Sesongin suosikkipasta

Sieniretken saalis sopii paahdetun kurpitsan kaveriksi aromikkaaseen pastaan. Maukas vegeruoka valmistuu helposti ja lämmittää ihanasti syyspäivinä.

Käsittele ensin kurpitsa. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Siirrä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljy ja ripota suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää.

Siirry sitten sieniin. Puhdista sienet ja paloittele suurimmat. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Siirrä sienet odottamaan. Valmista pasta loppuun. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Sulata voi paistinpannulla. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa muutaman minuutin ajan. Lisää salvianlehdet ja kuullota vielä noin minuutti. Yhdistä kaikki aineet valutetun pastan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Neljän hengen annokseen tarvitset:

1 pienen myskikurpitsan
Noin 2 rkl rypsiöljyä suolaa
Noin 1 ½ l tuoreita sieniä (esim. suppilovahveroita)
250 g nauhapastaa
1 sipulin hienonnettuna
2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g voita
Noin 1 dl salvianlehtiä
50 g parmesaania raastettuna
1–2 dl pekaanipähkinöitä
ripauksen mustapippuria rouhittuna

Pekaanipähkinät tuovat pastaan kivaa rapsakkuutta, parmesaani täyteläisyyttä ja salvia säpäkkää lisämakua.

Resepti: Riikka Kaila
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: Talvi 2023-2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Tervetuloa takaisin, vinyylilevy

Lue lisää
Ajankohtaista

Vastuullisuus elää ja kehittyy ajassa

Lue lisää
Ajankohtaista

Yhdenvertaisuus vaatii tekoja

Lue lisää
Ajankohtaista

Sesongin suosikkipasta

Lue lisää
Ajankohtaista

Kanihypyn sanansaattajat: ”Kanitkin kaipaavat elämäänsä liikettä!”

Lue lisää
Ajankohtaista

Energiatehokkuus – mitä se tarkoittaa ja miten käyttää energiaa mahdollisimman tehokkaasti?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: Syksy 2023

Lue lisää
Energianeuvonta

Aurinkovoimala omakotitaloon – tuota sähköä itse

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Kesän paras saaristolaispannari

Lue lisää
Ajankohtaista

Kasvua kovalla työllä

Lue lisää
Ajankohtaista

Kesäloma kännykästä

Lue lisää