Punajuurihummus ja marokkolaiset lihapullat

Talven kaunein hummus tehdään punajuuresta, loppuvuoden sesonkiherkusta. Lähi-idän keittiöstä tutun hummuksen seuraksi pyöräytetään marokkolaisittain maustetut lihapullat.

Punajuuri on hyvää ravintoa aivoille, ja sen on todettu virkistävän niin mieltä kuin aineenvaihduntaa. Tämä värikäs ja kaunis ruokalaji tuo myös piristystä pimenevien syysiltojen kattaukseen!

4 hengen annokseen tarvitset

Punajuurihummukseen
1 prk (230 g) kypsiä kikherneitä
3 rkl tahinia
1–2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
150 g etikkapunajuuria
suolaa

Lihapulliin
400 g porsaan jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 ½ rkl hienonnettua minttua
2 tl ras el hanout -mausteseosta
½ tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi
granaattiomenan siemeniä
paahdettuja pinjansiemeniä
lehtipersiljaa

1. Aloita punajuurihummuksesta

Nopeimmin teet hummuksen etikkapunajuurista, mutta voit myös keittää punajuuret sitä varten.

Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele punajuuret. Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen. Surauta mahdollisimman sileäksi. Tarkista maku ja siirrä hummus jääkaappiin tekeytymään lihapullien valmistamisen ajaksi. Hummus säilyy jääkaapissa muutaman päivän, ja sen maku jopa paranee, joten voit tehdä kerralla isommankin satsin.

2. Tee lihapullataikina

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet mahdollisimman hienoksi. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja pyörittele taikina pieniksi pulliksi. Marokkolaissäväyksen pulliin antaa ras el hanout, pohjoisafrikkalaisen keittiön suosituin mausteseos.

3. Paista lihapullat

Kätevimmin kypsennät lihapullat uunissa. Lado ne leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voit myös paistaa pullat pannulla pienessä öljytilkassa, jolloin energiaa kuluu hieman vähemmän.

4. Laita tarjolle

Lusikoi hummus laakeaan tarjoiluastiaan ja asettele päälle kuumat tai jäähtyneet lihapullat. Viimeistele ruoka paahdetuilla pinjansiemenillä, granaattiomenan siemenillä ja lehtipersiljalla.

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Mari Lahti

Ajankohtaista

Tulevaisuudessa: Pehmeä robotti liikkuu ilman virtaa

Lue lisää
Vapaalla

Retkipyöräillessä olet koko ajan perillä

Lue lisää
Ajankohtaista

Tekoäly korvaa kipparin

Lue lisää
Ajankohtaista

Tutustu vuoden 2020 Vaasan Sähkö -stipendien saajiin!

Lue lisää
Ajankohtaista

Hellanlettas sentään, mikä söpönassu! Oletko sinä Lemmikille lässyttämisen Suomen mestari?

Lue lisää
Ilmiöt

Onko rakkaus sähköä? Vaasan Sähkö tutki, voiko tunteita todella mitata

Lue lisää
Ajankohtaista

Fanittaminen on sähköä iholla: ”K-pop vei sydämeni ja se tuntuu”

Lue lisää
Ajankohtaista

Miksi kaukolämpö on ympäristöystävällinen ja kilpailuetua tuova valinta?

Lue lisää
Ilmiöt

Kisa on päättynyt! Nina ja Lumi veivät voiton!

Lue lisää
Ilmiöt

Rakkaustutkija: Some voi syventää rakkautta

Lue lisää
Ilmiöt

Yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä – erityisen tärkeää, kun ympärillä myrskyää

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Vihreää piirakan täydeltä: helppo parsa-broccoliinipiirakka

Lue lisää
Jaa sivu