Vihreä sähkö on ykkösvalinta yritykselle! Asiantuntijat kertovat miksi

Vihreä sähkö on yrityksille monelta kannalta hyvä vaihtoehto. Vaasan Sähkön myyntipäällikkö Jussi Vaissalo ja Motivan asiantuntija Milja Aarni kertovat syyt.

1. Yrityksen hiilijalanjälkeä on helppoa pienentää vihreää sähköä valitsemalla

Haluatko pienentää yrityksesi hiilijalanjälkeä ja osallistua samalla Suomen ja koko maailman yhteisiin päästötalkoisiin?

Yksi helpoimmista tavoista on valita yritykseen vihreää sähköä. Vihreän sähkösopimuksen teet kätevästi netissä.

”Ilmastotyö on Vaasan Sähkölle sydämen asia ja tärkeä osa strategiaamme. Haluamme tehdä vihreät valinnat helpoiksi. Asiakkaamme voivat valita sähkönsä tuotantotavaksi esimerkiksi kotimaisen tuulivoiman”, Vaasan Sähkön myyntipäällikkö Jussi Vaissalo kertoo.

Se, kuinka paljon päästöttömän sähkön valinta pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä, riippuu sähkönkulutuksesta. Mitä suurempaa yrityksen sähkönkäyttö on, sitä reilummin ilmastopäästöjä on mahdollista pienentää.

Uusiutuvan energian asiantuntija Milja Aarni valtion kestävän kehityksen yhtiöstä Motivasta kertoo innostavan esimerkin: Suomessa HUS-kuntayhtymä on laskenut, että bioenergialla tuotettuun sähköön siirtyminen pienentää kuntayhtymän hiilijalanjäljen puoleen.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että vain suurten toimijoiden, kuten tehtaiden tai kuntayhtymien, sähkövalinnoilla olisi merkitystä, sillä ympäristö kiitää jokaisesta päästöttömästi tuotetusta kilowattitunnista energiaa. Siksi vihreä sähkö on sopiva valinta kaikille toimijoille suuryrityksistä pk-yrityksiin.

”Kaikkien ilmastotekojen ei tarvitse olla isoja, vaan pienilläkin teoilla on iso vaikutus, kun niitä tekee mahdollisimman moni”, Vaissalo sanoo.

Osallistu sinäkin päästötalkoisiin tilaamalla yritykseen uusiutuvaa sähköä.

2. Vihreän sähkön valinta vahvistaa yrityksen imagoa vastuullisena toimijana

Aarni muistuttaa, että vihreän sähkön valinta on yrityksille ajankohtaista myös siksi, että yhä useammat kuluttajat ovat kiinnostuneita siitä, millaisia vaikutuksia yrityksen toiminnalla on maapalloon.

”Ihmiset haluavat tehdä ympäristöystävällisiä valintoja hankkiessaan tuotteita tai käyttäessään palveluita”, Aarni summaa.

Vaissalo on huomannut, että yhä useammat yritykset ovat kiinnostuneita päästöttömästä sähköstä, koska paras tapa viestiä vihreitä arvoja on konkreettisten tekojen kautta.

Yritykset saavat Vaasan Sähköltä käteviä työkaluja, joiden avulla vihreästä valinnasta voi kertoa omille asiakkaille:

”Kun yritys hankkii meiltä uusiutuvaa sähköä, se saa sertifikaatin, bannerin nettisivuilleen ja halutessaan vaikka yrityksen oveen kiinnitettävän tarran, jotka kaikki kertovat vihreydestä”, Vaissalo kertoo.

Tilaa uusiutuvaa sähköä tästä.

3. Vihreä sähkön valitsemalla tuet uusiutuvan energian rakentamista Suomeen

Päästöttömän energiantuotannon kentältä kuuluu hyviä uutisia: yhä useammat tahot – yritykset, kunnat ja yksityishenkilöt – hankkivat aurinkopaneeleita, ja tuulivoimaloiden tehokkuus paranee sekä rakennuskustannukset pienevät teknologian kehittyessä.

Uutta päästötöntä energiantuotantoa tarvitaankin jatkuvasti lisää, jotta fossiilisista tuotantomuodoista voitaisiin päästä pitkällä aikavälillä eroon.

Sinä ja yrityksesi voitte olla mukana tekemässä tulevaisuudesta vihreämpää ostamalla sähköä toimijalta, joka paitsi myy vihreää sähköä myös investoi sen rakentamiseen Suomessa.

”Samalla Suomeen syntyy työpaikkoja, ja palkat ja voitot jäävät kotimaahan”, Vaissalo muistuttaa.

Lue lisää: Vaasan Sähkö tuottaa Tuulivoimaa ja investoi uusiin tuulivoimaloihin.

4. Vihreän sähkön ja muun sähkön hinnassa ei ole suurta eroa

Sanooko mututuntumasi, että uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettu sähkö on varmaankin huomattavasti kalliimpaa kuin sekasähkö?

Hyviä uutisia: näin ei todellisuudessa ole! Vihreä sähkö voi olla saman hintaista tai jopa edullisempaakin kuin sekasähkö.

”Asiakkaamme ovat enemmän ja enemmän kiinnostuneita vihreän sähkön ostamisesta, koska kustannusero on loppujen lopuksi pieni sekasähköön verrattuna”, Vaissalo kertoo.

”Sähkötuotteita ja sähkönmyyjiä on helppo vertailla Energiaviraston hintavertailusivustolla”, Milja Aarni Motivasta vinkkaa.

Vertailusivustolla surffaillessa kannattaa muistaa, että halvin sähkösopimus ei välttämättä ole paras vaihtoehto, vaan vihreää sähköä voi olla parempi ostaa luotettavalta sähköyhtiöltä, joka myy vihreää sähköä kilpailukykyiseen hintaan ja jolla on tutkitusti tyytyväiset asiakkaat.

Hanki vihreää sähköä yritykseen edullisesti.

Vapaalla

Hiljaisuus tekee hyvää

Lue lisää
Ajankohtaista

Purjehduksen konkarit

Lue lisää
Ajankohtaista

Merenkulun päästöt kuriin tekoälyn avulla

Lue lisää
Ajankohtaista

Kahvipöydässä oppii energia-alasta

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Kesän raikkain drinkki

Lue lisää
Havaintoja

Isoja kysymyksiä – pieniä tekoja

Lue lisää
Kotona

Helpot vinkit auton kesäsiivoukseen

Lue lisää
Kotona

Kyläily on nykyään rentoa, mutta ei spontaania

Lue lisää
Ajankohtaista

Seurataanko pörssisähköä kohta tunnin sijaan varttimuodossa?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: kesä 2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Laki velvoittaa yrityksiä asentamaan sähköauton latauspisteitä

Lue lisää
Ilmiöt

Monen sukupolven koti

Lue lisää