Täyteläinen sienipasta.

Valmistele sienet ja kasvikset

Harjaa sienet puhtaiksi pullasudilla ja paloittele ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit, leikkaa pois kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Nypi timjamista lehdet.

Paista pannussa

Kuumenna pannussa tilkka vettä. Kun vesi on haihtunut, lisää sienet. Paista sieniä, kunnes suurin osa sienten nesteestä on kiehunut pois. Lisää öljy, timjami, suola ja pippuri. Paista vielä hetki.

Keitä pasta

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista kastike

Lisää pannulle lehtikaalit ja paista sekoittaen hetki. Lisää kerma ja hauduta kastiketta, kunnes pasta on kypsää. Valuta pasta ja lisää desi keitinvettä pannulle. Mausta kastike sitruunan mehulla.

Yhdistä ainekset

Sekoita kuuma kastike ja valutettu pasta kattilassa. Tarjoa vegaanisen juuston tai parmesaanin kanssa.

Neljään annokseen tarvitset

  • 1 l tuoreita metsäsieniä (kantarelli, suppilovahvero)
  • 1 sipulin
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g lehtikaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 5 oksaa tuoretta timjamia
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 prk (2 dl) kaurakermaa
  • 1 dl pastan keitinvettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 400 g linguine- tai fettucinepastaa

Metsäsienten umamista makua on vaikea peitota. Nopeasti kypsyvät sienet sopivat pastaan parhaiten: kokeile myös lampaankääpää tai vaaleaa orakasta.

Täyteläinen sienipasta.

Kuvituskuva

Resepti: Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Mari Lahti

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

  • Täyteläinen sienipasta.
  • Trail Riders, Vaasa
  • Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n Ulla Heinonen. Kuva: Kirsi-Marja Savola. Vaasan Sähkön Nette-asiakaslehti.