
Kesän paras saaristolaispannari
Saaristolaisleivän makuinen suolainen pannari on täydellinen kesätarjottava niin arkeen kuin juhlaan. Kahden lohen täyte viimeistelee herkun.
Aloita pannaritaikinasta
Riko kanan- munat kulhoon. Lisää vehnä- ja ruisjauhot ja puolet piimästä. Sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan loppu piimä, kaljamaltaat, ruis- leseet, siirappi, voisula ja suola. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
Paista pannukakku
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pannari on hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.
Viimeistele täytteillä
Levitä smetana hieman jäähtyneen pannarin päälle. Asettele sen päälle savukaloja paloiteltuna, retiisiä, sipulia, tilliä ja sitruunankuoriraastetta. Ripauta halutessasi suolaa ja pippuria. Paloittele tarjolle.
16 palan pannariin tarvitset:
Pannariin:
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 l piimää
1 dl kaljamaltaita
½ dl ruisleseitä
1 dl voisulaa
½ dl siirappia
1 tl suolaa
Täytteisiin:
250 g smetanaa
150 g lämminsavulohta
100 g kylmäsavulohta
n. 6 retiisiä viipaloituna
Kesäsipulin vartta hienonnettuna
Tilliä
Sitruunankuoriraastetta
Ripaus sormisuolaa
Ripaus mustapippuria rouhittuna

Voit kokeilla pannarin päälle myös muita savukaloja, esimerkiksi savusiikaa, tai katkarapuja.
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Ruoka & reseptit
Raparperin aika
Monelle raparperit ovat varma kesän merkki. Ensi sadosta syntyy raikas kääretorttu, joka sopii niin arkiherkutteluun kuin juhlapöytään.
- Havaintoja
Tietoturva etusijalla
Vaasan Sähkön tietoturvapäällikkö Vesa Perkiö pohtii kolumnissaan, kuinka tietoturvaan panostamisen tärkeys on korostunut nykypäivänä.
- Ilmiöt
Lavatanssien uusi aika
Lavatanssiperinne on saanut uusia sävyjä. Yhä nuoremmat harrastajat löytävät lavoille – monet somen inspiroimina – ja tanssimusiikissa on tuore soundi.…