Punajuurihummus ja marokkolaiset lihapullat

Talven kaunein hummus tehdään punajuuresta, loppuvuoden sesonkiherkusta. Lähi-idän keittiöstä tutun hummuksen seuraksi pyöräytetään marokkolaisittain maustetut lihapullat.

Punajuuri on hyvää ravintoa aivoille, ja sen on todettu virkistävän niin mieltä kuin aineenvaihduntaa. Tämä värikäs ja kaunis ruokalaji tuo myös piristystä pimenevien syysiltojen kattaukseen!

4 hengen annokseen tarvitset

Punajuurihummukseen
1 prk (230 g) kypsiä kikherneitä
3 rkl tahinia
1–2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
150 g etikkapunajuuria
suolaa

Lihapulliin
400 g porsaan jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 ½ rkl hienonnettua minttua
2 tl ras el hanout -mausteseosta
½ tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi
granaattiomenan siemeniä
paahdettuja pinjansiemeniä
lehtipersiljaa

1. Aloita punajuurihummuksesta

Nopeimmin teet hummuksen etikkapunajuurista, mutta voit myös keittää punajuuret sitä varten.

Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele punajuuret. Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen. Surauta mahdollisimman sileäksi. Tarkista maku ja siirrä hummus jääkaappiin tekeytymään lihapullien valmistamisen ajaksi. Hummus säilyy jääkaapissa muutaman päivän, ja sen maku jopa paranee, joten voit tehdä kerralla isommankin satsin.

2. Tee lihapullataikina

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet mahdollisimman hienoksi. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja pyörittele taikina pieniksi pulliksi. Marokkolaissäväyksen pulliin antaa ras el hanout, pohjoisafrikkalaisen keittiön suosituin mausteseos.

3. Paista lihapullat

Kätevimmin kypsennät lihapullat uunissa. Lado ne leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voit myös paistaa pullat pannulla pienessä öljytilkassa, jolloin energiaa kuluu hieman vähemmän.

4. Laita tarjolle

Lusikoi hummus laakeaan tarjoiluastiaan ja asettele päälle kuumat tai jäähtyneet lihapullat. Viimeistele ruoka paahdetuilla pinjansiemenillä, granaattiomenan siemenillä ja lehtipersiljalla.

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Mari Lahti

Ajankohtaista

Markon ja Welle-koiran välillä on sähköä: ”Data vahvisti, että ihminen ja koira ymmärtävät toisiaan”

Lue lisää
Ajankohtaista

Ihastuminen on sähköä iholla ja sitä voi mitata: ”Data varmisti tunteeni”

Lue lisää
Ajankohtaista

Ekohotelli valitsi uusiutuvan kaukolämmön: ”Ilmastotakuu on yritysasiakkaalle upea lisä”

Lue lisää
Ilmiöt

Vintage-elämä on pukeutumista, leikkiä ja aarteenmetsästystä

Lue lisää
Ajankohtaista

Pekko Vehviläinen: Mittarit opettavat, mitä keho kaipaa

Lue lisää
Vapaalla

Näkökulma: Nyt kyllä tuntuu

Lue lisää
Ajankohtaista

Kokemuksia sähkön kilpailutuksesta: ”Säästimme kilpailuttamalla yli 250 euroa”

Lue lisää
Ilmiöt

Tässä ovat uuden työn trendit

Lue lisää
Ilmiöt

Asiantuntijat paljastavat: Tästä syntyy merkityksellinen työ

Lue lisää
Kotona

Luvassa hyvää sisäilmaa

Lue lisää
Kotona

Muuttaja, kaikki mitä sinun pitää muistaa muutossa

Lue lisää
Ajankohtaista

Sähkösopimuksen kilpailutus – asiantuntijan ykkösvinkit kilpailuttajalle

Lue lisää
Jaa sivu