Tutustu vuoden 2020 Vaasan Sähkö -stipendien saajiin!

Olemme iloisia siitä, että pystymme luomaan arvoa yhteiskunnalle laajemminkin toimintamme kautta. Yksi tapa on jakaa stipendejä, ja niitä lahjoitammekin vuosittain yli 10 000 euron arvosta energia-alasta innostuneille oppilaille ja opiskelijoille!

Haastattelimme tämän vuoden Vaasan Sähkö -stipendin saaneista muutamaa opiskelijaa. Tässä Santeri, Juho ja Mikko!

Esitimme muutamia kysymyksiä stipendin saaneille.

 1. Mitä opiskelet ja missä vaiheessa opintojasi olet?
 2. Mikä sai sinut innostumaan energiasta?
 3. Minkälaisessa tehtävässä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?
 4. Muut mahdolliset terveiset?

Mikko Pellinen, Vamia

 1. Valmistuin 29.5.2020 Vamialta automaatioasentajaksi.
 2. Olen ennen energia-alaa opiskellut robotiikkaa ja PLC-ohjelmointia joten osaamisen laajentaminen kytkentöihin tuntui luontevalta jatkolta.
 3. Näen oikeastaan kaksi vaihtoehtoa. Olen automaatio- ja robottilinjastojen kehitys- ja suunnittelutyössä tai voimalaitosrakentamisessa. Energia-ala on niin laaja käsite, että mahdollisuuksia on vaikka minkälaiseen työhön.
 4. Suuret kiitokset Vamian sähköpuolen opettajille ja opinto-ohjaajalle, jotka mahdollistivat opiskelun myös työn ohella. Hyvää kesää kaikille!

Juho Yli-Pirilä, Vamia

 1. Olen kaksoistutkinto-opiskelija eli valmistuin tuossa juuri sähkäriksi ja ylioppilaaksi.
 2. Oikeastaan alunperin tarkoitus ei ollut lähteä tekemään kaksoistutkintoa, vaan ihan vain suoraan lukioon, mutta ajatus sähkärin hommista alkoi kiehtomaan, kun käytiin yläasteella tutustumassa Vamialla. Silti ei ollut suunnitelmissa koko elämää duunarina viettää, joten ne lukio-opinnot tuli siinä sitten jatko-opiskelua ajatellen.
 3. Viisi vuotta on yhtäaikaa niin pitkä, mutta lyhyt aika. Viiden vuoden päästä ainakin toivottavasti olen pikku hiljaa valmistumassa di-insinööriksi.

Santeri Lammi, Vaasan Ammattikorkeakoulu VAMK

 1. Opiskelin Vaasan ammattikorkeakoulussa sähkötekniikkaa ja valmistuin juuri sähköinsinööriksi. Tavoitteena olisi jatkaa opiskeluja syksyllä ja syventää omaa tietoutta sähköalan parissa.
 2. Sähköala kuulosti mielenkiintoiselta ja oli täysin tuntematon ala minulle ennen Vaasaan tuloa. Lähdin siis selvittämään sähkön saloja ”lapsen innolla” ja lähes jokaisena koulupäivänä oli mahdollisuus oppia jotain uutta sähköstä. Tämä mahdollisuus piti kiinnostuksen ja innokkuuden korkealla koko opintojen ajan. Olin myös kuullut etukäteen, että sähköalan opinnot saattavat tuottaa haasteita. Melko nopeasti opintojen edetessä kuitenkin huomasin, että ihmisille nämäkin on tarkoitettu. Sähkö on myös tulevaisuudessa isossa roolissa yhteiskunnassa, joten sekin entisestään lisäsi omaa kiinnostusta alaa kohtaan. Edelleen on todella paljon opittavaa ja oma kokemus laajasta sähköalasta on pieni. Kesätöiden kautta olen päässyt tutustumaan hiukan tarkemmin yhteen alan alahaaraan, mutta motivaatiota oman tietotaidon laajentamiseen tulevaisuudessakin löytyy. Ja motivaatio uuden oppimiseen on olennainen osa insinöörin työkalupakkia, koska koko ajan tulee uutta teknologiaa.
 3. Näkisin itseni osallisena jossain suunnittelutiimissä tai jopa johtamassa sitä. Tarkoituksena olisi päästä tekemään useampaa työtä, joista olisi mahdollista löytää se ”oma juttu”. Oma kokemus sähköalasta työelämän puolella rajoittuu kapealle kaistaleelle, joten tulevaisuudessa olisi mielenkiintoista päästä tekemään erilaisia työtehtäviä, ihan oman ammattitaidon ja osaamisenkin kannalta. Sähköalan hienoushan on se, että alahaaroja ja töitä on monenlaisia.
 4. Onnittelut kaikille valmistuneille ja tsemppiä kesään! Ja tietenkin äidille terveisiä! Kiitokset myös opiskelukavereille ja Vaasan Sähkölle opiskelijoiden tukemisesta.

Oppilaitokset valitsevat itse henkilöt, joille stipendit myönnetään Vaasan Sähkön stipendinjakoperusteiden mukaan. Vaasan Sähkö haluaa stipendeillään löytää ne oppilaat ja opiskelijat, jotka ovat osoittaneet laajaa kiinnostusta energia-alaan tai suoriutuneet hyvin teknisen alan tai sähköalan opinnoissa. Koska hyvät yhteistyötaidot ovat tärkeä ominaisuus tulevaisuuden ammattilaisissa, ovat nekin osa jakoperusteita.

Tänä vuonna lahjoitimme stipendirahoja lähes 30 oppilaitokselle.

Toivotamme kaikille stipendin saaneille onnea ja menestystä opintoihin ja työelämään sekä oikein aurinkoista kesää!

Lue lisää Vaasan Sähkön stipendeistä tiedotteestamme.