
Raparperin aika
Monelle raparperit ovat varma kesän merkki. Ensi sadosta syntyy raikas kääretorttu, joka sopii niin arkiherkutteluun kuin juhlapöytään.
Yhteen kääretorttuun (12 viipaletta) tarvitset:
Raparperihillokkeeseen
- 1 l (n. 400 g) raparperia
- 1 ½ dl sokeria
- ½ dl vettä
- 1 tl vaniljasokeria
Kääretorttuun
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 d vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl jauhettua kardemummaa
Täytteeseen
- 2 dl raparperihilloketta
- 1 dl vispikermaa tai kasvipohjaista tuotetta
- 1 rs (200 g) vaniljatuorejuustoa tai kasvipohjaista tuotetta
Koristeluun
- 1 dl vispikermaa
- 1 tl sokeria tomusokeria
- Syötäviä kukkia
Valmista hilloke etukäteen
Huuhtele raparperit ja paloittele ne kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja vanilja. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin.
Leivo kääretorttu
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kevyesti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Jäähdytä pohja. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistopaperi. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja peitä leivinpaperilla.
Täytä torttu
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto muutamassa erässä sekoittaen. Levitä seos jäähtyneen torttulevyn päälle. Lisää raparperihilloke ja kääri tiukaksi rullaksi. Kääri torttu leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin tunniksi.
Koristelun aika
Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Mausta sokerilla ja pursota tortun päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele syötävillä kukilla.
ihana ikisuosikki
Alkukesän vihreisiin raparpereihin saa väriä lisäämällä hillokkeeseen muutaman mansikan. Jos käytät pakasteraparperia, reseptiin ei tarvita vettä.

Resepti: Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Mari Lahti
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
-
Markkinakatsaus
Sähkömarkkinakatsaus: Talvi 2025–2026
Syksyn sää on ollut Suomessa ja muualla Pohjoismaissa normaalia lämpimämpi, sateisempi ja tuulisempi, mikä on heijastunut myös sähkömarkkinoihin. Syys- ja…
-
Ruoka & reseptitSyksyn paras sienipasta
Kantarelleista tai suppilovahveroista valmistuu helposti astetta parempi sienipasta. Sen viimeinen silaus syntyy lehtikaalista ja timjamista.
-
VapaallaSamanmielisten tauko arjesta
Vaasalainen maasto- ja alamäkipyöräilyporukka Trail Riders yhdistää toiminnassaan hauskan ajamisen sekä pyöräilypolkujen rakentamisen ja ylläpidon. Yhteisö pitää mielen virkeänä ja…