Esimerkiksi yhden treffikumppanin kanssa mittauslukemani olivat olleet alhaiset, mikä tarkoittaa, että en ollut hänestä lainkaan kiinnostunut. Tajusin sen treffien aikana itsekin”, Halttunen kertoo.

Katso videolta, kuinka mittaustilanne eteni ja kenen kanssa Pauliinalla kipinöi

Kerran karsiutunut Niki tekikin vaikutuksen: ”Kymmenen pistettä partavedestä”

Mittauksissa tapahtui yllättävä käänne, kun Halttusen jo kerran karsima sinkkumies Niki saapui treffeille. Ennen mittausta Halttunen sai nähdä mahdollisten treffiehdokkaiden kuvia ja sanoa, kenen kanssa voisi lähteä treffeille. Kaulaa myöten tatuoitu Niki ei läpäissyt Pauliinan seulaa.

”Minulla on kaksi pientä ja huomaamatonta tatuointia käsivarsien sisällä. Olen vähän ihmetellyt sitä, jos joku halua tatuoida itsensä kaulaan asti”, hän perustelee.

Treffeillä Niki kuitenkin teki häneen vaikutuksen. Mies oli pukeutunut tyylikkäästi, ja tämän lämmin ja rauhallinen halaus tekivät Pauliinan olon turvalliseksi. Partaveden tuoksusta Niki sai kymmenen pistettä lisää. ”Niki sanoi myös, että näytän tosi kauniilta. Vaikka se on latteus, kyllä se nyt puree”, Halttunen nauraa.

Mies vaikutti Pauliinan mielestä myös hyvältä tyypiltä: Niki teki töitä nuorten parissa ja hänellä riitti huumorintajua.

26-vuotias sinkku Pauliina Halttunen kertoo viihtyvänsä mieluummin yksin kuin parisuhteessa, joka ei tunnu oikealta. ”Biletän mieluummin kavereiden kanssa kuin hakemalla haen suhdetta. Se oikea tulee, jos tulee”, hän sanoo.

Data helpotti valintaa: ”Oli kiva kuulla varmistus omille tunteille”

Treffien jälkeen Pauliinan täytyi tehdä päätös, kenen sinkkumiehen kanssa hän lähtisi toisille treffeille. Valinta oli ehdottomasti Niki. Data komppasi Pauliinan tuntemuksia: mittauskäyrässä oli vaihtelua ylös ja alas, mikä viittaa ihastumiseen.

”Ihastun helposti ja ajattelin, että entä jos vain luulen olevani kiinnostunut Nikistä. Oli siis kiva kuulla varmistus omille tunteille mittaustuloksista.”

Pauliinan onneksi myös Niki halusi nähdä uudelleen ja ilmestyi toisille treffeille. Niki eli Niklas Erwes kertoo, että ensitreffien jälkeen myös hän halusi tutustua Pauliinaan paremmin.  ”Pauliina vaikutti tosi helposti lähestyttävältä ja sosiaaliselta. Hänen seurassaan oli helppo olla ja juttua tuli paljon”, Erwes kuvailee.

He ovat pitäneet yhteyttä myös Vaasan Sähkön tutkimuksen jälkeen. ”Vaihdoimme puhelinnumeroita ja olemme jutelleet jälkikäteen muun muassa kuvauksista. Olisi kiva nähdä uudelleen, vaikka ihan kaveripohjalta”, Pauliina Halttunen miettii.

Vaasan Sähkön tutkimukseen osallistumisen jälkeen Pauliina Halttunen on kiinnostunut hankkimaan oman älysormuksen. Sen keräämää dataa pystyy seuraamaan itse älypuhelinsovelluksella.

Vaasan Sähkö tutki: Näin ihastumista ja ihmisten välistä sähköä voidaan mitata

Ovatko tunteet sähköä? Sen Vaasan Sähkö halusi tietää ja kutsui asiantuntijakseen digitaalisten terveyspalveluiden asiantuntijan ja tekniikan tohtorin Pekko Vehviläisen. Vehviläisen avustuksella lähdettiin tutkimaan, kuinka ihastuminen, fanittaminen sekä ihmisen ja eläimen välinen kiintymys näkyy ihon sähkönjohtavuudessa. Näin tunteista saadaan dataa:

  • Mitä? Ihastuminen on sähköä iholla – tai tarkemmin sanottuna se lisää ihon sähkönjohtavuutta. ”Kun ihminen ihastuu, keho reagoi siihen kiihtymällä. Sympaattisen hermoston aktiivisuus kasvaa ja ihon pienet hikirauhaset alkavat erittää hikeä. Ja neste, tässä tapauksessa hiki, johtaa hyvin sähköä”, Vehviläinen kertoo.
  • Miten? Sokkotreffeillä sinkkujen ihon sähkönjohtavuutta mitattiin suomalaisella Moodmetric-älysormuksella. Moodmetric-älysormuksessa on pieni akku, joka synnyttää huomaamattoman ja ihmiselle harmittoman sähkövirran sormukseen. Kun iho hikoaa, sen sähkönjohtavuus paranee. Sormuksen avulla tämä sähkön johtavuuden muutos voidaan mitata.
  • Lopputulos? Sormus lähettää mittausdatan Bluetoothin kautta pilvipalveluun tai käyttäjän kännykkään, Vehviläinen kertoo. ”Näin esimerkiksi sokkotreffien jälkeen datasta voi päätellä, oliko ihastumisen tunteita todella ilmassa.”

”Oli siis kiva kuulla varmistus omille tunteille mittaustuloksista.” Pauliina sanoo.

Saat meiltä rakkaudella tuotettua sähköä kaikkialle Suomeen!

Tee sähkösopimus tästä
Ilmiöt

Monen sukupolven koti

Lue lisää
Ilmiöt

Avaruuskeskus auttaa yrityksiä

Lue lisää
Vastuullisuus

Tuulivoimaloiden lapojen kierrätys kehittyy

Lue lisää
Ajankohtaista

Finanssiala haluaa suojella luontoa: ”Kun luonto voi hyvin, bisneskin kukoistaa”

Lue lisää
Ajankohtaista

Purjo-perunasosekeitto lämmittää talven keskellä

Lue lisää
Ajankohtaista

Energiatehokkuutta vanhaan taloon: 4 keinoa vaikuttaa laskuun!

Lue lisää
Ajankohtaista

Uteliaisuus vie eteenpäin

Lue lisää
Vapaalla

Vöyrin mäkikotkat: ”Parasta on lentää!”

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: kevät 2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Tehokasta säästöä

Lue lisää
Energianeuvonta

Kodin sähkönkulutus – mistä se muodostuu

Lue lisää
Ajankohtaista

Kaukolämpöä hukkalämmöstä

Lue lisää